Το βιβλίο αυτό είναι ένας πλήρης οδηγός της αγοράς ακινήτων και της τουριστικής βιομηχανίας καθώς και του πώς αυτά τα δύο μπορούν να συνδυαστούν με επιτυχία. Δεν είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε εκμεταλλευόμενο βιβλιογραφία. Πρόκειται για πρακτική γνώση μετά από 10 χρόνια επαγγελματικής πείρας, γνώσης και πολλών σεμιναρίων στον χώρο των βραχυχρόνιων μισθώσεων και της διαχείρισης ακινήτων.
Το βιβλίο, παρά τον τίτλο του, αναφέρεται σε όλες τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Εάν υποθέσετε ότι δεν έχετε ακίνητο αλλά σκέφτεστε να αγοράσετε, προκειμένου να ασχοληθείτε με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τότε το βιβλίο αυτό είναι αυτό που χρειάζεστε. Ερωτήματά σας όπως: «Τι ακίνητο πρέπει να αγοράσω; » «Ποιο θα είναι το αναμενόμενο κέρδος, ανάλογα με την απόφαση της επένδυσης;» θα απαντηθούν στο βιβλίο.


Εάν υποθέσουμε ότι έχετε ήδη ένα ακίνητο και δεν γνωρίζετε πώς να το εκμεταλλευτείτε, ερωτήματα όπως: «Αξίζει να διαθέσω προς ενοικίαση το ακίνητό μου με βραχυχρόνια ή μακροχρόνια μίσθωση;», «Είναι κατάλληλο το ακίνητό μου για τουριστική εκμετάλλευση;», «Τι έξοδα πρέπει να κάνω;», «Πόσα και ποια πράγματα πρέπει να αγοράσω για να εξοπλίσω το σπίτι μου;», «Ποια είναι τα μυστικά της διαχείρισης ενός τουριστικού καταλύματος;», «Πώς μπορώ να μειώσω τα έξοδα και να αυξήσω τις κρατήσεις;», «Πώς μπορώ να ασχολούμαι ελάχιστα απολαμβάνοντας ταυτόχρονα υψηλότερα οφέλη, μέσω των βραχυχρόνιων κρατήσεων;» αλλά και πολλά άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν σε αυτό το βιβλίο.
Εάν υποθέσουμε τέλος, ότι εργάζεστε σε εταιρείες διαχείρισης ακινήτων και έχετε απορίες όπως: «Πώς θα μπορούσα να μειώσω τα κενά κρατήσεων στο ημερολόγιό μου;» «Πώς θα μπορούσαν να αγοράσω ακίνητα για τη μέγιστη κερδοφορία;», «Ποια θα ήταν η σωστή χρέωση προς τους πελάτες μου, ιδιοκτήτες ακινήτων, ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρω;», «Ποια είναι η σωστή τιμολογιακή πολιτική προς τους επισκέπτες μου;».
Το βιβλίο αυτό είναι ένα βιβλίο που ίσως «ενοχλεί» με την ύπαρξή του πολλές εταιρείες διαχείρισης ακινήτων, διότι αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της δουλειάς, χωρίς να κρύβει απολύτως τίποτα. Προχωράει ακόμα παρακάτω, εκπαιδεύοντάς σας να κάνετε αυτή τη δουλειά, χωρίς να κρύβει απολύτως τίποτα. Προχωράει ακόμα παρακάτω, εκπαιδεύοντάς σας να κάνετε αυτή τη δουλειά σε επαγγελματικό επίπεδο και με αυτοματοποιημένο τρόπο ο οποίος δεν απαιτεί την καθημερινή παρουσία σας.


Το βιβλίο αυτό σας παρουσιάζει αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να επιτύχετε, καθώς και να αποφύγετε όλες τις παγίδες, αντιμετωπίζοντας σχεδόν όλα τα πιθανά ή απίθανα προβλήματα. Είναι η πυξίδα σας για να προετοιμαστείτε και να διαχειριστείτε επιτυχημένα το σπίτι σας, ως τουριστικό κατάλυμα.
Το κύριο αρνητικό της τουριστικής βιομηχανίας είναι ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε κρίσης, είναι η πρώτη βιομηχανία που θα πληγεί. Πλημμύρες, πυρκαγιές, πόλεμοι ή θερμά επεισόδια, αρρώστιες, οικονομικές κρίσεις κ.λ.π. το πρώτο πράγμα που θα πληγεί θα είναι ο τουρισμός. Εάν αφαιρέσουμε αυτό το ένα αρνητικό αν και σημαντικό στοιχείο και προχωρήσουμε στα θετικά εκεί θα βρούμε πολλά. Ας δούμε ποιες είναι οι αξίες που προσφέρει ο τουρισμός στους επισκέπτες για να καταλάβουμε αυτόματα όλα τα θετικά.
-Φιλοξενία
-Προσφορά και φροντίδα
-Καλή συμπεριφορά
-Καθαριότητα
-Δημιουργία ευτυχισμένων αναμνήσεων
-Αγάπη και σεβασμό
-Ευγνωμοσύνη
Το δικό σας μέρος επιτυχίας περιλαμβάνει όρεξη, εργατικότητα, συνέπεια, υπευθυνότητα, σωστή διαχείριση χρημάτων, προσωπικούς τρόπους και ιδέες για να ξεχωρίσετε αυτό που προσφέρετε καθώς και να έχετε δίπλα σας τους κατάλληλους συνεργάτες.


Η επιτυχία της βραχυχρόνιας μίσθωσης έγκειται στο πόσες μέρες μέσα στο μήνα θα καταφέρουμε να «πουλήσουμε», να ενοικιάσουμε δηλαδή στους επισκέπτες και άρα πόσο πιο λίγα κενά θα έχουμε στο ημερολόγιό μας. Ο μεγάλος μας αντίπαλος εδώ είναι ο χρόνος. Δεν έχει τόση σημασία σε τι τιμή ενοικιάζεται η ημέρα αλλά πόσες μέρες καταφέραμε να νοικιάσουμε.
Το σωστό και το λάθος στις αποφάσεις του κάθε ιδιοκτήτη φαίνεται στον αριθμό κρατήσεων και τις συνολικές εισπράξεις που κάνει το ακίνητό του κάθε μήνα και όχι στα «πιστεύω» και στις πεποιθήσεις του.
Η νοοτροπία των ανθρώπων κρύβεται πίσω από κάθε επιτυχία. Αυτή η αγορά δεν αποτελεί εξαίρεση.
Στον τουρισμό, ο χρόνος βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το χρήμα…
Διαβάστε το.


O ‘Aγγελος Ξενάκης αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1993 και σπούδασε Management Science with Computing στο Πανεπιστήμιο του Kent (1997) και σε μεταπτυχιακό επίπεδο Master of Business Studies στο Canterbury Business School (1998) στη Μεγάλη Βρετανία. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 2000 στην πολυεθνική εταιρεία Carrefour ως αγοραστής και συνέχισε το 2005 ως Διευθυντής Αγορών και Διευθυντής Marketing σε αλυσίδες λιανικού εμπορίου όπως (Bazaar Veroukas, EΛ.ΕΤ.Α., Welcome Market κ.λπ.). Έχει γράψει άρθρα σε διάφορα περιοδικά του κλάδου, όπως «Ο κόσμος του Supermarket», «Triiris» κ.λπ. και έχει διατελέσει κατά καιρούς seminar leader και εισηγητής προγραμμάτων σπουδών. Από το 2014 είναι σύμβουλος επιχειρήσεων στρατηγικού σχεδιασμού Marketing και πωλήσεων σε εταιρείες τροφίμων.