Το βιβλίο αυτό περιέχει 31 μικρές ιστορίες, ιστορίες -μπονσάϊ.
Το βιβλίο είναι ένας τόπος που τον έχεις επισκεφτεί. Όταν επιστρέφεις πίσω, «κουβαλάς» και τις αναμνήσεις σου από εκεί. Πρόσωπα ,τοπία αισθήσεις. Θέλεις να τα διηγηθείς όλα αυτά, δεν παύεις όμως να νιώθεις ότι διαρκώς σου διαφεύγει κάτι που ίσως είναι το πιο σημαντικό και το οποίο παραμένει πεισματικά κρυμμένο.
Το βιβλίο περιέχει ιστορίες επιστροφής στο ξέγνοιαστο και ανέμελο παρελθόν των νεανικών χρόνων.
Ιστορίες για τη νοσταλγία και τον καημό της αδικημένης νεότητας, ένας ύμνος στην άσβεστη φλόγα της φιλίας.
Οι ιστορίες του βιβλίου διαθέτουν έντονη προφορικότητα.


Η κάθε ιστορία παρουσιάζει και σκιαγραφεί την ανελέητη σημερινή πραγματικότητα, την αέναη αναζήτηση της ευτυχίας και της συναισθηματικής πληρότητας του ανθρώπου στο σύγχρονο κόσμο όπως αυτός έχει διαμορφωθεί ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια με την οικονομική κρίση, την πανδημία του κορονοϊού και την μαζική μετανάστευση ικανού αριθμού ταλαντούχων νέων μας, και τις σχέσεις, όμορφες, προβληματικές, δύστροπες και δύσκολες, των ανθρώπων μεταξύ τους, στενότερες, οικογενειακές ή ακόμα και επαγγελματικές.
Ο λόγος της Τριαντάφυλλης Πολίτη είναι μεστός, αποφθεγματικός, υπαινικτικός. Έχει ρυθμό, ζωντάνια, δομή και καλοφτιαγμένους πειστικούς ήρωες.


Εμπνέεται η συγγραφέας από την ευτυχία, τον έρωτα, την μοναξιά, τις σχέσεις των ανθρώπων, την απώλεια, τη συνομιλία με τον βαθύτερο εαυτό, με τις καμπύλες αυτογνωσίας, τις αποτιμήσεις, τα κύματα μνήμης, το παρελθόν, τις αναμνήσεις, την νοσταλγία για την πατρίδα, την αληθινή φιλία, μια παλιά φωτογραφία, την προσωπικότητα… μιας πολυθρόνας, την απόδραση από το σπίτι των γονιών, την γραφή, τα γεράματα, την μοναξιά, την αβεβαιότητα, τα ανεπούλωτα ψυχικά τραύματα, τα εξωτερικά χαρακτηριστικά και κουσούρια που στάθηκαν εμπόδιο στην όποια ευτυχία, τις παλιές πληγές, τις σύγχρονες Σταχτοπούτες, τους μετανάστες, την πληγή της προσφυγιάς και της ξενιτιάς, τους φίλους μας τα ζώα, τα μυστήρια, τα παράδοξα, τα φαντάσματα ,τη ζωή και το θάνατο.
Στο βιβλίο αυτό, οι ήρωες, δέσμιοι των συναισθημάτων και των επιθυμιών τους, προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να ζήσουν ξανά, τρέχουν με θέα το παρελθόν, διερχόμενοι μέσα από ένα παρελθόν που τους στοιχειώνει, γεμάτο έλλειψη, απώλεια και μοναξιά. Με φόντο τη Μεγάλη Βρετανία, την Ευρώπη αλλά και τον γαλάζιο ελληνικό ουρανό, ο αναγνώστης γίνεται μάρτυρας αυτής της διαρκούς και επίπονης αναζήτησης της ευτυχίας, πάνω σε έναν πλανήτη που δεν υπόσχεται ποτέ τίποτα…


Πρόκειται για ένα βιβλίο για τη δυναμική της μνήμης. Ιστορίες που περιηγούνται τον χώρο της μνήμης καθώς αυτή αρχίζει να εξασθενεί, να χάνεται σχεδόν και έτσι αναγκάζεται ο αφηγητής τους να χτίζει πάνω στα χαλάσματα και τα συντρίμμια των παλιών πραγματικών γεγονότων.
Το βιβλίο της Τριαντάφυλλης Πολίτη είναι μια μικρή πολύτιμος κιβωτός. Σωστός θησαυρός προσωπικών χώρων, «άχρηστων» εξομολογήσεων, ροή για μια ζωή γεμάτη ερωτηματικά και θαυμαστικά, υποδειγματική σπουδή διαδρομής του βίου.
Ας αποδείξουμε έμπρακτα τη βιβλιοφιλία μας διαβάζοντας και χαρίζοντας τέτοια βιβλία.


Η Τριαντάφυλλη Πολίτη ξεκίνησε να ασχολείται με τη Δημιουργική Γραφή το 2009. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής σκέψης και γραφής, κάποια εκ των οποίων στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκδώσει μία συλλογή διηγημάτων με τίτλο Snack Stories, η μετάφραση του οποίου βραβεύτηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελληνικής Λογοτεχνίας Video Poetica του Λονδίνου το 2020 και ένα μυθιστόρημα με τίτλο Την Πάτησες. Αγαπάει τα ταξίδια, τα γλυκά και τα βιβλία που την κάνουν να ελπίζει και να ονειρεύεται. Σήμερα ζει στην Αγγλία με την οικογένειά της. Διηγήματά της έχουν διακριθεί σε Διεθνείς διαγωνισμούς, έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές συλλογές και δημοσιευτεί σε έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά και στα διαδικτυακά Fractalart και 121words.