Το βιβλίο «Ο μπαμπούλας κάτω από το κρεβάτι σου» αποτελεί μια περίοπτη θέση, ανάμεσα στα βιβλία εκείνα που με σημάδεψαν και θα περάσουν πολλές φορές από τα χέρια μου στο προσεχές μέλλον.

Σύντομα κεφάλαια, εύκολη γραφή, εύστοχα παραδείγματα και κατανοητές τεχνικές, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που το κατατάσσουν ξεχωριστό και προσιτό για τους αναγνώστες.

Μας βοηθάει να κατανοήσουμε, τι είναι το εγώ, τι είναι η προσωπικότητα του καθενός και ποιοι κανόνες την καθορίζουν, αναλύει τη θεωρία του νου, μας παρουσιάζει τη συχνή σωματοποίηση των σκέψεων και τα αποτελέσματά τους, και αναλύει αποτελεσματικά τα φαινόμενα πλασέμπο και νοσέμπο.

Ο μηχανισμός της πάλης και της φυγής, οι φοβίες, ο φανατισμός, ο θυμός, η δύναμη της φαντασίας ενάντια της γνώσης και η επιρροή που έχουν στη ζωή μας, θα αποτελέσουν σημαντικά κεφάλαια του βιβλίου και να συνδράμουν στην αποσαφήνιση των όρων και στη χρήση των σωστών τεχνικών για την αντιμετώπισή τους.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, θα έρθουμε πολλές φορές αντιμέτωποι με τον εαυτό μας άλλοτε ως φίλο και άλλοτε ως εχθρό και θα αντιληφθούμε ότι σχεδόν πάντα ο εαυτός μας είναι το θύμα των συναισθημάτων μας.

Μπορεί το βιβλίο να είναι φαινομενικά μικρό σε σελίδες, σίγουρα όμως θα ξαφνιαστείτε ευχάριστα από την πλούσια θεματολογία του και θα ανακαλύψετε διαβάζοντάς το, ότι χρειάζεται αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωσή του, μιας και είναι σε θέση να μας παροτρύνει να σταθούμε σε όσα αναφέρει και να μας προβληματίσει και να μας διδάξει τρόπους βελτίωσης τόσο για τις αντιδράσεις μας, όσο και για την επίλυση προβλημάτων που έγκεινται στη συμπεριφορά μας.

Επιπρόσθετα, δίνει μεγάλη σημασία στον οραματισμό και τον εσωτερικό διάλογο που διέπει τον επαναπρογραμματισμό του ανθρώπου και στον πανίσχυρο μηχανισμό που καλό θα ήταν να επεξεργαστούμε για την αυτοεικόνα μας. Όσο καλύτερα βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας, τόσο καλύτερα είναι σε θέση να μας δουν οι άλλοι.

Και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ρωμανός Ζησιμόπουλος, όπως και τόσοι άλλοι, επικεντρώνονται και μας εφιστούν την προσοχή για τη σωστή διαχείριση του παρόντος μιας και είναι το μόνο που υπάρχει και την πολύτιμη αξία που έχει στη ζωή μας, μοιράζεται μαζί μας την άποψή του για την τύχη και την ενσυνειδητότητα και μας αποκαλύπτει σχηματικά αλλά και αναλυτικά τον «κύκλο της πραγματικότητας».

Από κάθε βιβλίο που διαβάζω, απομονώνω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο «Ο μπαμπούλας κάτω από το κρεβάτι σου», κρατάω το παρακάτω:

«Ο σκοπός είναι να διαλέγουμε τις συμπεριφορές και αντιδράσεις που μας ωφελούν».

Το εν λόγω βιβλίο το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους αναγνώστες επιθυμούν να αποκτήσουν τα εργαλεία και τις τεχνικές για την αυτοβελτίωσή τους και τον επαναπροσδιορισμό του εαυτού και της προσωπικότητάς τους.

Ο Κωνσταντίνος Ρωμανός Ζησιμόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το University of Chichester. Έκανε τις μεταπτυχιακές του Σπουδές στην Κλινική Υπνοθεραπεία και παράλληλα ειδικεύεται στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με διεθνώς φημισμένους, επαγγελματίες αθλητές με σκοπό την παρακίνηση, την βελτίωση της απόδοσή τους και την ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης άγχους.

Είναι επιστημονικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας της ΕΨΥΘΕ, προσφέροντας πρόληψη, διαγνωστική αξιολόγηση, ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και υλοποίηση κοινοτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων , Εκπαιδευτής στο πρόγραμμα της Κλινικής Ύπνωσης και πρόεδρος του Συλλόγου Κλινικής Υπνοθεραπείας Ελλάδος.

Και τα δύο του βιβλία (περπάτησε μαζί μου στο νερό, Ο μπαμπούλας κάτω από το κρεβάτι σου), κυκλοφορούν από τις εκδόσεις iWrite.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite.