Συγγραφέας του μυθιστορήματος
«Ροζ στόρι» – Εκδόσεις Ψυχογιός

Η ζωή είναι ωραία και μάλλον για τη Γεωργία Δεμίρη γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και… νόστιμη, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τις σωστές αναλογίες χιούμορ και αυτοσαρκασμού που πρέπει να προσθέσει στις σελίδες της. Σήμερα μας μιλάει για τη νέα της συγγραφική προσπάθεια, για τις υπέροχες ιστορίες γυναικών που εμπνεύστηκε και μας κρατούν συντροφιά εδώ και χρόνια και αποκαλύπτει στο Vivlio-life, ότι ως αναγνώστρια προτιμάει τα αστυνομικά θρίλερ και τις ιστορικές βιογραφίες.

– Σπυριδούλα και Βλαδίμηρος. Μια τρυφερή ιστορία, ένα σύγχρονο παραμύθι με τον κούκλο πρίγκιπα και την όμορφη σταχτοπούτα, που πάντα αγγίζει τις ψυχές. Πώς τους υποδέχτηκαν οι αναγνώστες σας;

Αρκετά θερμά νομίζω, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη να έχω κάποια σαφή εικόνα.

– Ας πάρουμε μια γεύση από το τι θα ζήσουμε σ’ αυτό το σύγχρονο παραμύθι…

Είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει ο τίτλος του, ένα ροζ στόρι, μια κλασσική ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δυο ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους, ιδωμένη με τη δική μου ματιά και διανθισμένη με δόσεις χιούμορ.

– Η Λούκα, η Αφροδίτη, η Μαίρη, η Ζωή, η Αρετή, η Γιώτα η Κάτια και φυσικά η Σπυριδούλα – οι πρωταγωνίστριες δηλαδή των μυθιστορημάτων σας – είναι μία από εμάς. Ποια μαθήματα ζωής επιχειρήσατε να περάσετε μέσα από τις ιστορίες τους;

Όταν έγραφα τις ιστορίες τους δεν είχα σκοπό να παραδώσω κάποια μαθήματα ζωής, τουλάχιστον όχι συνειδητά. Ίσως το μόνο μάθημα που ήθελα να δώσω είναι ότι η ζωή είναι ωραία, αλλά και άσχημη, σκληρή τις περισσότερες φορές, φοβερά απρόβλεπτη κι ότι θέλει κουράγιο, χιούμορ κι αυτοσαρκασμό για να τα βγάλεις πέρα μαζί της.

– Τις προσεγγίζετε όχι μόνο με ευχάριστη αλλά και με αισιόδοξη και χιουμοριστική διάθεση. Λέτε αυτός είναι ο λόγος που τα βιβλία σας έχουν αγαπηθεί τόσο πολύ;

Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο λόγος που τα βιβλία μου έχουν αγαπηθεί από κάποια μερίδα κοινού, αυτό που ξέρω είναι ότι δεν θα μπορούσαν να μην έχουν χιούμορ, αφού το χιούμορ είναι κάτι που με χαρακτηρίζει απόλυτα ως άνθρωπο στην καθημερινότητά μου.

– Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια με την κρίση τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία, ωθούν τον κόσμο σε αναγνώσματα που θα τον χαλαρώσουν; Έχουμε ανάγκη ένα αυθόρμητο χαμόγελο;

Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι ως προς τις αναγνωστικές προτιμήσεις του κόσμου λόγω της κρίσης. Ίσως να έχει μειωθεί ο αριθμός των βιβλίων που διαβάζει ο μέσος Έλληνας αλλά δεν έχουν επηρεαστεί τα γούστα του.

– Έχετε πει πως αν και οι ιστορίες που ζουν οι ήρωές σας είναι προϊόν μυθοπλασίας, οι προβληματισμοί τους, είναι δικοί σας. Καθώς δομείτε την προσωπικότητά τους, βρίσκετε απαντήσεις σε προσωπικά ερωτήματα, μέσα από το ρόλο που τους δίνετε;

Ναι, φυσικά κι αυτό είναι κι ένα από τα υπέροχα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν όταν γράφεις, το να βρεις απαντήσεις σε θέματα που σε απασχολούν μέσα από τις ιστορίες των ηρώων σου.

– Με ποια από όλες αυτές τις υπέροχες γυναίκες περάσατε καλύτερα γράφοντας;

Εννοείται ότι τις αγαπώ όλες αλλά έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στη Ζωή από το βιβλίο «Η Ζωή είναι γλυκιά».

– Και ποια από αυτές τις ξεχωριστές προσωπικότητες άγγιξε τις αναγνώστριές σας; Τι σας γράφουν όταν επικοινωνούν μαζί σας;

Απ’ όλα τα σχόλια που μου έχουν στείλει κατά καιρούς αυτό που με συγκίνησε βαθιά ήταν μιας κοπέλας που είχε μείνει μόνη παραμονή Πρωτοχρονιάς και πέρασε τη νύχτα διαβάζοντας ένα βιβλίο μου που κατάφερε κατά κάποιον τρόπο να της φτιάξει τη διάθεση και να δει τη νέα χρονιά πιο αισιόδοξα.

– Εργαστήκατε στον τομέα επικοινωνίας μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, σε κάποιες καλές εποχές της ελληνικής τηλεόρασης. Τι γεύση σας άφησαν αυτές οι συνεργασίες;

Πολύ καλή γεύση, ήταν πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία ιδιαίτερα εκείνες τις καλές εποχές, που υπήρχε οργασμός δημιουργικής δραστηριότητας στην τηλεόραση.

– Βλέποντας το τηλεοπτικό τοπίο του σήμερα μπορούμε να πούμε δύσκολοι καιροί για … πρίγκιπες;

Ναι, είναι δύσκολοι καιροί όχι μόνο στο τηλεοπτικό τοπίο αλλά και σε όλους τους τομείς της καλλιτεχνικής έκφρασης.

– Η αγάπη και ο έρωτας πρωταγωνιστούν στα μυθιστορήματά σας. Ως αναγνώστρια επιλέγετε ανάλογα βιβλία;

Τελευταία όχι ιδιαίτερα. Προτιμώ τα αστυνομικά θρίλερ και τις ιστορικές βιογραφίες.

– Σπουδάσατε αγγλική φιλολογία και παράλληλα με τη συγγραφή ασχολείστε με τη μετάφραση λογοτεχνικών κειμένων. Αν βάζαμε σε μια ζυγαριά τα δυο σπουδαία πράγματα με τα οποία καταπιάνεστε προς τα πού θα έγερνε;

Μου αρέσει περισσότερο η συγγραφή γιατί μου δίνει απεριόριστη ελευθερία, αλλά θεωρώ εξαιρετικά σημαντική και πολύ δημιουργική δουλειά τη μετάφραση.

– Και τον ελεύθερο χρόνο σας;

Τον ελεύθερο χρόνο μου θέλω να διαβάζω, αλλά δυστυχώς δεν έχω τόσες ώρες για διάβασμα όσες θα ήθελα.

– Έχετε σκεφθεί το όνομα της επόμενης πρωταγωνίστριάς σας και το ρόλο που θα της δώσετε;

Ναι, οι επόμενες ηρωίδες μου είναι η Λόλα και η Άννα Μαρία, μόνο που δεν ξέρω πότε θα καταφέρω να τελειώσω τις ιστορίες τους.


Βιογραφικό

Η Γεωργία Δεμίρη γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε αγγλική φιλολογία κι εργάστηκε για πολλά χρόνια στον τομέα της επικοινωνίας σε ΜΜΕ όπως το STAR CHANNEL, o ANT1, o ALPHA κ.ά. Παράλληλα με τη συγγραφή ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση λογοτεχνικών κειμένων. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν εννέα μυθιστορήματά της.
Τα βιβλία της έχουν κυκλοφορούν (και σε e-books) από τις εκδόσεις Ψυχογιός: «Ζητείται επειγόντως γαμπρός» – «Ακαταμάχητος» – «Ντεντέκτιβ μόνη ψάχνει» – «Πες το ψέματα» – «Κάπου σε ξέρω» – «Επάγγελμα αρραβωνιαστικιά» – «Η ζωή είναι γλυκιά» – «Νύφη με το ζόρι» – «Ροζ στόρι»