Το πρώτο μας εκδοτικό για τον Μάρτιο περιλαμβάνει δεκαεπτά τίτλους βιβλίων, μεταξύ των οποίων τα πολυαναμενόμενα βιβλία ξένης και ελληνικής λογοτεχνίας ενηλίκων από σημαντικούς συγγραφείς, βιβλία για παιδιά και εφήβους, καθώς και τους νέους μας πασχαλινούς τίτλους.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑΣ
ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΑΤΓΟΥΝΤ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 08/03/2018
Σελίδες : 432
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 4η

Από την παγκοσμίως αναγνωρισμένη συγγραφέα Μάργκαρετ Άτγουντ, το βιβλίο στο οποίο βασίζεται μια από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων ετών (The handmaid’s tale) επανεκδίδεται σε μετάφραση του Αύγουστου Κορτώ. Μια μεγαλοφυής, συγκλονιστική δυστοπία για το κακό που παραμονεύει στην ανθρώπινη φύση, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑΣ διαβάζεται και σαν σκοτεινό χρονικό μιας εναλλακτικής πραγματικότητας ή σαν σπαραχτική μαρτυρία για τη θέση της γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο.

Λίγα λόγια

Η Δημοκρατία της Γαλαάδ προσφέρει στην Τουφρέντ μόνο μία επιλογή: την αναπαραγωγή. Αν παρεκκλίνει απ’ τον σκοπό της, θα καταλήξει, όπως όλοι οι αντιφρονούντες, κρεμασμένη στο Τείχος, ή θα σταλεί στις Αποικίες, όπου θα βρει αργό και μαρτυρικό θάνατο από ραδιενέργεια. Αλλά ακόμα κι ένα απολυταρχικό καθεστώς δεν μπορεί να αφανίσει τον πόθο – ούτε της Τουφρέντ ούτε και των δύο ανδρών απ’ τους οποίους κρέμεται η μοίρα της.

Μια μεγαλοφυής, συγκλονιστική δυστοπία για το κακό που παραμονεύει στην ανθρώπινη φύση, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑΣ διαβάζεται και σαν σκοτεινό χρονικό μιας εναλλακτικής πραγματικότητας ή σαν σπαραχτική μαρτυρία για τη θέση της γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο.


ΧΕΛΩΝΕΣ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ
ΤΖΟΝ ΓΚΡΙΝ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Πυξίδα (για εφήβους και ενήλικες)
Ημ. Έκδοσης : 08/03/2018
Σελίδες : 352
Ηλικία : 18+,14+,16+
Χιλιάδα Κυκλ.: 7η


Ο διάσημος συγγραφέας του παγκόσμιου εκδοτικού φαινομένου Το λάθος αστέρι, Τζον Γκριν, επανέρχεται με το ΧΕΛΩΝΕΣ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ, ένα μυθιστόρημα που έχει ήδη χαρακτηριστεί σύγχρονο κλασικό. Πανέξυπνοι διάλογοι και νεαροί ήρωες, που αποδεικνύονται δυναμικοί παρά τους φόβους και τους δισταγμούς τους, στο πιο σκοτεινό και σύνθετο βιβλίο του συγγραφέα μέχρι στιγμής.

Λίγα λόγια

Η δεκαεξάχρονη Άζα δε θα σκεφτόταν ποτέ να λύσει το μυστήριο του εξαφανισμένου δισεκατομμυριούχου Ράσελ Πίκετ. Αλλά η αμοιβή είναι εκατό χιλιάδες δολάρια, και η Καλύτερη και Πιο Ατρόμητη φίλη της, η Ντέιζι, θέλει οπωσδήποτε να προσπαθήσει. Έτσι, αρχίζουν την έρευνα, που θα τις φέρει στον κόσμο του Ράσελ Πίκετ και του γιου του, του Ντέιβις, με τον οποίο τις ενώνουν πολλά -και τις χωρίζουν ακόμη περισσότερα…

Η Άζα προσπαθεί. Προσπαθεί να είναι καλή κόρη, καλή φίλη, καλή μαθήτρια, ακόμη και καλή ντετέκτιβ, την ίδια στιγμή που τα αισθήματά της και οι φόβοι της γίνονται ένα όλο και πιο μπερδεμένο κουβάρι.

Ο διάσημος συγγραφέας του παγκόσμιου εκδοτικού φαινόμενου Το λάθος Αστέρι ζωγραφίζει την ηρωίδα του με συγκινητική τόλμη και ειλικρίνεια, σ’ ένα μυθιστόρημα για την αγάπη, τη δύναμη της ψυχής και τις φιλίες που κρατούν για πάντα.


ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 08/03/2018
Σελίδες : 624
Χιλιάδα Κυκλ.: 15η


Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Θοδωρή Παπαθεοδώρου ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ αποτελεί ένα συγκλονιστικό έπος για τον Μακεδονικό Αγώνα, που θα αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές κάθε Ελληνίδας και Έλληνα! Ο γνωστός συγγραφέας της Τετραλογίας του Εμφυλίου φωτίζει αριστοτεχνικά τον αδυσώπητο αυτό αγώνα στη σκλάβα Μακεδονία, με ιστορική ακρίβεια και αναλυτικές περιγραφές, που δεν επισκιάζουν τη συνταρακτική μυθιστορηματική πλοκή.

Λίγα λόγια

Αν κάτι έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια που αξιώθηκα να ζήσω, είναι πως η ελευθερία και η αγάπη είναι αξεχώριστες. Γέννες της ίδιας σποράς, καρποί των αδείλιαστων ψυχών. Δεν αρκεί να επιθυμείς, δεν αρκεί να περιμένεις. Πρέπει να τολμήσεις, ν’ αγωνιστείς για όσα αξίζουν στη ζωή. Για να έχει νόημα. Για να μην ξοδευτεί άδικα. Εγώ ανήκω σε μια τέτοια γενιά. Στη γενιά που δε φοβήθηκε τη θυσία…

Γυναίκες της μικρής πατρίδας… Μακεδόνισσες. Ελληνίδες. Στη χαραυγή του εικοστού αιώνα, άγριος κι αδυσώπητος ξεσπάει ο αγώνας στη σκλάβα Μακεδονία. Η γη ματώνει, ο ελληνισμός ψυχορραγεί. Τούρκοι, Βούλγαροι, κομιτάτα, τσέτες, πυρπολήσεις, εκτελέσεις, αμέτρητες θυσίες.

Γυναίκες της μικρής πατρίδας… Σαν την Αρετή. Σαν τη Φωτεινή. Ζυμώθηκαν με τον κίνδυνο, πάλεψαν για το γένος, την πίστη, τη λευτεριά. Θέριεψαν οι ψυχές τους κι έκλαψαν συνάμα. Για τους φίλους που έπεσαν, τα μαρτύρια που άντεξαν, τα μυστικά που βάσταξαν. Για το λατρεμένο παιδί που έχασε τόσο άδικα η μία. Για τον άντρα που αγάπησε παράφορα και σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια η άλλη. Μπορεί να τις κυνήγησαν, μπορεί να τις βασάνισαν. Δεν τις δάμασαν όμως ποτέ. Αυτές. Τις γυναίκες της μικρής πατρίδας μας…

ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΝΥΦΗ
ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό,Αισθηματικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 08/03/2018
Σελίδες : 416
Ηλικία : 18+


Στο νέο μυθιστόρημα του πολυγραφότατου Θάνου Κονδύλη η μυθοπλασία περιπλέκεται αριστοτεχνικά με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Μια ιστορία αγάπης με φόντο την Ελλάδα και την Κύπρο των τελευταίων χρόνων του 19ου αιώνα.

Λίγα λόγια

Στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, στην Κύπρο, η Βίβιαν υφαίνει το ολομέταξο νυφικό της με σκοπό να το φορέσει στον γάμο με τον αγαπημένο της. Το όνειρό της δε θα γίνει ποτέ πραγματικότητα καθώς η μητέρα της θα την αναγκάσει να παντρευτεί έναν Αθηναίο, τον Κώστα, που θα γίνει ο δήμιός της. Αυτός θα την κλείσει σε ένα απομονωμένο σπίτι στον Πειραιά, με ακοίμητο φρουρό δίπλα της τον Ανάργυρο. Μόνη της συντροφιά το αγαπημένο της νυφικό. Με τα χρόνια η Βίβιαν θα γνωριστεί καλύτερα με τον Ανάργυρο και θα αναπτυχθεί μεταξύ τους μια δυνατή φιλία. Σε κάποια από τις βόλτες τους στην Αθήνα, μια πόλη που αλλάζει για να υποδεχτεί τους πρώτους ολυμπιακούς αγώνες, η Βίβιαν θα συναντήσει τον νεαρό Άγγλο βαρόνο Τζον Λέστερ και ο έρωτας θα μπει ορμητικός για πρώτη φορά στη ζωή της, παρασέρνοντας τα πάντα στο διάβα του. Όμως, η νεαρή κοπέλα δεν μπορεί καν να φανταστεί ότι η κόλαση είναι έτοιμη να ξεσπάσει πάνω της…


ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ
ΝΟΡΑ ΠΥΛΟΡΩΦ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 08/03/2018
Σελίδες : 256
Ηλικία : 18+


Το νέο μυθιστόρημα της Νόρας Πυλόρωφ ταξιδεύει τον αναγνώστη σε εποχές ταραγμένες, από τις εκτοπίσεις των Εβραίων και το Άουσβιτς μέχρι τη θαμπή, κουρασμένη Ελλάδα του σήμερα. Οι ζωές έξι επιβατών του ίδιου κουπέ ενός τρένου χαρτογραφούνται από μοναξιά και έρωτες, από επαγγελματικά αδιέξοδα και οικογενειακά μυστικά. Με ρυθμό που όλο και επιταχύνεται, απογυμνώνονται και οδηγούνται στην τελική δραματική σύγκρουση, όπου το μαχαίρι χώνεται βαθιά κι ο καθένας θα πληρώσει για το μερτικό του στο φταίξιμο.

Λίγα λόγια

Πέντε επιβάτες στο κουπέ ενός τρένου σ’ ένα ταξίδι του χαμού. Και η έκτη επιβάτιδα, η πέτρα του σκανδάλου, το φιτίλι που βάζει φωτιά. Το ανοίκειο συντελείται εκεί μπροστά στα μάτια τους και θα τους σημαδέψει μια ολόκληρη ζωή.

«Το τελευταίο πράγμα που αποτύπωσαν τα μάτια μου σαν στιγμή απολιθωμένη, σαν πίνακας που δεν άλλαξε όλες τις δεκαετίες που πέρασαν, είναι τα πρόσωπά σας πίσω από το κλειστό τζάμι∙ απαθή, αμέτοχα, αδιάφορα. Ουρλιάζω και δεν ακούω τη φωνή μου. Ούτε κι εσείς. Αλλά εσείς βλέπετε. Κι εγώ βλέπω εσάς να παρακολουθείτε το ανόσιο δράμα που παίζεται πάνω στα στραπατσαρισμένα ηλιοτρόπια. Το σφραγίσατε το τζάμι, αγαπητοί μου τοτινοί συνταξιδιώτες. Το σφράγισε η αδιαφορία σας. »Από τότε ζείτε μ’ αυτή την εικόνα. Τη φέρνατε καμιά φορά στο μυαλό σας; Ή την απωθήσατε; Όμως το ασυνείδητο, κυρίες και κύριοι, δεν έχει χρόνους, ενεστώτα, παρατατικό, μέλλοντα. Έχει μόνο εικόνες. Και ενοχές. Που φυτρώνουν ξανά και ξανά, όσο κι αν τις ξεριζώνουμε. Κάθονται εκεί υπομονετικά και περιμένουν την ώρα τους…»

Οι ζωές των έξι ηρώων χαρτογραφούνται από μοναξιά και έρωτες, από επαγγελματικά αδιέξοδα και οικογενειακά μυστικά. Με ρυθμό που όλο και επιταχύνεται, απογυμνώνονται και οδηγούνται στην τελική δραματική σύγκρουση, όπου το μαχαίρι χώνεται βαθιά κι ο καθένας θα πληρώσει για το μερτικό του στο φταίξιμο.

Ένα μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη σε εποχές ταραγμένες, από τις εκτοπίσεις των Εβραίων και το Άουσβιτς μέχρι τη θαμπή, κουρασμένη Ελλάδα του σήμερα.


Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ 3 – ΩΣ ΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΜΑΓΚΙ ΧΟΛ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Περιπέτεια
Σειρά : Πυξίδα (για εφήβους και ενήλικες)
Ημ. Έκδοσης : 08/03/2018
Σελίδες : 384
Ηλικία : 14+,16+


Το τελευταίο μέρος της εκρηκτικής σειράς της Μάγκι Χολ κλείνει θριαμβευτικά μια τριλογία που έχει αγαπηθεί πολύ από τους αναγνώστες των ιστοριών έρωτα και συνωμοσιολογίας. Μια τριλογία για νέους όλων των ηλικιών με καταιγιστική δράση που μας ταξιδεύει από τα ελληνικά νησιά μέχρι το Φεστιβάλ των Καννών!

Λίγα λόγια

Ο Κύκλος τής ανήκει. Όμως η Έιβερι έχασε όλα τα άλλα: τη μητέρα της, την οικογένεια που μόλις ανακάλυψε ότι είχε, το μοναδικό αγόρι που εμπιστευόταν. Τώρα, απέναντι σε μια απίστευτη δύναμη, σε μια επικίνδυνη πλεκτάνη που την κάνει να αμφισβητεί όποιο συναίσθημα ένιωσε ποτέ, έχει την ιερή αποστολή να βρει τη θεραπεία για τον ιό που κάνει το ίδιο της το αίμα θανατηφόρο.

Και η καταστροφή δεν αργεί να έρθει. Η Έιβερι και η παρέα της, ο Στέλαν, ο Τζακ και η Έλοντι, γίνονται οι νούμερο ένα καταζητούμενοι στον κόσμο. Για να καθαρίσουν το όνομά τους και να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στις οικογένειες του Κύκλου προτού ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, πρέπει να ριχτούν σε ένα ανελέητο κυνήγι προκειμένου να ανακαλύψουν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ό,τι βρουν μέσα εκεί μπορεί να σημάνει τη λύτρωση του κόσμου – ή το οριστικό τέλος του.

Ήρθε η στιγμή που η Έιβερι θα πρέπει να αποφασίσει πόσα είναι διατεθειμένη να θυσιάσει για χάρη του κόσμου, της οικογένειάς της και της αγάπης.

Το τελευταίο μέρος της εκρηκτικής Τριλογίας της Συνωμοσίας, μιας καταιγιστικής περιπέτειας που θα μπορούσε να είναι ένας Κώδικας Da Vinci για νεότερους αναγνώστες.


ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΞΕΝΕΡΩΤΗΣ 12: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΡΥΦΟ ΦΛΕΡΤ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ
ΡΕΪΤΣΕΛ ΡΕΝΕ ΡΑΣΕΛ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό,Χιούμορ
Σειρά : Graphic Novel – Κόμικς
Ημ. Έκδοσης : 08/03/2018
Σελίδες : 272
Ηλικία : 7-8,9-11,12-13


Το δωδέκατο βιβλίο μιας από τις δημοφιλέστερες σειρές graphic novel παγκοσμίως είναι γεγονός. Η Νίκι Μάξουελ σε νέες περιπέτειες με ένα όχι και τόσο κρυφό φλερτ της κακιάς ώρας.

Λίγα λόγια

Καινούρια δράματα περιμένουν τη Νίκι Μάξουελ, καθώς προσπαθεί να προγραμματίσει τις καλοκαιρινές διακοπές της. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα, όταν αναλαμβάνει, στο πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών, να ξεναγήσει έναν γλυκούλη τύπο που επισκέπτεται το σχολείο τους. Άραγε, αυτή η νέα φιλία θα θέσει σε κίνδυνο τη σχέση της με τις κολλητές της, την Κλόι και τη Ζόι, αλλά και με τον αγαπημένο της Μπράντον;


ΜΑΞ ΜΟΥΧΑΛΟΣ 2 – ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
ΡΕΪΤΣΕΛ ΡΕΝΕ ΡΑΣΕΛ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό,Χιούμορ
Σειρά : Graphic Novel – Κόμικς
Ημ. Έκδοσης : 08/03/2018
Σελίδες : 248
Ηλικία : 7-8,9-11,12-13


Εκτός από την Ξενέρωτη η Ρέιτσελ Ρενέ Ράσελ μάς φέρνει και τον Μαξ Μούχαλο, τον γκαφατζή ήρωα, ο οποίος επιστρέφει με μια σπαρταριστή περιπέτεια για τους αναγνώστες που αγαπούν τα graphic novels.

Λίγα λόγια

Την τελευταία φορά που συναντήσαμε τον Μαξ Μούχαλο, είχε προσγειωθεί στην επιφάνεια μιας πίτσας σπέσιαλ έπειτα από μια επεισοδιακή νύχτα στο Γυμνάσιο Σάουθ Ριτζ και είχε βρεθεί παγιδευμένος ανάμεσα σε τρεις αδίστακτους εγκληματίες! Θα καταφέρει να τους αποφύγει, ώστε να μην τον κάνουν κομματάκια σαν την τριμμένη μοτσαρέλα στην τραγανή καταραμένη πίτσα; Θα μπορέσει η φίλη του και σαΐνι στους υπολογιστές Έριν να τον βοηθήσει να τη βγάλει καθαρή;

ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ 3 ‒ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ &
ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ 4 ‒ Ο ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ

Δυο νέες περιπέτειες από τον Χέραρτ βαν Χέμερτ για τους μικρούς λάτρεις του ποδοσφαίρου. Ο νέος προπονητής και ο τετράποδος φίλαθλος αποτελούν ιδανικές αναγνωστικές προτάσεις για αναγνώστες άνω των επτά ετών που αγαπούν τα σπορ και τον αθλητισμό.

ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ 3 – Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Τιμή πώλησης: 6,60 €

ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΕΡΗΔΕΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ 4 – Ο ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ
Τιμή πώλησης: 6,60 €


ΔΩΡΟ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ Από τον καταξιωμένο συγγραφέα Μάκη Τσίτα μια νέα ιστορία για παιδιά άνω των πέντε ετών για την αδελφική αγάπη και τη δύναμη της συγγνώμης.

Τιμή πώλησης: 7,70 €

Η νέα ιστορία της Μαριλίτας Χατζημποντόζη έρχεται να ψυχαγωγήσει αλλά και να μάθει στους μικρούς αναγνώστες από δύο ετών και πάνω την αξία της μοναδικότητας και της πίστης στον εαυτό μας.

Τιμή πώλησης: 6,60 €

ΜΟΥ ΑΡΕΣΩ


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Η αναδιήγηση της ιστορίας του Πάσχα και του θαύματος της Ανάστασης, με υπέροχη εικονογράφηση, σε ένα βιβλίο κατάλληλο για παιδιά άνω των πέντε ετών.

Τιμή πώλησης: 6,60 €

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ Μια απλή και παραστατική αναδιήγηση της ιστορίας του Κατακλυσμού, με υπέροχη εικονογράφηση, κατάλληλη για παιδιά άνω των πέντε ετών.

Τιμή πώλησης: 6,60 €

Μια απλή και παραστατική αναδιήγηση της δημιουργίας του κόσμου, με υπέροχη εικονογράφηση, που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες.

Τιμή πώλησης: 6,60 €

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Ένα ευχάριστο πασχαλινό βιβλίο δραστηριοτήτων με χρώματα και πάνω από 200 αυτοκόλλητα, για πολλές ώρες ξέγνοιαστου παιχνιδιού.

Τιμή πώλησης: 3,30 €

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΕ ΔΡΑΣΗ Ένα όμορφο εικονογραφημένο βιβλίο με ήχους, για μωρά και μικρά παιδιά, που καλεί τον αναγνώστη να συμμετάσχει στο συναρπαστικό ταξίδι του Μεγάλου Αεροπλάνου και να μάθει με διασκεδαστικό τρόπο πώς λειτουργεί.

Τιμή πώλησης: 13,30 €