Γράφει η Κατερίνα Σιδέρη

Η Μαρία Τσατσάκη, είχε μια πρωτότυπη ιδέα. Ζήτησε να της στείλουν μια ατάκα συνυφασμένη με τον έρωτα, διάλεξε όσες κατάφεραν να της ‘μιλήσουν’ και έφτιαξε ιστορίες. 100 ατάκες, δημιούργησαν 100 ιστορίες που έχουμε τη δυνατότητα να διαβάσουμε, να αξιολογήσουμε και μαζί τους να ονειρευτούμε.
Άνθρωποι απλοί, καθημερινοί, ερωτευμένοι ή μη, γράφουν τη δική τους ιστορία με γνώμονα την πένα της Μαρίας και γίνονται βιβλίο, ικανό και άξιο να μας συγκινήσει.
Μια κούνια μόνο για δύο, ένας πρωινός ελληνικός καφές, συνήθεια 60 και χρόνων, ένα μαζί που κρατά χρόνια και ένα μικρό τρακάρισμα έπειτα από παραβίαση stop.


Πόθος και πόνος. Αδημονία και νοσταλγία. Εξομολογήσεις και κρυφά χαμόγελα. Αναμνήσεις και μελαγχολία. Χωρισμοί και νέες σχέσεις. Καβγάδες και κλάματα. Προσμονή, αγάπη και λησμονιά.
Ένας έρωτας με την πρώτη ματιά. Ένας έρωτας ανεξίτηλος, ένας θυελλώδης και ένας ανεκπλήρωτος. Κάποιος μονόπλευρος και άλλος ξεχασμένος.
Γνωριμίες και βόλτες. Πάρτι, χοροί και έξοδοι. Απογοητεύσεις και φορτισμένες στιγμές. Χωρισμοί και αποχωρισμοί. Συγγνώμες και συγχώρεση. Μυστικά και θλίψη. Αγκαλιές, συναισθήματα και όμορφες στιγμές. Αθώα ή και όχι φλερτ και μηνύματα που φορτίζουν.
Όλα τα παραπάνω αναμοχλεύονται με τις λέξεις και δημιουργούν ένα ερωτικό συνονθύλευμα που ξεχειλίζει πλούσιο συναισθηματικό φορτίο, αγάπη και έρωτα.
Το βιβλίο αποτέλεσε για μένα εφαλτήριο σκέψεων. Συγκινήθηκα μαζί του, λυπήθηκα, χάρηκα, ξαφνιάστηκα άλλοτε ευχάριστα και άλλοτε δυσάρεστα.

Απομόνωσα κάποιες ατάκες από τις πολλές και αξιόλογες που διάβασα και θα τις μοιραστώ μαζί σας.
…οι μεγάλες αγάπες πρέπει να ξέρουν πότε να συγχωρούν…
…το φιλί είναι ένα όμορφο κόλπο που σχεδίασε η φύση για να σταματούν οι λέξεις όταν τα λόγια είναι περιττά…
…μου λείπει να σου λείπω…
…η απόσταση των σωμάτων φέρνει πιο κοντά τις καρδιές…
…αλλάζουν οι αποφάσεις με πυξίδα τα συναισθήματά μας…

…όταν το εγώ γίνεται εμείς, όταν ο έρωτας συνυπάρχει με την αγάπη, αυτό είναι ευτυχία…
…τι είναι ο έρωτας; Μια σταγόνα ταυτόχρονης χαράς και ξεγνοιασιάς στο σύνολο της ζωής μας…
…ό,τι κι αν ζω, μαζί σου θέλω να το μοιράζομαι…
…έρωτας και φωτιά του ίδιου Θεού παιδιά…
…αγάπη είναι όλα αυτά που νιώθω για σένα…
…ό,τι κι αν γίνει σήμερα, στο τέλος της ημέρας μη ξεχάσεις να με αγκαλιάσεις…
…όταν σε βλέπω να γελάς, χάνω τη γη από εμπρός μου, μα βρίσκω και τη δύναμη που κρύβεται εντός μου….

Διαλέξτε τη δική σας ατάκα και μοιραστείτε όσο πιο συχνά μπορείτε με αυτόν που αγαπάτε.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφέρω έναν ακόμη λόγο για τον οποίο αγαπώ και ξεχωρίζω το βιβλίο. Χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί μέσα του κρύβεται και μια δική μου ατάκα. Άρεσε στη Μαρία και έγινε κομμάτι του βιβλίου της, κάτι που δεν μπορώ να μην αναφέρω.
Ναι, τη δική μου ατάκα, τη χρησιμοποιώ σχεδόν κάθε μέρα, γιατί κάθε φορά που προφέρω τις λέξεις της, στάζει βάλσαμο στην καρδιά μου… ό,τι κι αν έχει γίνει μέσα στη μέρα, μια αγκαλιά στο τέλος της είναι ικανή να επισκιάσει όλα!

Η Τσατσάκη Μαρία γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατεύθυνση Marketing και έκανε μεταπτυχιακό στο ίδιο πανεπιστήμιο. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα πριν από περίπου δέκα χρόνια κάνοντας την πρακτική της άσκηση σε μια διαφημιστική εταιρεία και μέχρι τώρα έχει δουλέψει σε τρεις διαφορετικές πολυεθνικές εταιρείες στο Τμήμα Marketing.
Έκτος γραφείου και Μarketing, χορεύει, αθλείται, ανακαλύπτει το θέατρο, έχει κάνει σεμινάρια συγγραφής και συμμετέχει σε εθελοντικά προγράμματα, γιατί η σύνδεση με τον κόσμο τής δίνει μια μοναδικότητα στην καθημερινότητά της. Δημιουργός τής atakaistoria.gr, αναζητά ατάκες για να γίνουν ιστορία και να μείνουν στην ιστορία! Δίνει πνοή στις ατάκες μέσα από τις ιστορίες.
Είναι ο τρόπος της για να μοιράζεται με τους ανθρώπους στιγμές, συναισθήματα και εμπειρίες από την καθημερινότητά τους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος.

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου αναφέρει:
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ταξίδι σε 100 διαφορετικούς και μοναδικούς προορισμούς με συναισθήματα και στιγμές από τη ζωή μας.
Με έμπνευση από 100 ατάκες για τον έρωτα από άγνωστους ανθρώπους, γράφτηκαν 100 ιστορίες με συναισθήματα αγάπης, πόνου, χαράς και λύπης. Ατάκες με ιστορίες από στιγμές που όλοι έχουμε βιώσει ή που θα θέλαμε να βιώσουμε. Ατάκες και ιστορίες που φανερώνουν πόσο σημαντικές είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και πώς εμείς μπορούμε να τις κάνουμε δύσκολες ή εύκολες.
Με έμπνευση από τις ατάκες για τον έρωτα, δημιουργήθηκαν αυτές οι ιστορίες για να αναδυθούν στιγμές από έναν βαθύ συναισθηματικό κόσμο σ’ ένα ταξίδι που μπορείς να γίνεις συνταξιδιώτης.