Η ιστορία μιας γοητευτικής νεαρής Ισπανίδας που θα παγιδευτεί σ’ ένα ανίερο ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στην αγάπη και στο πάθος, ανατρέποντας όλα όσα ξέραμε για τη ζωή, την ηθική και την ανθρώπινη δικαιοσύνη.

Όταν γεννιέται ένας άνθρωπος δεν έρχεται στον κόσμο αυτό με συγκεκριμένες οδηγίες χρήσεως. Είναι τόσα πολλά αυτά που παίζουν ρόλο στην εξέλιξη της πορείας του και τα πάντα έχουν μία βάση: την οικογένεια! Το σημαντικότερο ρόλο στην εξέλιξη του χαρακτήρα ενός ανθρώπου παίζει το περιβάλλον που ζει, όσα θα διδαχτεί από τους γονείς, όσα θα βιώσει με την πάροδο των χρόνων.
Υπάρχουν μυστήρια που δεν βλέπουν ποτέ το φως της ζωής, υπάρχουν μυστικά που περνούν από γενιά σε γενιά και άνθρωποι που τα κουβαλούν ως καλοί θεματοφύλακες για μια ολόκληρη ζωή. Βαρύ φορτίο στις πλάτες η αλήθεια, τόσο σκληρή, τόσο αδυσώπητη που ξεπερνά τις ανθρώπινες αντοχές.
«Μάχαιραν έδωκες μάχαιραν θα λάβεις…» είπε ο Κύριος και εμείς οι θνητοί έχουμε συνηθίσει να το λέμε… πεπρωμένο!
Πόσα δεν έχουν γίνει για το όνομα της αγάπης! Η υπέρμετρη αγάπη του γονιού προς το παιδί του και αντίστροφα μπορεί να οδηγήσει σε ανίερες πράξεις, σε δολοπλοκίες, σε πράξεις αντεκδίκησης.
Μέσα από μύθους και νεράιδες, στοιχειά και κακούς οιωνούς, με φόντο την ύπαιθρο και τις ευωδιές της αναπτύσσεται μια ερωτική ιστορία τόσο αλλιώτικη, που δοκιμάζει τα ανθρώπινα όρια, την ηθική, το τι είναι δίκαιο και τι άδικο.
Η ζωή μπορεί να παίξει πολύ άσχημα παιχνίδια και να φέρει στην επιφάνεια χαρακτηριστικά που αγνοούσαμε την ύπαρξή τους. Οι άνθρωποι είναι τα πιο κακά ζώα, δημιουργούν έχθρες, κάνουν αδικίες, δεν λογαριάζουν τις συνέπειες που μπορεί να έχουν στο μέλλον οι πράξεις τους. Μπορούν να πληγώσουν όχι μόνο με τις πράξεις μα και με τα λόγια, ακόμη και του εχθρού μας τα λόγια έχουν μια δόση αλήθειας μέσα τους.
Όταν αναλαμβάνει το ρόλο του τιμωρού η μοίρα, σκορπάει αλύπητα το θάνατο γύρω της, δεν λογαριάζει αισθήματα, ποιος θα πληρώσει για τα λάθη του παρελθόντος.
Οι μαγευτικές περιγραφές του τοπίου στον ποταμό Λάδωνα, οι μαγικές – θεραπευτικές ικανότητες που αποδίδονται στον μυθικό ποταμό, δένουν τόσο αρμονικά με τα συναισθήματα και τα μυστικά που κουβαλούν στις ψυχές τους οι κάτοικοι, ντόπιοι και ξένοι και στοιχειώνουν όσους εμπλέκονται σε λανθασμένες σχέσεις.
Γιατί ένας άνθρωπος επιλέγει να απομακρυνθεί από τις ευθύνες του; Τι ήταν αυτό που έκανε τον Ερνέστο Θεράδες να εγκαταλείψει τα πάντα και να απομονωθεί στα βουνά της Ισπανίας; Γιατί επέλεξε τη μοναξιά, την εγκατάλειψη των εγκόσμιων απολαύσεων; Το αντίκτυπο των δικών του πράξεων πόσους θα παρασύρει στο πέρασμά του;
Η διεκδίκηση της ευτυχίας του καθενός μέσα από ό,τι θεωρεί ότι του λείπει, τους οδηγεί σε τρομερά λάθη, που οι συνέπειές τους επηρεάζουν όχι μόνο τους άμεσα εμπλεκόμενους μα και τα πιο αθώα θύματα αυτής της πραγματικά ξεχωριστής ιστορίας.
Από τα πιο τραγικά πρόσωπα είναι σίγουρα η Αλίκη, όμως τη μαχητικότητα και τη διεκδίκηση των θέλω της στη ζωή που διακατέχει την Ισαβέλα, λίγοι την έχουν.
Θύμα των καταστάσεων που βίωσε είναι η Μαρία-Λουίζα, πρόσωπο βγαλμένο από αρχαία τραγωδία, δημιουργώντας γύρω της τρομερές συνέπειες με την επιπολαιότητα και την έλλειψη σωστής καθοδήγησης όταν την είχε ανάγκη.
Ο Άρης παγιδεύτηκε στον υπέρμετρο εγωισμό του, με τρομακτικές συνέπειες γιατί δεν υπολόγισε ότι η ζωή δεν ξεχνάει, κι ανταποδίδει τα ίσα…
Ο Αργύρης είναι από τους άντρες που δεν συναντάς εύκολα, μέσα από το ολοκληρωτικό δόσιμο στη γυναίκα που αγάπησε, άφησε στην άκρη όλα τα μικροπρεπή συναισθήματα, και δικαιώθηκε.
Θύτες και θύματα δοκιμάστηκαν, έφτασαν στα όριά τους, άλλοι άντεξαν κάποιοι άλλοι όχι.
Η μοίρα ανελέητα σκληρή, έγραψε όπως εκείνη είχε ορίσει το τέλος που άρμοζε, όπως ο καθένας μπορούσε να το αντιληφθεί!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

magemeno potami

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Οι τρεις αινιγματικοί ξένοι που έφτασαν στα μέρη του Λάδωνα εκείνο το μοιραίο καλοκαίρι του 2010 ξεσήκωσαν θύελλες από κοιμισμένα πάθη που ξύπνησαν και σάρωσαν ζωές…
Όλα ξεκίνησαν όταν η δεκαεφτάχρονη Μαρία-Λουίζα μαζί με τη μητέρα της και τον παππού της εγκατέλειψαν τη μακρινή Μαδρίτη και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, ελπίζοντας ότι άφησαν για πάντα πίσω τους το σκοτεινό παρελθόν τους και τα μυστικά του. Μα όπως πλέχτηκε ως τώρα το υφαντό, να ξεπλεχτεί δεν είναι μπορετό. Η γνωριμία τους με την παραδοσιακή οικογένεια των Λιακάσηδων παρασύρει τη νεαρή κοπέλα σ’ ένα ανίερο ερωτικό τρίγωνο που φέρνει αντιμέτωπους μάνα με κόρη, αδερφή με αδερφό, γιο με εγγονό και αναγκάζει τον γέροντα ιερέα της περιοχής να παραβεί τον όρκο του και να αποκαλύψει μυστικά της θείας εξομολόγησης.
Στις γλιστερές ποταμόπετρες οι Μοίρες στήνουν χορό ζωής και θανάτου…