Συγγραφέας του βιβλίου «Η γοητεία της έλξης» – Εκδόσεις «Ελκυστής»

Ένα μυστικό που όμως δεν αφορά τους ίδιους και τη σχέση τους θα μπλέξει τον Μάνο και την Άλκηστη σε μια βεντέτα που θα τους βάλει σε περιπέτειες. Οι ήρωες της Ασημίνας Στασινοπούλου θα υποκύψουν στη γοητεία της έλξης και θα μας κρατήσουν μια όμορφη αλλά και περιπετειώδη συντροφιά μέχρι τον επίλογο. Μαζί τους θα ερωτευτούμε, θα θυμώσουμε, θα ταξιδέψουμε στις υπέροχες Κυκλάδες αλλά και θα αναζητήσουμε κρυμμένες αλήθειες και μυστικά του παρελθόντος. Όπως λέει στο Vivlio-life η συγγραφέας, το μυθιστόρημά της «μιλάει κατευθείαν στην καρδιά και μας κάνει να το ερωτευτούμε από τις πρώτες σελίδες. Είναι μια ιστορία γεμάτη πλοκή και ανατροπές και θέλω να πιστεύω πως πρέπει να βρίσκεται σε κάθε βιβλιοθήκη κάθε ρομαντικής ψυχής και όχι μόνο».

Επιλέξατε ένα ρομαντικό εξώφυλλο, με άρωμα καλοκαιριού που τόσο αγαπάμε και νοσταλγούμε. Τα δυο πρόσωπα που βλέπουμε σ’ αυτό θα μπορούσαν να είναι οι ήρωές σας;
Πρέπει να σας ομολογήσω πως μόλις είδα για πρώτη φορά το εξώφυλλο όταν μου το έστειλαν από το εκδοτικό το ερωτεύτηκα από την πρώτη ματιά. Είναι σαν να βλέπω τους πρωταγωνιστές του βιβλίου μου σε μια τρυφερή και τόσο οικεία στάση που θα είχε κάθε ερωτευμένο ζευγάρι και για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αγαπητό συγγραφέα και γραφίστα κύριο Κωνσταντίνο Σπανό που για μια άλλη φορά διάβασε την σκέψη του συγγραφέα και δημιούργησε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Οι μικρές λεπτομέρειες που χρησιμοποίησε από την ιστορία του βιβλίου μου τις αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο στην μακέτα του ώστε το εξώφυλλο από μόνο του να γίνει πόλος έλξης για τον αναγνώστη και μαζί με την ρομαντική ιστορία που έγραψα να γίνουν ένα φοβερό δίδυμο ώστε να αγγίξουν κάθε ρομαντική ψυχή όταν το διαβάσουν.

Μάνος Σαράντης «είναι ένας γοητευτικός άνδρας που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Ο προγραμματισμός κυριαρχεί στη ζωή του και κάθε του κίνηση είναι προκαθορισμένη». Μιλήστε μας γι αυτόν.
Ο υπέροχος Μάνος μου είναι ο άνδρας που θα ήθελε να έχει κάθε γυναίκα δίπλα της και να την κρατά σφιχτά στην αγκαλιά του. Να κλείνει τα μάτια της και να μην φοβάται τίποτα. Να ξέρει πως δίπλα του θα είναι πάντα προστατευμένη και αγαπημένη. Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηρίστηκα που θεωρώ ιδανικά σε κάθε άνδρα. Είναι δυναμικός. Είναι προστάτης. Είναι αυτός που γνωρίζει πως να κερδίζει αυτό που θέλει και φροντίζει όλα να λειτουργούν σωστά γύρω του και για αυτό θεωρείται ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας στον χώρο του. Είναι το αρσενικό που δεν θα αφήσει τίποτα στο πέρασμα του μέχρι να κατακτήσει αυτό που θέλει και αγαπά. Ακόμα και ο εγωισμός που κρύβει μέσα του και τα έντονα θέλω του τον κάνουν εξαιρετικά ποθητό σε μια γυναίκα.

Άλκηστη. Η εταιρία φύλαξης και προστασίας υψηλών προσώπων του Μάνου, αναλαμβάνει τη φύλαξή της. Μα, ποια είναι, αυτή η γυναίκα;
Η Άλκηστη είναι μια υπέροχη κοπέλα που έχει όλο τον κόσμο στα πόδια της. Μπορούσε με τα λεφτά του μπαμπά της να ήταν το κλασικό πλούσιο κακομαθημένο όμως εκείνη χρησιμοποιεί το ταλέντο στης στην τέχνη της φωτογραφίας για να δώσει το στίγμα της στο κόσμο. Μπορεί το όνομα της να της ανοίγει τις πόρτες και να την βοήθα να γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό όμως εκείνη δεν εφησυχάζετε και προσπαθεί για το καλύτερο. Το ταξίδι στην Ελλάδα και στα όμορφα Κυκλαδίτικα νησιά της θα της κάνουν να μάθει πολλά πράγματα για τον εαυτό της που ούτε η ίδια πίστευε πως διαθέτει. Άλλωστε δεν λένε πως ο έρωτας βγάζει από μέσα σου συναισθήματα και αντιδράσεις που σε κάνουν να εκπλήσσεσαι και εσύ ο ίδιος;

Χαρακτηρίζετε την υπόθεση φύλαξής της διαφορετική και εκρηκτική. Τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από άλλες υποθέσεις και γιατί την αποκαλείτε «εκρηκτική»;
Ο Μάνος θα συναντήσει μπροστά του μια εκρηκτική νεαρή κοκκινομάλλα που θα έρθει να ταράξει τα ήρεμα νερά του από την στιγμή που θα βρεθούν μόνοι τους στον ίδιο χώρο. Εκείνος έχει μάθει να ζει στον προγραμματισμό και να ρυθμίζει ο ίδιος τις καταστάσεις που συναντά στο δρόμο του ώστε να είναι σωστός επαγγελματίας. Η Άλκηστη από την άλλη είναι η γυναίκα που δεν συμβιβάζεται. Δεν υπακούει σε κανόνες και θέλω και αυτό στο προστατευτικό Μάνο δεν αρέσει. Για αυτό και οι εκρήξεις τους κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας θα είναι τόσο δυναμικές που θα σε κάνουν να θες να δεις τι θα γίνει παρακάτω. Η χημεία που δημιουργείται ανάμεσα τους μας συγκλονίζει και μας γνωρίζει τον έρωτα που έχουμε μέσα μας.

Πόση δύναμη είχε «Η γοητεία της έλξης» όταν τα βλέμματα των ηρώων σας συναντήθηκαν για πρώτη φορά;
Η έλξη όπως καλά γνωρίζετε είναι μια συναισθηματική αντίδραση που ένα άτομο βιώνει όταν ο άλλος του κάνει αυτό το κλικ που ποθεί μέσα του. Όταν εκείνος ή εκείνη διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θεωρεί ιδανικά για ένα σύντροφο. Αυτό παθαίνει και ο Μάνος μόλις αντικρίζει την νεαρή κοπέλα με τα υπέροχα μακριά πόδια να κατεβαίνει από το αεροπλάνο καθώς είναι η γυναίκα που έχει πλάσει στην φαντασία του σαν την τέλεια σύντροφο. Κάτι αντίστοιχο παθαίνει και η Άλκηστη όταν σηκώνει τα μάτια της να δει το γοητευτικό άνδρα που της προσφέρει το χέρι του και την κρατά για να μην πέσει. Για αυτό και ονόμασα και το βιβλίο μου η γοητεία της έλξης γιατί μέσα από τις σελίδες του κάνουμε ένα ταξίδι σε ένα έρωτα που γεννιέται με την πρώτη ματιά και παλεύουν να κρύψουν μέχρι να γίνει η ερωτική έκρηξη μεταξύ τους.

Ήλιος, θάλασσα, κρουαζιέρα στα κυκλαδίτικα νησιά και η φαντασία μας με μία όμορφη γυναίκα και τον σωματοφύλακά της, δημιουργεί διάφορα σενάρια. Μιλήστε μας γι αυτή τη σχέση.
Αν αυτά σας προδιαθέτουν να φαντάζεστε τέτοια πράγματα τότε έχω πετύχει αυτό που θέλω από το αναγνώστη που θα πάρει το βιβλίο μου από ενδιαφέρον και περιέργεια για να το διαβάσει. Έχω βάλει στοιχεία που θεωρώ πως κάθε άνθρωπος αναζητά στην ζωή του. Διακοπές στα υπέροχα νησιά της χώρας μας με μια θαλαμηγό χωρίς υποχρεώσεις. Ήλιος και θάλασσα, ο τέλειος συνδυασμός σε μια υπέροχη παραλία όπου ο χρόνος έχει σταματήσει εκεί και δεν υπάρχουν έννοιες και σκοτούρες. Και ένας σύντροφος είτε έχει την μορφή του σωματοφύλακα είτε της γυναίκας να σου κρατά το χέρι και να σου προσφέρει υπέροχες στιγμές αγάπης και έρωτα. Πιστεύω πως όλα αυτά αποτελούν το love story που θέλουμε όλοι να ζήσουμε κάποια στιγμή στην ζωή μας.

Το βασικό χαρακτηριστικό του Μάνου που κάθε κίνησή του είναι προκαθορισμένη, θα δημιουργήσει εντάσεις σ’ αυτή τη σχέση;
Μα φυσικά. Αυτή θα είναι και η κινητήρια δύναμη για να ξεκινήσει η ένταση μεταξύ τους. Ο Μάνος έχει μάθει να δουλεύει με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Όλα είναι στο χαρτί γραμμένα και ρυθμισμένα και η Άλκηστη θα έρθει να τα σβήσει όλα αυτά μόνο και μόνο για να τον προκαλέσει και αυτό θα τον κάνει έξαλλό. Μάλιστα υπάρχει μια πολύ έντονη σκηνή μεταξύ τους όταν φτάσουν στον πρώτο προορισμό τους που θα μας δώσει να καταλάβουμε πολλά για τις αλλαγές που θα φέρει η νεαρή κοπέλα στην μετέπειτα πορεία της σχέσης τους.

«Δυστυχώς τίποτα δεν κρατάει για πολύ…», γράφετε και μάλλον μας προετοιμάζετε για κάτι άσχημο. Θέλετε να μας δώσετε μια γεύση από την πλοκή του μυθιστορήματός σας;
Όπως όλοι γνωρίζουμε σε μια σχέση υπάρχουν τα καλά και τα κακά. Μαθαίνουμε από αυτά, τα διορθώνουμε και προχωράμε παρακάτω είτε μαζί είτε χώρια αυτό είναι κάτι που θα δούμε στο τέλος της ιστορίας μας και δεν μπορώ να σας αποκαλύψω. Το μόνο που μπορώ να σας πως είναι πως η απαγωγή της νεαρής κοπέλας θα στοιχίσει πολύ στον Μάνο γιατί θα θεωρήσει πως ο έρωτας του για εκείνη τον έκανε μαλθακό και απρόσεχτο με αποτέλεσμα να μην ενεργήσει σωστά. Είναι ένα λάθος που θα του στοιχίσει πολύ και θα τον αναγκάσει να πάρει αποφάσεις που θα τον πονέσουν τον ίδιο αλλά και την κοπέλα στην αρχή.

Οι κρυμμένες αλήθειες και τα μυστικά είναι πολύ οδυνηρά όταν φυλάσσονται στις ψυχές μας. Μάλλον το ίδιο οδυνηρά είναι και όταν αποκαλύπτονται. Ποιον από τους δυο αφορά η κρυμμένη αλήθεια της ιστορίας σας;
Συμφωνώ απολυτά μαζί σας. Ένα μυστικό μπορεί να καταστρέψει μια σχέση όπως και μια καλά κρυμμένη αλήθεια γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φανερώσει και πόσο πολύ θα επηρεάσει την ζωή σου. Όμως στην δική μας ιστορία αυτό το μυστικό δεν αφορά το ίδιο το ζευγάρι. Έχει να κάνει με ένα τρίτο πρόσωπο που θα σχετίζεται με την απαγωγή της νεαρής κοπέλας. Ο Μάνος και η Άλκηστη άθελα τους θα μπλέξουν σε μια βεντέτα και ένα κυνηγητό εν αγνοία τους. Άλλωστε δεν είναι και λίγο αυτό που λέει ο σοφός λαός. Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα.

Συνήθως όταν καθήκον και συναισθήματα κονταροχτυπιούνται νικούν τα συναισθήματα. Θα το δούμε να συμβαίνει και στο μυθιστόρημά σας;
Καθήκον και συναισθήματα είναι δύο έννοιες πολύ δυνατές και κάθε μια φέρει την δική της ευθύνη. Ο Μάνος θα πονέσει πολύ όταν χάσει τη γυναίκα της ζωής του. Θα το δούμε. Θα το βιώσουμε μαζί του. Θα μας κάνει να δακρύσουμε, όμως πάντα υπάρχει μια φωνή να μας ανοίξει τα μάτια και να δούμε καθαρά αυτό που ποθούμε πραγματικά. Έτσι θα γίνει και στην ιστορία μας. Έχω μάθει μέσα από την πένα μου να δίνω στο αναγνώστη αυτό που πραγματικά ποθεί να δει στο τέλος και φρόντισα και σε αυτό το βιβλίο μου να μην τον απογοητεύσω. Η γοητεία της έλξης είναι ένα βιβλίο που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά και μας κάνει να το ερωτευτούμε από τις πρώτες σελίδες. Είναι μια ιστορία γεμάτη πλοκή και ανατροπές και θέλω να πιστεύω πως πρέπει να βρίσκεται σε κάθε βιβλιοθήκη κάθε ρομαντικής ψυχής και όχι μόνο.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Μάνος Σαράντης είναι ένας γοητευτικός άνδρας που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Ο προγραμματισμός κυριαρχεί στη ζωή του και κάθε του κίνηση είναι προκαθορισμένη. Διευθύνει μαζί με τον πατέρα του, την «Global Sarantis Security», μία από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες φύλαξης και προστασίας υψηλών προσώπων και όλες οι αποστολές που αναλαμβάνει στέφονται από απόλυτη επιτυχία. Η νέα του υπόθεση, όμως, είναι διαφορετική και εκρηκτική. Όταν κληθεί να προστατέψει την κοκκινομάλλα Άλκηστη τίποτα πια δε θα είναι το ίδιο. Αυτή η συνάντηση θα ανατρέψει όλα ήξερε μέχρι σήμερα. Το μόνο που ήθελε η Άλκηστη Τριανταφύλλου ήταν να πάει στον γάμο της καλύτερής της φίλης και να απολαύσει μια κρουαζιέρα στα Κυκλαδίτικα νησιά. Μια εβδομάδα με τον δυναμικό σωματοφύλακα της πάνω σε μια θαλαμηγό, όμως, θα είναι αρκετή για να ταράξει τα νερά της και να ξεκινήσει ένα ταξίδι στη γοητεία της έλξης.
Δυστυχώς, τίποτα δεν κρατάει για πολύ και ο κίνδυνος παραμονεύει διαρκώς. Κάθε της βήμα τη φέρνει όλο και πιο κοντά στην αποκάλυψη της αλήθειας.
Θα σταθεί το καθήκον πιο δυνατό από τον έρωτά τους;
Μπορεί η αγάπη τους να κρατήσει για πάντα;

Βιογραφικό
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι μητέρα ενός ανήλικου αγοριού. Είμαι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχω τελειώσει δημόσια σχολή ΙΕΚ ως Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και Αυτοματισμού Γραφείου. Από μικρή μου άρεσε να ταξιδεύω με την πένα μου και να αποτυπώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί.
Το 2018 κυκλοφόρησα το πρώτο μου λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο «Στα μονοπάτια του Έρωτα» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ανατολικός και το πρώτο μου παιδικό βιβλίο με τίτλο «Ο Δράκος Πυροσβέστης» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οσελότος.
Το 2019 κυκλοφόρησα τα «Παιχνίδια Εξουσίας» σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οσελότος.
Το 2020 κυκλοφόρησατο παιδικό βιβλίο «Ο δράκος γιατρός» σε συνεργασία πάλι με τις εκδόσεις Οσελότος.
Το 2021 συνεργάστηκα με τον Εκδοτικό OntimesBooks που εδρεύει στην Αγγλία για την μετάφραση στα αγγλικά και κυκλοφορία του παιδικού μου βιβλίου «Ο δράκος γιατρός» στην παγκόσμια αγορά.
Είμαι αρθρογράφος στη στήλη «Πένα» των Βιβλίων Ορίζοντες και στο λογοτεχνικό περιοδικό «Θεματοφύλακες λόγω τέχνης» όπου αρθρογραφώ μέχρι σήμερα.
Διατηρώ δικό της blog όπου μοιράζομαι τις απόψεις μου και τις προτάσεις μου με το αναγνωστικό κοινό που με ακολουθεί από τα μέσα κοινωνική δικτύωσης.
Το 2019 και το 2020 συμμετείχα στο λογοτεχνικό περιοδικό της Κεφαλονιάς «Κέφαλος» με τις παιδικές ιστορίες «Στο νησί της φτου ξελευτερίας» και «Το μαγικό σεντούκι του παππού» αντίστοιχα.