Παρουσίαση από Φιλαναγνώστης Αυγερινού

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ
Εκδόσεις ANUBIS

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ είναι το λογοτεχνικό ψευδώνυμο ενός νέου συγγραφέα, ο οποίος εμφανίστηκε στα εκδοτικά δρώμενα μόλις την 1η Απριλίου του 2019 με το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας του «Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» και υπότιτλο «Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ ΕΥΑΣ», από τις Εκδόσεις ANUBIS. Και είναι βέβαιο ότι αυτή η εμφάνιση δεν θα περάσει απαρατήρητη από το αναγνωστικό κοινό.
Έργο που ανήκει κυρίως στην λογοτεχνία του φανταστικού. Και παρ’ όλο που το βιβλίο αριθμεί περί τις 640 σελίδες, και είναι ένα έργο πολυπρόσωπο και πολυεπίπεδο, με ανακαλύψεις στον χώρο της φυσικής και της τεχνολογίας και ο συγγραφέας καταφέρνει όλα αυτά να τα εναρμονίσει έτσι ώστε, όχι μόνο να μην κουράζουν, αλλά και να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.
Καταιγιστικό πολιτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που μας μεταφέρει στην Ελλάδα του 2021. Μια Ελλάδα που τα προηγούμενα χρόνια είχε απορρίψει και καταστρέψει τα μνημόνια είχε επιστρέψει στο δικό της νόμισμα τη δραχμή και είχε παραγκωνισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια Ελλάδα της πείνας και των αστέγων. Μια Ελλάδα που οι ηγέτες της αποφασίσουν τελικά να προσφύγουν στην αγκαλιά της Ρωσίας. Θα επιτρέψουν όμως οι Η.Π.Α να συμβεί αυτό;

  

Και η 8χρονη Εύα Βάις από την Αυστρία. Ο Γολγοθάς της. Το παιδί που μαζί με τον πατέρα του, ενώ έκανε διακοπές στην Ερυθρά Θάλασσα, δέχθηκε επίθεση Ισλαμιστών και απήχθησαν.
Μπιλ Κάρτερ. Ένας υπερκατάσκοπος της CIA. Μετά από έρευνες χρόνων καταφέρνει να κατασκευάσει το ANGEL, ένα ανίκητο πολεμικό ρομπότ.
Πρώτη αποστολή του νέου όπλου είναι να σκοτώσει τον αυτοκράτορα των Ισραηλιτών μέσα στο κρησφύγετο του. Κατά την συμπλοκή όμως θα σκοτωθεί ο πατέρας της Εύας, ενώ η CIA, μέσα από τις εικόνες που στέλνει το ρομπότ, θα εντοπίσει την Εύα ζωντανή. Πρόθεση του Κάρτερ τώρα είναι να στείλει το ρομπότ για να ελευθερώσει την Εύα. Όμως οι ανώτεροι του αρνούνται και έτσι αρχίζει ο Γολγοθάς της Εύας. Και δεν είναι ο μοναδικός, αφού το νέο υπερόπλο, σταδιακά θα περάσει στα χέρια ανθρώπων με σκοτεινούς σκοπούς. Οι Ισλαμιστές θα πρέπει να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν το νέο όπλο. Θα τα καταφέρουν;
Στην Ελλάδα, οι στρατιωτικοί καταλαμβάνουν την εξουσία. Ο Νίκος Αυγερινός, ένας νεαρός φυσικός με μεγάλες διακρίσεις βρίσκεται εγκλωβισμένος στην χώρα. Θα καταφέρει όμως να κάνει την μεγαλύτερη ανακάλυψη στην φυσική από την εποχή του Αϊνστάιν. Η ελπίδα. Και ο φόβος. Ο φόβος ότι η ανακάλυψη του μπορεί να πέσει σε λάθος χέρια τον κυριεύει. Με την βοήθεια της αγαπημένης του Σοφίας, θα προσπαθήσουν να προστατεύσουν το μεγάλο μυστικό. Θα μπορέσουν;
Όσο και αν προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένα το βιβλίο αυτό, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Είναι δύσκολο να απεικονίσουμε το μέγεθος της καταιγιστικής πλοκής του, της γρήγορης και αδιάκοπης ροής του μα και των ανατροπών του. Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο με σύγχρονη γραφή, γεμάτο δράση, αγωνία και μυστήριο που όχι μόνο θα συναρπάσει, αλλά και θα τρομάξει. Θα τρομάξει γιατί μπορεί να κινείται στην σφαίρα του φανταστικού, όμως πόσο πολύ μπορεί να απέχει αυτό το εναλλακτικό σενάριο από την πραγματικότητα; Σε ποιο βαθμό η πολιτική μπορεί να κατευθύνει την ζωή των πολιτών;
Η επιστήμη προοδεύει διαρκώς. Νέες ανακαλύψεις προκύπτουν σχεδόν καθημερινά ανά τον κόσμο. Όμως καιροφυλακτεί πάντα το ερώτημα: τι θα μπορούσε να συμβεί αν γίνει κακή χρήση αυτών; Αν λάθος χέρια αγγίξουν ένα επίτευγμα; Ποιος είναι ο Κώδικας της δημιουργίας; Αυτός που θα ξεκλειδώσει το σύμπαν και θα κάνει τον άνθρωπο έναν μικρό Θεό;
Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου βιβλίου της τετραλογίας «Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ – Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ ΕΥΑΣ» του Γιώργου Ζορμπά, που φαίνεται να κατακτά τους αναγνώστες του, αναμένουμε πια το δεύτερο βιβλίο της τετραλογίας «Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜ»

«Ο Νίκος Αυγερινός, το παιδί-θαύμα της Φυσικής, παρατάει την έρευνα, μαγεμένος από τη Σοφία, τη νεαρή, μαχητική δημοσιογράφο. Ζούνε το πάθος τους σ’ έναν κόσμο διαφορετικό. Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός Ευρώπης, βουτηγμένη στην πείνα και την απελπισία.
Στη Μ. Ανατολή, η οκτάχρονη Εύα ζει τον δικό της Γολγοθά, αιχμάλωτη φανατικών τζιχαντιστών. Την ίδια ώρα, σκοτεινοί συνωμότες εξυφαίνουν το τελικό σχέδιο για τον έλεγχο της Γης. Παρασύρουν στην αρένα Αμερικανούς, Ρώσους κι Ισλαμιστές, εφοδιασμένους με όπλα νέα, αποκυήματα νοσηρής τεχνολογίας. Επιστέγασμά τους το Angel, η πρώτη Τεχνητή Νοημοσύνη. Η σύγκρουση πλησιάζει την Ελλάδα. Ο στρατός επεμβαίνει μ’ ένα αιματηρό πραξικόπημα.
Σε μια στιγμή έμπνευσης, ο Νίκος ανακαλύπτει το Ιερό Γκράαλ της Φυσικής, τη Θεωρία των Πάντων. Αποκρυπτογραφεί δυνάμεις αποκαλυπτικές, ικανές ν’ αλλάξουν τον κόσμο. Μοιραία, τραβάει την προσοχή μυστικών υπηρεσιών, βιομηχανικών κολοσσών και τρομοκρατών.
Ο Νίκος κι η Σοφία επιδίδονται σε αγώνα δρόμου, για να προλάβουν. Και κρυμμένο… στο βάθος του χρόνου… παραμονεύει το απόλυτο κακό…»
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)