Η Αγγλίδα Τζέιν Ράσελ βρέθηκε νεκρή. Ζούσε σε μια μικρή αγροικία δέκα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πάφου της Κύπρου. Η Τζέιν ήταν ηλικίας πενήντα δύο ετών και ήταν άτομο μοναχικό. Ο θάνατος ή μάλλον η δολοφονία της επήλθε στις 2/1/2022.
Κάποιος την στραγγάλισε την Τζέιν Ράσελ, έτσι αποφάνθηκε η ιατροδικαστής. Στο αίμα της ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα μεθαδόνης. Η μεθαδόνη είναι ένα συνθετικό ναρκωτικό, αναλγητικό σκεύασμα, που ανήκει στην κατηγορία φαρμάκων τα οποία είναι γνωστά ως οπιοειδή. Είναι τέσσερις φορές ισχυρότερη από τη μορφίνη.


Την υπόθεση αναλαμβάνει ο αστυνόμος Διομήδης Θράσου, ο λοχίας Θανάσης Γερακιώτης, ο Τζοβάνη και η Ομάδα τους. Οι αστυνόμοι δεν βρήκανε δακτυλικά αποτυπώματα. Ούτε καν του θύματος. Ούτε τρίχες, ούτε ίνες, ούτε άλλο βιολογικό υλικό. Φαίνεται ότι κάποιος καθάρισε τα πάντα σχολαστικά με χλωρίνη φορώντας γάντια.
Οι ύποπτοι για τη δολοφονία σύμφωνα με τους τρεις ανακριτές ήταν: ο γιος της Τζέιν Ράσελ, Έρικ Μακόλι, ο ξεναγός Γιώργος Λεβέντης ή άλλως Τζώρτζης, ερωτικός φίλος της Τζέιν, ο κηπουρός Αμήν Μοχάμεντ, Σύριος μετανάστης, ο Κρις Γουέμπστερ, ένα ζευγάρι φίλων της Τζέιν, ο Ντάρεν και η Κριστίν ή Κρις Σίμπσον και ένας άγνωστος Χ, αυτός που την προμήθευε την μεθαδόνη.
Όλοι όμως οι ύποπτοι έχουν ακλόνητο άλλοθι το βράδυ της δολοφονίας. Ποιος μπορεί να είναι τελικά ο δολοφόνος;


Κάποιος αφήνει ένα σημείωμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του Τζώρτζη και γράφει «ΣΕ ΕΙΔΑ». Ποιος να είναι και τι απ΄ όλα είδε; Αυτό δεν ήταν άσχετο με τον φόνο της Τζέiν. Ο άγνωστος του τηλεφωνεί και λέει στον Τζώρτζη ότι αυτός σκότωσε την Αγγλίδα και τον εκβιάζει, για να μην πει τίποτα στην αστυνομία, να του δώσει είκοσι χιλιάδες.
Ο γιος της Τζέιν ανακαλύπτει ότι η μητέρα του είχε αποσύρει από την τράπεζα πενήντα χιλιάδες, χρήματα που η αστυνομία δεν βρήκε στο σπίτι της όπως και μια ακριβή φωτογραφική μηχανή.
Το βράδυ του φόνου η αστυνομία ανακαλύπτει ότι κάποιος ήταν μαζί της και πρέπει να ήταν γνωστός της, γιατί στο τραπέζι βρέθηκε ένα μπουκάλι με ελάχιστο κόκκινο κρασί δύο ποτήρια χρησιμοποιημένα κι ένα λερωμένο πιάτο.
Στην αστυνομία μέσα, κάποιο άτομο διαρρέει πληροφορίες σε δημοσιογράφους και σε καταζητούμενους και έχει πρόσβαση σε εμπιστευτικούς φακέλους κάτι που μόνο τα μέλη της ομάδας του Διομήδη Θράσου μπορούσαν να έχουν.


Θα βρεθούν τα χρήματα που χάθηκαν και η φωτογραφική μηχανή;
Ποιος εκβιάζει τον Τζώρτζη και τι σχέση έχει ο Τζώρτζης με την δολοφονία της Τζέιν;
Ποιος έχασε πολλά χρήματα στο καζίνο;
Ποιος άλλος χρωστούσε πολλά χρήματα στην Τζέιν;
Ποιους δάνειζε η Τζέιν Ράσελ;
Ποιος σκότωσε τον Σωτήρη Αρώνη ή Μπούλης, ένα βαποράκι, κοντά στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου;
Οι δύο φόνοι συνδέονται;
Ποιος ήταν ο χαφιές που άφηνε να διαρρεύσουν στον Τύπο μυστικά της Υπηρεσίας;
Τι σχέση έχει με τους Ρώσους ο Κωστέκογλου, ο αστυνομικός διευθυντής της επαρχίας της Πάφου και γιατί διαβάλλει στην Υπηρεσία τον αστυνόμο Διομήδη Θράσου;
Υπάρχει διαφθορά στο αστυνομικό σώμα;
Μήπως η αστυνομία ψάχνει σε λάθος κατεύθυνση;
Μήπως η αστυνομία κατηγορεί για τον φόνο λάθος άνθρωπο;
Ποιος μετακίνησε το πτώμα της Τζέιν Ράσελ προτού να φτάσει η αστυνομία;
Ποιος σκότωσε την Αγγλίδα και γιατί;
Θα λυθεί ο γρίφος του φόνου της Αγγλίδας;
Ένα μυθιστόρημα με κύρια χαρακτηριστικά του την πυκνή γραφή την ρέουσα γλώσσα και τον γρήγορο ρυθμό.
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα μυστηρίου με καταιγιστική δράση.
Διαβάστε το.


Ο Χαράλαμπος Στυλιανού κατάγεται από την Κύπρο. Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κατέχει τον τίτλο του ACIB (Associate of the Chartered Institute of Bankers). Υπηρέτησε, ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος, σε τραπεζικό οργανισμό της Κύπρου και διετέλεσε διευθυντής εκπαίδευσης, διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού και περιφερειακός διευθυντής Πάφου.
Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή και διδασκαλία θεμάτων που σχετίζονται με τις διαπροσωπικές δεξιότητες και την προσωπική ανάπτυξη, ενώ συμμετείχε ως εισηγητής σε διάφορα συνέδρια, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Το Να ξέρεις σε είδα είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του.