Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο 2
Ο Ηγέτης στην Ελλάδα της Κρίσης

Συγγραφέας: Συλλογικό

Περιγραφή
Με κάθε προπαραγγελία, ΔΥΟ συλλεκτικά δώρα!
Μία αφίσα και ένας σελιδοδείκτης που αποτελούν όπλο των διαχειριστών της σελίδας “Παλιό ΠΑΣΟΚ το Ορθόδοξο” ενάντια στις #πληγέςτηςδεξιάς, και ιδιαίτερα στην πατροπαράδοτη… γρουσουζιά!
Γιατί ο λαός θέλει και το παλιό ΠΑΣΟΚ, το ορθόδοξο, μπορεί!

Κυκλοφορεί στις 17/11.

Το Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο 2 είναι η δεύτερη συλλογή διηγηµάτων της οµώνυµης και δηµοφιλούς σελίδας του Facebook, που κινείται ανάµεσα στο χιούµορ και την πολιτική ανάλυση.

Η δηµιουργία της σελίδας, το µακρινό 2014, έβρισκε την Ελλάδα υπό τη µέθη του success story, της εξόδου στις αγορές και των Ευρωεκλογών. Το ΠΑΣΟΚ από τρένο της σοσιαλιστικής Εδέµ είχε µετατραπεί σε βαγόνι µεταφοράς αποβλήτων της Δεξιάς. Η ανάγκη να στραφεί ο λαός στη νοσταλγία και το χιούµορ ήταν το απαραίτητο καταφύγιο επιβίωσης στη δυστοπία που είχε ανατείλει. Οι διανοητικές βόµβες µιας νέας διαδικτυακής έκφρασης δηµιούργησαν την ανδρεϊκή χιονοστιβάδα των κουρασµένων µπούµερς, µε τους εγκλωβισµένους µιλένιαλς να σέρνουν τον παλαιοπασοκικό χορό.

Οι εκδόσεις iWrite, σε συνεργασία µε τους πυρηνάρχες της σελίδας «Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο», προσκάλεσαν νέα συγγραφικά ταλέντα στο διαγωνισµό διηγήµατος «Το Παλιό ΠΑΣΟΚ σε ένα εναλλακτικό παρόν (2010-2020)». Αποτέλεσµα του καλέσµατος αυτού είναι µια συλλογή διηγηµάτων που συνδυάζει την εναλλακτική ιστορία, την ευθυµογραφία και τη σοσιαλιστική αυτοδικαίωση. Ο Ανδρέας ζει, σε ένα παράλληλο σύµπαν, στην Ελλάδα της κρίσης. Παρέα µε το πάνθεον των συντρόφων-υπερηρώων, φέρνουν ανατρεπτική ευηµερία, παλεύοντας στα µαρµαρένια αλώνια µε τη µνηµονιακή Χίµαιρα.

Ένα βιβλίο που στηρίζεται στη µυθογόνο δύναµη του Ηγέτη να παράγει αναµνήσεις από το µέλλον. Μια γραπτή παρηγοριά για τους έκπτωτους κληρονόµους του κινήµατος, που προσπαθούν να ισορροπήσουν στην άχρονη πραγµατικότητα, ανάµεσα στο Fuel Pass και τα sold-out τριήµερα στα Καλάβρυτα, τις διακοπές µε κουπόνια και τα αλησµόνητα διακοποδάνεια της Αγροτικής Τράπεζας.