Την Πέμπτη 12 Μαΐου κάνουν πρεμιέρα δύο πολυαναμενόμενες κινηματογραφικές μεταφορές που βασίζονται σε αγαπημένα βιβλία των εκδόσεών μας.

Πιο αναλυτικά:

Η νέα κινηματογραφική διασκευή του κλασικού θρίλερ του Stephen King έρχεται από την Tulip Entertainment και από τους παραγωγούς της ταινίας Ο Αόρατος Άνθρωπος. Ένα μικρό κορίτσι, το οποίο διαθέτει εξαιρετικές πυροκινητικές δυνάμεις αγωνίζεται να προστατεύσει την οικογένειά του και τον εαυτό του από τις απειλητικές δυνάμεις που επιδιώκουν να το συλλάβουν και να το ελέγξουν.

Σκηνοθετεί ο Keith Thomas (The Vigil) από σενάριο του Scott Teems (Halloween Kills) βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Stephen King. Πρωταγωνιστούν οι Zac Efron, Sydney Lemmon και Ryan Kiera Armstrong.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πριν από έναν χρόνο, ο Άντι ήταν ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης, υποδειγματικός φιλόλογος στο Πανεπιστήμιο του Χάρισον. Τώρα είναι ένας κυνηγημένος άνθρωπος –και, το χειρότερο, μαζί του είναι κυνηγημένη και η κόρη του η Τσάρλι.
Η Τσάρλι είναι ένα χαριτωμένο κοριτσάκι με κοτσίδες, ευτυχισμένο και υγιέστατο, αλλά διαθέτει ένα τρομακτικό χάρισμα. Είναι ένα χάρισμα που δεν το θέλει –γιατί της δίνει δυνάμεις που δεν ελέγχει– και κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί προσεύχεται να μην το έχει όταν ξυπνήσει.

Υπάρχουν όμως κάποιοι που θεωρούν αυτό το χάρισμα ιδιαίτερα χρήσιμο, και είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να βρουν την Τσάρλι και να αποκτήσουν τον έλεγχο των δυνάμεών της –ή να την εξολοθρεύσουν…

Η Πύρινη Οργή είναι ένα από τα πρώτα μυθιστορήματα του Stephen King και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα ελληνικά από τις εκδόσεις μας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Stephen King είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας. Έχει γράψει πάνω από 50 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων. Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σειρές, συγκαταλέγονται τα Σάλεμς Λοτ, Το Αυτό, Το Κοράκι, το έπος του Μαύρου Πύργου, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Το Ινστιτούτο, Outsider (Ο Ξένος), Εξύψωση, Ωραίες Κοιμωμένες, που έγραψε μαζί με τον γιο του, Owen King. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Bram Stoker και Locus, από τη Βρετανική, Αμερικανική και Διεθνή Ένωση Συγγραφέων Τρόμου, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα και το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των ΗΠΑ, ενώ το 2016 τιμήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του και το 2018 του απονεμήθηκε το σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο PEN. Επίσης, τα The Outsider (Ο ξένος) και Το Ινστιτούτο κατέκτησαν την πρώτη θέση στα βραβεία Goodreads Choice, στην κατηγορία μυστηρίου και θρίλερ, το 2018 και 2019 αντίστοιχα, ενώ το Μόνο αν μυρίζει αίμα ήταν υποψήφιο στην κατηγορία τρόμου το 2020. Ο King ζει στο Μπάνγκορ του Μέιν με τη σύζυγό του.

Η συναρπαστική κατασκοπευτική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η οποία έγινε βιβλίο από την πένα του μετρ των κατασκοπικών ιστοριών Ben Macintyre, έρχεται στους κινηματογράφους από την Tanweer.

Σκηνοθετεί ο καταξιωμένος John Madden (Proof, Ερωτευμένος Σαίξπηρ, Killshot, Masters of Sex κ.ά.) έχοντας ένα εξαιρετικό cast (Colin Firth, Rufus Wright, Kelly McDonald, Matthew Macfadyen).
Δείτε εδώ το trailer της ταινίας

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Επιχείρηση Κιμάς είναι η πραγματική ιστορία της πιο απίστευτης παραπλάνησης που σχεδιάστηκε ποτέ από τους κατασκόπους του Τσώρτσιλ –ένα σκανδαλώδες ψέμα που ταξίδεψε μέχρι το γραφείο του Χίτλερ.

Είναι Απρίλης του 1943 και ένας ψαράς εντοπίζει ένα πτώμα να επιπλέει στις ακτές της Ισπανίας. Σύντομα διαπιστώνεται ότι πρόκειται για Βρετανό ταγματάρχη, που φέρει πάνω του άκρως απόρρητα συμμαχικά σχέδια εισβολής. Μόνο που ο ταγματάρχης αυτός δεν υπήρξε ποτέ. Το πτώμα ανήκε σε έναν πεθαμένο άστεγο και όλα τα έγγραφα είναι πλαστά.
Αυτή η καλοστημένη παγίδα, δόλωμα για τους Ναζί, εξαπάτησε τους επικεφαλής της γερμανικής αντικατασκοπείας, έστειλε τα γερμανικά στρατεύματα να βολοδέρνουν σε λάθος κατευθύνσεις, και έσωσε χιλιάδες ζωές πείθοντας τους Γερμανούς ότι, αντί για τη Σικελία, τα συμμαχικά στρατεύματα σκόπευαν να εισβάλουν στην Ελλάδα.
Trivia:

Η ίδια υπόθεση είχε απασχολήσει και την ταινία Ο Άνθρωπος που δεν Υπήρξε Ποτέ (1956) του Ronald Neame. Ο αληθινός Ewen Montagu είχε έναν μικρό ρόλο ως αερονόμος. Ήταν και η ταινία που ενέπνευσε το σενάριο του Ernest Lehman για το Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων.
Σύμφωνα με την τηλεοπτική μίνι-σειρά Fleming (2014), ο Ian Fleming, ο δημιουργός του Τζέιμς Μποντ, ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την Επιχείρησης Κιμάς. Αυτό έχει μεταφερθεί και στην εν λόγω ταινία, όπου υπάρχει ως χαρακτήρας ο τότε αξιωματικός του ναυτικού.
Στο βιβλίο του Ben Macintyre βασίστηκε και το ντοκιμαντέρ Operation Mincemeat το 2010, χρονιά που εκδόθηκε και το βιβλίο.
Η ταινία υπήρξε η τελευταία ερμηνεία του καταξιωμένου ηθοποιού Paul Ritter (Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ, James Bond Quantum of Solace, Τσερνόμπιλ) πριν από τον πρόωρο θάνατό του την προηγούμενη χρονιά.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Ben Macintyre είναι συγγραφέας πολλών ιστορικών βιβλίων που έγιναν best seller, αρθρογράφος και συνεργάτης των Times του Λονδίνου. Έχει εργαστεί ως ανταποκριτής της εφημερίδας στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και την Ουάσιγκτον, ενώ παρουσιάζει τακτικά στο BBC σειρές που βασίζονται στα καταξιωμένα έργα του. Ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτόν στο benmacintyre.com