Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τη διάκριση που απέσπασε το βιβλίο των Εκδόσεων Πατάκη Περικλής και Ασπασία, Μικρά γατικά 1 της Αργυρώς Πιπίνη, σε εικονογράφηση Ιφιγένειας Καμπέρη.

Το βιβλίο συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στα 200 καλύτερα παιδικά και νεανικά βιβλία παγκοσμίως για το 2019 στους ετήσιους καταλόγους White Ravens 2019 της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου (www.ijb.de, http://whiteravens.ijb.de/list).

Ο κατάλογος και το σήμα White Ravens εκδίδονται από τη Διεθνή Βιβλιοθήκη Νεότητας του Μονάχου, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη νεανική βιβλιοθήκη στον κόσμο. Κάθε χρόνο, ειδικοί συνεργάτες της Βιβλιοθήκης ξεχωρίζουν 200 βιβλία, τα οποία θεωρούν ότι πραγματεύονται θέματα με παγκόσμια απήχηση ή διαθέτουν εξαιρετική και πρωτοπόρα εικαστική και λογοτεχνική προσέγγιση.

Η ετήσια λίστα White Ravens θεωρείται διεθνούς κύρους και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων εκδοτών του κόσμου, οι οποίοι βρίσκουν σε αυτή τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις προκειμένου να αγοράσουν δικαιώματα μετάφρασης. Για τη φετινή χρονιά, οι τίτλοι επιλέχθηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες βιβλία από 59 χώρες και σε 37 γλώσσες.

Η Αργυρώ Πιπίνη είναι μία συγγραφέας της νέας γενιάς, εξαιρετικά αγαπητή, δυναμική, με ξεχωριστά βιβλία και σύγχρονη γραφή.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

H Αργυρώ Πιπίνη αγαπάει τα βιβλία, ζει για τα βιβλία, αλλά και από τα βιβλία. Γράφει και μεταφράζει λογοτεχνία, κείμενα για το θέατρο, παιδικά βιβλία. Έχει βραβευτεί για τα βιβλία της και για τις μεταφράσεις της με το βραβείο του Ελληνικού Τμήματος της IBBY και έχει αναγραφεί στους τιμητικούς πίνακές της ενώ έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο του περιοδικού Ο Αναγνώστης. Ακόμη άλλα δύο βιβλία της έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των White Ravens της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου και έχουν βρεθεί στις βραχείες λίστες των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων. Πρόσφατα απέσπασε με τον εικονογράφο Αχιλλέα Ραζή το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου για το έργο τους με τίτλο Μελάκ, μόνος (εκδ. Καλειδοσκόπιο, 2016)..

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Επειδή πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα κρύβεται μια γάτα, η σειρά αυτή μας τις συστήνει.

Στο πρώτο βιβλίο, Μικρά γατικά 1: Περικλής και Ασπασία, γνωρίζουμε τη γάτα που λατρεύει τον πολιτικό και ρήτορα Περικλή, την Ασπασία την πρώτη.

Μια ιστορία για την αρχαία Αθήνα δοσμένη με χιούμορ, μέσα από τα μάτια της γάτας του Περικλή, για παιδιά 5-9 ετών.

Μετά την ιστορία, δηλαδή στο Β΄ μέρος, ακολουθεί η ενότητα Αυτό το ήξερες;

Εκεί περιέχονται πληροφορίες για τα πρόσωπα: για τον Περικλή, την Ασπασία, τον Φειδία, τον Αριστοφάνη, την Αγαρίστη –μητέρα του Περικλή–, αλλά και για το θέατρο του Διονύσου, όπως και για έννοιες όπως ο εξοστρακισμός, τα θεωρικά, η χορηγία.

Με αφορμή τις έξυπνες, χαδιάρες, με έντονο ταμπεραμέντο γατούλες και τη λατρεία για τους αγαπημένους τους, η σειρά μάς ταξιδεύει στην ιστορία και μας γνωρίζει την εποχή, τις συνήθειες και τα σημαντικότερα έργα των μεγάλων αυτών ανδρών, με αστείρευτο χιούμορ, παιχνιδιάρικη διάθεση και δυνατό γουργούρισμα.

Στα Μικρά γατικά γνωρίζουμε τις γάτες που κρύβονται πίσω από μεγάλες μορφές της ιστορίας μας.

Κυκλοφορεί και το Μικρά γατικά 2: Αντώνιος και Κλεοπάτρα.