Mετά το πρώτο βιβλίο της C. J. Tudor με τίτλο Ο άνθρωπος κιμωλία που κυκλοφόρησε στη χώρα μας το 2018 από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, και κατέκτησε το αναγνωστικό κοινό, ακολούθησαν το 2019 Η αρπαγή της Άνι Θορν και το 2020 το Οι άλλοι άνθρωποι. Νοέμβριος 2021 κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της με τίτλο «Φλεγόμενα κορίτσια».

Όταν ο Στίβεν Κινγκ αναφέρεται σε ένα βιβλίο λέγοντας πως είναι για τους αναγνώστες που τους αρέσουν τα δικά του βιβλία και η Sunday Express λέει ότι πρόκειται για «Ένα καθηλωτικό, ατμοσφαιρικό βιβλίο με αρκετές εκπλήξεις και απρόσμενο φινάλε, που σε κρατάει έως την τελευταία σελίδα… Το καλύτερο μέχρι στιγμής βιβλίο της Tudor.» τότε, σίγουρα, το αναγνωστικό ενδιαφέρον είναι υψηλό.

Η Τζακ Μπρουκς είναι μια κληρικός, η αιδεσιμότατη της κλειστής κοινωνίας του Τσάπελ Κροφτ, που ζει με την Φλο, την έφηβη κόρη της. Έχει έρθει εκεί φεύγοντας από τη δική της ενορία, ύστερα από ένα τραγικό συμβάν που σημάδεψε τη ζωή της. Από την πρώτη στιγμή η Τζακ και η κόρη της θα δεχθούν απειλές και παράξενα γεγονότα θα τρομοκρατήσουν τις δύο γυναίκες. Η αγωνία θα κορυφωθεί όταν η Τζακ θα μάθει ότι ο αδελφός της, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τον φόνο του άντρα της θα αποφυλακιστεί. Τα πτώματα του παρελθόντος θα έρθουν ξανά στην επιφάνεια και θα ζητήσουν να λάμψει η κρυμμένη αλήθεια από το σκοτάδι.
Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα όταν η Φλο αρχίσει να βλέπει οράματα. Πρόκειται για οράματα με κορίτσια που φλέγονται. Η Μπρουκς θα βρεθεί σε έναν κυκεώνα γεγονότων που θα τη φέρουν αντιμέτωπη με το σκοτεινό παρελθόν του τόπου. Πολύ σύντομα θα μάθει ότι πριν από 500 χρόνια οκτώ μάρτυρες είχαν καεί στην πυρά, πριν από 30 χρόνια είχαν εξαφανιστεί δυο νεαρά κορίτσια δεκαπέντε χρονών. Θα συγκλονιστεί όταν τα μάθει αυτά και η έκπληξή της θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη όταν μάθει ότι ο προηγούμενος εφημέριος της περιοχής αυτοκτόνησε πριν από δύο μήνες και κανείς δεν της το είχε πει.

Πώς συνδέονται όλα αυτά τα γεγονότα;
Ποια μυστικά κρύβονται άραγε στο Τσάπελ Κροφτ; Πόσος πόνος ζητάει τη λύτρωση; Μπορεί να ησυχάσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος μέσα στον χρόνο ή παραμένουν εσαεί και τριγυρνούν αναζητώντας τη δικαίωση; Το παρελθόν επιστρέφει και προσπαθεί να κλείσει κάθε ανοιχτό λογαριασμό, πόσο εύκολο είναι όμως να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά όταν όλα μοιάζουν να είναι ανολοκλήρωτα;

Μια γυναίκα που προσπαθεί να νικήσει τις παγιωμένες αντιλήψεις του τόπου και να διατρανώσει την υπόστασή της μπροστά στη δυσπιστία των ξένων. Και που παράλληλα προσπαθεί να αφήσει στο σκοτάδι το δικό της ένοχο παρελθόν. Σε μια ιστορία καταιγιστική, γεμάτη ανατροπές και επικίνδυνες ισορροπίες.

Ένα μυθιστόρημα καθηλωτικό με κινηματογραφικούς ρυθμούς και μια ροή γεγονότων που συναρπάζει. Δικαίως έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές από τον ξένο τύπο. Ζωντανοί διάλογοι, αδρά σκιαγραφημένοι ήρωες και συγκλονιστικές περιγραφές.

Η μετάφραση της Παλμύρας Ισμυρίδου δίνει ένα ολοζώντανο ελληνικό κείμενο, μια απρόσκοπτη αφήγηση που ρέει και κρατά το αναγνωστικό ενδιαφέρον αμείωτο.

«Πριν από 500 χρόνια: οκτώ μάρτυρες κάηκαν στην πυρά.
Πριν από 30 χρόνια: δύο δεκαπεντάχρονα κορίτσια εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνη.
Πριν από δύο μήνες: ο εφημέριος αυτοκτόνησε.
Καλώς ήρθατε στο Τσάπελ Κροφτ.
Η αιδεσιμότατη Τζακ Μπρουκς και η έφηβη κόρη της, η Φλο, κάνουν μια νέα αρχή – καινούργια δουλειά, καινούργιο σπίτι. Σε μια κοινωνία κλειστή, όπως αυτή του Τσάπελ Κροφτ, η Τζακ πρέπει να κάνει πολύ προσεκτικά βήματα. Είναι δύσκολο να νικήσει κανείς τις παλιές προκαταλήψεις και τη δυσπιστία απέναντι στους ξένους.
Όμως, από την πρώτη στιγμή η Τζακ βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμα πιο τρομακτικά προβλήματα. Για ποιον λόγο η Φλο βλέπει οράματα με φλεγόμενα κορίτσια; Ποιος τους στέλνει σκοτεινά απειλητικά μηνύματα; Και γιατί κανείς δεν την ενημέρωσε ότι ο προηγούμενος εφημέριος αυτοκτόνησε;
Το παρελθόν ξαναζωντανεύει και αιφνιδιάζει τώρα το Τσάπελ Κροφτ -και την Τζακ- επειδή τα παλιά φαντάσματα που έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς ποτέ δεν ησυχάζουν…»