«Στα ξαφνικά, ορμάει η ζωή και σε τραβάει άγρια από τα μαλλιά για να σε βγάλει από τη βολεμένη σου αδράνεια, να σε ρίξει μέσα στη μάχη κι ύστερα να καθίσει στην άκρη να σε κάνει χάζι. Να σε δει να νικάς ή να ηττάσαι. Τον έχει αυτό το σαδισμό η ζωή».

Τέσσερις μοιραίες γυναίκες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα λάθη αυτών που τους έφεραν στη ζωή. Πριν ακόμη γεννηθούν η κάθε μια αλλά και όλες μαζί δένονται με ένα περίεργο νήμα, την ίδια τη μοίρα που αποφασίζει να δείξει το σκληρό της πρόσωπο σε απλούς, ανίσχυρους ανθρώπους αλλά και ισχυρούς κυνηγούς της εφήμερης εξουσίας.
Πόσο δυνατό ρόλο μπορεί να παίξει στη ζωή ο έρωτας ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που δεν έχουν κανένα κοινό, καμία απολύτως φαινομενική ταύτιση, αλλά ο φτερωτός θεός αποφασίζει να ενώσει με τρόπο καταλυτικό, σε ένα μέλλον που θα είναι υπεύθυνο για όλα όσα θα ζήσουν οι ίδιοι μα και όσοι βρεθούν δίπλα τους… «Σαν τρανταχτεί από θεό ένα σπιτικό, η συμφορά περνά από τη μια γενιά στην άλλη»! Λόγια αρχαίας τραγωδίας μα πάντα τόσο επίκαιρα, τόσο προφητικά, τόσο αληθινά…

Το παιχνίδι της εξουσίας έχει το δικό του τίμημα, και όσοι το ακολουθούν οφείλουν να γνωρίζουν και τις παράπλευρες απώλειες. Όταν όμως η καρδιά παίζει τον κυριότερο ρόλο, όταν εκείνη κατευθύνει τις ενέργειες των πρωταγωνιστών της, τότε τα θύματα που θα αφήσει πίσω θα τρέφονται αιώνια με το άσβεστο μίσος και την στυγνή εκδίκηση.

Σε ένα οδοιπορικό πενήντα και πλέον χρόνων, ζούμε την πολιτική κατάσταση της χώρας μέσα από την πορεία που χάραξαν ο Νίκος και η Ρίκα, τα σωστά και τα λάθη τους, τα μυστικά και τα φανερά τους πάθη. Κυνηγημένοι από όλους εγκαταλείπουν τα πάντα για να ζήσουν τον έρωτά τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για το τι συνέπειες θα πληρώσουν οι ίδιοι μα και οι απόγονοί τους στο μέλλον. Ένα μέλλον που τους επιφυλάσσει αμέτρητες νίκες και ήττες σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο.

Ένα μυθιστόρημα πολυδιάστατο, με χαρακτήρες που ζουν στο έπακρο τα πάθη τους και οδηγούνται ενίοτε στην καταστροφή, όπως άλλωστε συμβαίνει πολύ συχνά όταν το συναίσθημα παραμερίζει τη λογική.

Η φιλία ανάμεσα στις τέσσερις γυναίκες είναι επισφαλής από την παιδική τους ακόμη ηλικία με όσα τους χωρίζουν να είναι συγχρόνως ο συνδετικός τους κρίκος, χωρίς βέβαια οι ίδιες να το γνωρίζουν. Η ζήλια, η απόρριψη, η σύγκριση, η αγάπη και το μίσος είναι μερικά μόνο από τα συναισθήματα που τις οδηγούν στο κυνήγι της ευτυχίας, της εξουσίας, της ζωής που η κάθε μία έχει ορίσει ότι επιθυμεί να ζήσει… δεν υπάρχει παρελθόν, μόνο ένα ισχυρό παρόν και ένα άγνωστο μέλλον!

«Στο παιχνίδι της εξουσίας όμως, δεν αρκεί να κόψεις πρώτος το νήμα. Πραγματικός νικητής γίνεσαι μόνο αν δεν προδώσεις τον εαυτό σου»!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

h proth kuria