Ζανζιβάρη, Τανζανία.
Λευκές αμμουδιές και κοκκοφοίνικες, γαλαζοπράσινα διάφανα νερά, ψαράδες και ψαροκάικα, κανέλα, μπαχάρι και μοσχοκάρυδο! Οι άνθρωποι φιλόξενοι και γελαστοί, σε καλωσορίζουν όποιος και να ‘σαι: Caribu σημαίνει καλωσόρισες και jumbo σημαίνει γεια σου, και nakupenda σημαίνει σ΄ αγαπώ στα σουαχίλι.
Εκεί ο Ιάσωνας, που ανήκει στην ομάδα Γιατροί χωρίς σύνορα, θα γνωρίσει την πανέμορφη Μωρήν. Η Μωρήν δουλεύει σαν άντρας, φροντίζει σα μητέρα και τραγουδάει σαν αερικό! Ο Ιάσωνας θα την ερωτευτεί και θα την αγαπήσει βαθιά, αλλά δεν θα μπορέσει να την παντρευτεί. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ο Ιάσωνας θα πάρει μαζί του ένα όμορφο μελαμψό μωρό της Μωρήν και θα το μεγαλώσει σαν δικό του, με την μητέρα του.
Το μωρό θα μεγαλώσει και θα γίνει ένας τριαντάχρονος, μελαμψός φυσιοθεραπευτής και ενεργειακός θεραπευτής, ο Σταύρος.


Ο Σταύρος θα μεγαλώσει χωρίς να έχει γνωρίσει τη μητέρα του . Από τα λίγα που του λέει ο πατέρας του και η γιαγιά του, ξέρει ότι η μητέρα του ήταν από την Αφρική και πέθανε.
Τι κι αν δεν είναι πραγματικό παιδί του Ιάσωνα και της μητέρας του, ο Σταύρος έγινε το παιδί τους, το φως της ζωής τους, ένα παιδί που γεννήθηκε από βία, αλλά μεγάλωσε και άνθισε κοντά στον πατέρα του και την γιαγιά του με αγάπη και χάρη στην αγάπη!
Ο Σταύρος θα ψάξει να βρει τις ρίζες του κι όλη αυτή την ιστορία από την Αφρική. Τόσα χρόνια τον άφησαν στο σκοτάδι. Είναι έτοιμος να ακούσει πράγματα που θα τον σοκάρουν και θα του ανατρέψουν τον εσωτερικό του κόσμο.
Ο Σταύρος δεν θέλει να τα σκεπάσει όλα η λήθη. Καυτή λάβα είναι όλα αυτά και καίγεται, θα πεθάνει αν την αφήσει να τον σκεπάσει. Ένας μόνος τρόπος υπάρχει να τα αφήσει πίσω του. Να μάθει και να πράξει όπως ορίζει η συνείδησή του.


Ποιος είναι τελικά ο δύσμοιρος και καταραμένος Σταύρος;
Η φρίκη ξεπερνά τους πιο τρελούς εφιάλτες με αυτά τα φριχτά κι ανείπωτα;
Ποιος ήταν ο Teferi, που σημαίνει άγριος και τι έκανε στην Μωρήν;
Παντρεύτηκε η Μωρήν… τη γριά Κανίκα;
Θα πολεμήσει ο Σταύρος με το παρελθόν, με τη μοίρα κι αυτό που λένε πεπρωμένο;
Η αγάπη σμίγει τους ανθρώπους, αιτία και αφορμή, μονάχα η αγάπη;
Με ζωντανή ευθύβολη γλώσσα, καλό τέμπο και αξιοσημείωτη αφηγηματική ευχέρεια διαχειρίζεται η συγγραφέας το υλικό της.
Η πλοκή στη Νουβέλα είναι εντυπωσιακή και συνδέει απρόβλεπτα τα πρόσωπα με τους τόπους.
Ένα απολαυστικό ανάγνωσμα ένα συναρπαστικό και συγκλονιστικό ταξίδι.
Διαβάστε το.


Η Μέμη Καρυώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Παρά την οικογενειακή παράδοση δύο γενιών φαρμακοποιών, σπούδασε Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και εργάστηκε για 27 χρόνια στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Το μικρόβιο της γραφής υπήρχε πάντα μέσα της, και τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε συστηματικά, γράφοντας διηγήματα και νουβέλες. Ο ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ είναι η πρώτη της νουβέλα που εκδίδεται. Ζει στους Θρακομακεδόνες Αττικής, είναι παντρεμένη κι έχει ένα γιό.