Το νέο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Μίνωας, περιλαμβάνει βιβλία υψηλής λογοτεχνικής αξίας από καταξιωμένους συγγραφείς που θα λατρέψουν οι μεγάλοι και βιβλία που θα εξάψουν την φαντασία και τον ενθουσιασμό των παιδιών. Νέοι συγγραφείς, νέες κατηγορίες βιβλίων, καινούριες αλλά και αγαπημένες σειρές, πολύτιμες εκδόσεις και καινοτόμες προτάσεις, θα παρασύρουν μικρούς και μεγάλους σε ένα μοναδικό ταξίδι ανάγνωσης!

Ζαν-Κριστόφ Ντεριέν
1984, Βασισμένο στο έργο του Τζορτζ Όργουελ

Μια πιστή διασκευή, σε κόμικ, του κλασικού και προφητικού μυθιστορήματος του
Τζορτζ Όργουελ. Ένας καθρέφτης ελάχιστα παραμορφωτικός της εποχής μας.

Το δυστοπικό αριστούργημα του Τζορτζ Όργουελ σε κόμικ. Από τα πιο σημαντικά έργα του 20ού αιώνα, το 1984 συνεχίζει να είναι εξαιρετικά επίκαιρο, παρουσιάζοντας έναν κόσμο τόσο μακρινό και συνάμα τρομακτικά οικείο.

Τίτλος: 1984, Βασισμένο στο έργο του Τζορτζ Όργουελ
Συγγραφέας: Ζαν-Κριστόφ Ντεριέν
Σχέδιο και χρώματα: Ρεμί Τορεγκροσά
Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ

Τιμή: 17,70 €

Λονδίνο, 1984
Ο Γουίνστον Σμιθ είναι ένας υπάλληλος του Κόμματος επιφορτισμένος να αναθεωρεί την Ιστορία διαγράφοντας τα ίχνη του παρελθόντος. Σε έναν τρομακτικό κόσμο όπου κυριαρχεί η παράνοια και στον οποίο απαγορεύεται κάθε συναισθηματισμός, ο Γουίνστον γοητεύεται από μια νεαρή γυναίκα που ονομάζεται Τζούλια. Η σχέση τους, όμως, είναι δυνητικά επικίνδυνη, μέχρι και θανάσιμη, καθώς θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν από την κυριαρχία του Μεγάλου Αδελφού, του παντοδύναμου αρχηγού της κυβέρνησης. Σε μια ολοκληρωτική κοινωνία, όπου κάθε ενέργεια παρακολουθείται και καταγράφεται, είναι άραγε εφικτό κάτι τέτοιο;

Μορίς Λεμπλάν
Αρσέν Λουπέν, τζέντλεμαν-λωποδύτης

Το αριστούργημα του Μορίς Λεμπλάν
προστίθεται στην Κλασική Σειρά των εκδόσεων Μίνωας.

Ο Αρσέν Λουπέν, τζέντλεμαν-λωποδύτης εκδόθηκε το 1907 και περιλαμβάνει τις εννιά πρώτες περιπέτειες του ανθρώπου με τα χίλια πρόσωπα, όπου ο ήρωας είναι ήδη σε αντιπαράθεση με τον ορκισμένο εχθρό του, τον επιθεωρητή Γκανιμάρ.

Τίτλος: Αρσέν Λουπέν, τζέντλεμαν-λωποδύτης
Συγγραφέας: Μορίς Λεμπλάν
Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ

Τιμή: 13,30 €

Ο Αρσέν Λουπέν συνελήφθη: τελείωσε άραγε η περιπέτεια γι’ αυτόν; Κάθε άλλο! Μόλις αρχίζει. Βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα, αλλά τώρα είναι που θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαιτέρως η αστυνομία. Ο Λουπέν αλλάζει κατοικία, αμφίεση, πρόσωπο και γραφικό χαρακτήρα, γνωρίζει όλα τα μυστικά περάσματα και κλείνει ραντεβού με τα θύματά του πριν τα ληστέψει! Είναι ο μεγαλύτερος τζέντλεμαν ανάμεσα σε όλους τους λωποδύτες.

Στα εννιά διηγήματα που παρουσιάζονται σε αυτή την έκδοση, πλούσια σε ανατροπές, οι αναγνώστες θα απολαύσουν τις περιπέτειες του πιο διάσημου διαρρήκτη και θα ανακαλύψουν όλα τα χαρακτηριστικά της κλασικής αστυνομικής αφήγησης. Ένα υπερωκεάνιο στον Ατλαντικό, μια μυστηριώδης κλοπή, οι υποψίες που στρέφονται εναντίον όλων των επιβατών… όλα τα συστατικά μιας αστυνομικής ιστορίας, όπου ο αφηγητής αναδεικνύεται σε μετρ της τέχνης της απόκρυψης!

Το κλασικό αυτό βιβλίο ενέπνευσε
τη δημοφιλή σειρά Λουπέν στο Netflix.

Τζέιν Όστεν
Έμμα

Ένα διαχρονικό κλασικό μυθιστόρημα –φρέσκο, αστείο και αιχμηρό–
όσο την εποχή που γράφτηκε.

Το μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν για τη νεανική επιπολαιότητα, με τη γοητευτική πρωταγωνίστρια, την πνευματώδη και διεισδυτική εξερεύνηση των σχέσεων, είναι το αρτιότερο έργο της.

Τίτλος: Έμμα
Συγγραφέας: Τζέιν Όστεν
Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου

Τιμή: 16,60 €

Νέα, όμορφη, ευφυής και ανεξάρτητη, η Έμμα Γούντχαουζ είναι απόλυτα ικανοποιημένη με τη ζωή της και δεν έχει καμία ανάγκη τον έρωτα ή τον γάμο. Έχει αποφασίσει να μην παντρευτεί και παράλληλα συντονίζει τις ερωτικές υποθέσεις των γνωστών της. Τίποτα δεν απολαμβάνει περισσότερο από το να παρεμβαίνει στην αισθηματική ζωή των άλλων.

Ωστόσο, όταν παραβλέπει την προειδοποίηση του καλού της φίλου, κυρίου Νάιτλι, και επιχειρεί να κάνει ένα συνοικέσιο για τη Χάριετ Σμιθ, την προστατευόμενή της, το καλοστημένο σχέδιό της σύντομα θα αποκαλυφθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια. Θα συνεχίσει η Έμμα να έχει τις ίδιες αντιλήψεις για τον έρωτα και τον γάμο;

«Ένα αριστούργημα που συνδυάζει τη σπιρτάδα που συναντάμε στα πρώτα της βιβλία με τη βαθιά ευαισθησία». Robert McCrum, Observer

Φρέγια Σάμπσον
Η γυναίκα της βιβλιοθήκης

Ένα μυθιστόρημα-ύμνος στην κοινωνική αλληλεγγύη,
τη χαρά της ανάγνωσης και την αγάπη για τα βιβλία!

«Μαγευτική και τρυφερή ιστορία που αποτελεί ύμνο για την αγάπη προς τα βιβλία και τους ανθρώπους που συνδέονται για να αγωνιστούν για το κοινό καλό. Μας εμπνέει να αγωνιστούμε για όλα όσα έχουν τη μεγαλύτερη σημασία στη ζωή. Είναι απλά υπέροχο». Libby Hubscher, συγγραφέας

Τίτλος: Η γυναίκα της βιβλιοθήκης
Συγγραφέας: Φρέγια Σάμπσον
Μετάφραση: Αγορίτσα Μπακοδήμου

Τιμή: 15,50 €

Η Τζουν Τζόουνς δεν έχει φύγει ποτέ από το Τσάλκοτ, το μικρό αγγλικό χωριό όπου μεγάλωσε. Σε όλη την παιδική ηλικία της ήταν χωμένη μέσα σε ένα βιβλίο και κολλημένη στο πλευρό της μητέρας της, που ήταν η αγαπημένη βιβλιοθηκάριος της τοπικής βιβλιοθήκης. Τώρα, χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της, η Τζουν έχει κλειστεί στον εαυτό της και στις αναμνήσεις της, δουλεύοντας στην ίδια βιβλιοθήκη. Ντροπαλή και μοναχική, η τριαντάχρονη κοπέλα προτιμά να περνά τον χρόνο της παρέα με τα αγαπημένα της βιβλία παρά να βγει έξω στον κόσμο.

Όταν το δημοτικό συμβούλιο ανακοινώνει τα σχέδιά του να κλείσει τη βιβλιοθήκη, ο κόσμος της Τζουν καταρρέει. Μια παρέα εκκεντρικών θαμώνων δημιουργεί την ομάδα Φίλοι της Βιβλιοθήκης του Τσάλκοτ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί. Ο παλιός συμμαθητής της Άλεξ Τσεν επιστρέφει στο χωριό και δηλώνει πρόθυμος να βοηθήσει.

Θα καταφέρει η Τζουν να βγει από τη ζώνη ασφαλείας της και να σώσει το μόνο μέρος στο οποίο έχει τις πιο γλυκές αναμνήσεις; Τα βιβλία σημαίνουν τόσο πολλά για κείνη, είναι όμως πρόθυμη να κάνει αλλαγές στη ζωή της και να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις; Πολεμώντας για την πολυαγαπημένη της βιβλιοθήκη, ίσως καταφέρει να σώσει και τον εαυτό της.

Φρανσίν Τζέι
Η χαρά της απλότητας

Συμβουλές για μια πιο ξέγνοιαστη και ανάλαφρη ζωή!

Η ανάγνωση αυτού του βιβλίου, που έχει ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο αντίτυπα παγκοσμίως, θα σηματοδοτήσει την πορεία σας προς μια πιο απλή, πιο οργανωμένη και πιο ήρεμη ζωή.

Τίτλος: Η χαρά της απλότητας
Συγγραφέας: Φρανσίν Τζέι
Μετάφραση: Νοέλα Ελιασά

Τιμή: 15,50 €

Έχετε νιώσει ποτέ ότι τα αντικείμενα που έχετε στο σπίτι σάς προκαλούν άγχος αντί για χαρά;

Μήπως ενδόμυχα εύχεστε να εξαφανιζόταν η ακαταστασία από τον χώρο σας ως διά μαγείας;

Ήρθε η ώρα να απλουστεύσετε την καθημερινότητά σας! Ανακαλύψτε το πώς μέσα από αυτόν τον διασκεδαστικό οδηγό απλότητας.

• Δέκα εύκολα βήματα για να ξεφορτωθείτε τα περιττά πράγματα.
• Πλήρης οδηγός για τακτοποίηση ανά δωμάτιο.
• Πρακτικές συμβουλές για όλα τα μέλη της οικογένειας για μια πιο ξέγνοιαστη ζωή.
• Εύκολοι τρόποι για να περιορίσετε το οικολογικό σας αποτύπωμα, να γίνετε υπεύθυνοι καταναλωτές και να συμβάλετε στη διάσωση του πλανήτη.

Παγκόσμιο best seller – Μεταφρασμένο σε 22 γλώσσες

«Το ιδανικό βιβλίο για όσους θέλουν να μειώσουν τα πράγματά τους, να παρκάρουν, επιτέλους, το αμάξι τους στο γκαράζ ή απλώς να καθαρίσουν μερικές ντουλάπες». Ρέιτσελ Τζόνατ, TheMinimalistMom.com
«Τα αντικείμενα και το στρες πάνε πακέτο και αυτό το βιβλίο δείχνει πώς μπορείτε να έχετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή μειώνοντας αυτά ακριβώς». Κόρτνεϊ Κάρβερ, ιδρύτρια της bemorewithless.com

Έλενα Κορδέλλα
Ο θεριστής της Κυψέλης

Ένα αγωνιώδες αστυνομικό μυθιστόρημα που διαβάζεται…απνευστί!

«Το παιχνίδι δεν είναι στα χέρια σου, αστυνόμε…»

Η Έλενα Κορδέλλα στη δεύτερη συγγραφική της προσπάθεια μας χαρίζει ένα σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα, με ανατρεπτική πλοκή και ήρωες ανθρώπους της διπλανής πόρτας που ζουν στην Ελλάδα του σήμερα. Τι συμβαίνει όταν στη ζωή των πρωταγωνιστών ανατρέπονται όλα όσα είχαν δεδομένα; Αποκρουστικές δολοφονίες σε ένα μυθιστόρημα όπου τα πάθη, το μίσος και η εκδίκηση έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τίτλος: Ο θεριστής της Κυψέλης
Συγγραφέας: Έλενα Κορδέλλα

Τιμή: 16,60 €

Το θύμα στο βίντεο ήταν δεμένο σε όρθια θέση πάνω σε έναν σομιέ κρεβατιού. Χέρια και πόδια ήταν ακινητοποιημένα σε σχήμα Χ. Το κεφάλι κρεμόταν μπροστά, αλλά, όταν έκαναν την εμφάνισή τους τα γαντοφορεμένα χέρια του δράστη, όλα άλλαξαν…

Ο Δημήτρης επέστρεψε στο σπίτι στις τέσσερις. Τέσσερις κι εκείνη δεν ήταν εκεί. Το σημείωμά του άθικτο εκεί όπου της το είχε αφήσει, το τριαντάφυλλο πάνω στο μαξιλάρι της… Μαργαρίτα… Και στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο μια φωτογραφία της. Ήταν χτυπημένη. Τα χέρια της δεμένα στους καρπούς. Κι ανάμεσα στους δείκτες της κρατούσε ένα χαρτί.

Οι λέξεις που ήταν γραμμένες εκεί τα άλλαζαν όλα. Αυτές οι συγκεκριμένες… Τις είχε ξαναδιαβάσει άλλη μία φορά και στοίχειωναν τον ύπνο του τα τελευταία τρία χρόνια…

Οι πράξεις έχουν και συνέπειες…

«Καλύτερα να καλέσετε τον Δημήτρη Χατζηλαδά. Είμαι σίγουρος πως αυτό το έγκλημα δεν θα είναι το μοναδικό».

Πιερ Λεμέτρ
Ο καθρέφτης των δεινών μας

Η υπέροχη τοιχογραφία του Μεσοπολέμου με γενικό τίτλο
Τα παιδιά της καταστροφής, ολοκληρώνεται με τον τρίτο τόμο της τριλογίας.

Οικογενειακά μυστικά, σπουδαίοι χαρακτήρες, δυνατή αφήγηση, ανατροπές, σκωπτικό και τραγικό ύφος. Το ταλέντο του Πιερ Λεμέτρ, βραβευμένου με το Γκονκούρ για το έργο του Καλή αντάμωση εκεί ψηλά, φτάνει εδώ στην κορύφωσή του.

Τίτλος: Ο καθρέφτης των δεινών μας
Συγγραφέας: Πιερ Λεμέτρ
Μετάφραση: Έφη Κορομηλά

Τιμή: 19,90 €

ΑΠΡΙΛΙΟΣ, 1940
Τα γερμανικά στρατεύματα προελαύνουν προς το Παρίσι, ο γαλλικός στρατός βρίσκεται σε άτακτη υποχώρηση και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι τρέπονται σε φυγή, χωρίς τρόφιμα, χωρίς νερό, χωρίς βενζίνη για τα αυτοκίνητά τους, αναζητώντας κάποιο ασφαλές μέρος.
Την ίδια στιγμή μια τριαντάχρονη δασκάλα, η Λουίζ, τρέχει γυμνή στο μπουλβάρ Μονπαρνάς. Ποια είναι η τραγική εμπειρία που μόλις βίωσε; Γιατί θα κατηγορηθεί για εκβιασμό;
Η Λουίζ θα βυθιστεί μέσα στην τρέλα μιας εποχής που όμοιά της δεν είχε υπάρξει στην ιστορία. Συνοδευόμενη από τον πιστό κύριο Ζιλ θα πάρει κι αυτή τον δρόμο της φυγής, διανύοντας συγχρόνως και τη διαδρομή της προσωπικής της ιστορίας στην προσπάθειά της να εξιχνιάσει το οδυνηρό μυστικό που διέλυσε τη ζωή της μητέρας της.
Καθώς ολόκληρη η Γαλλία καταλαμβάνεται από τον πανικό της εξόδου και βουλιάζει στο χάος, μέσα από το σκηνικό του πολέμου αναδύονται ήρωες και δειλοί, ψεύτες και απατεώνες, αλλά και άνθρωποι με ειλικρινή αισθήματα, υψηλές αξίες και καλές προθέσεις.

«Νομίζει κανείς ότι όλο γράφτηκε μονοκοντυλιά. […] Το αποτέλεσμα παραπέμπει ευθέως στα μυθιστορήματα του 19ου αιώνα που δημοσιεύονταν σε συνέχειες σε περιοδικά και εφημερίδες, στο πνεύμα ενός Ευγένιου Συ και, κυρίως, ενός Αλέξανδρου Δουμά. Ένας άθλος!»
Πιερ Ασουλίν, συγγραφέας και μέλος της Ακαδημίας Γκονκούρ

Ελίζαμπεθ Νομπλ
Οι ζωές απέναντι

Φιλίες, έρωτες και κρυμμένα μυστικά,
συνθέτουν ένα μυθιστόρημα που θα θυμάστε για καιρό.

Το ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα της Ελίζαμπεθ Νομπλ επανακυκλοφορεί με ανανεωμένο εξώφυλλο. Όνειρα γίνονται αληθινά, καρδιές ραγίζουν και κανείς δεν μένει ανεπηρέαστος όταν μυστικά και επιθυμίες, που κρύβονται πίσω από τις κλειστές πόρτες, βγαίνουν τελικά στο φως.

Τίτλος: Οι ζωές απέναντι
Συγγραφέας: Ελίζαμπεθ Νομπλ
Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος

Τιμή: 15,50 €

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΟΥ;
Η Εύα και ο Εντ μόλις μετακόμισαν στη Νέα Υόρκη και αρχίζουν μια νέα ζωή στο διαμέρισμα 7Α. Αυτή η μεγάλη αλλαγή λογικά θα προκαλούσε χαρά, αλλά η Εύα νιώθει μπερδεμένη και μόνη…

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΦΙΛΟΣ;
Η Βάιολετ μένει στο κτίριο εδώ και δεκαετίες, όμως κρατά αποστάσεις, μέχρι που η μοναξιά της Εύας αγγίζει την καρδιά της, και μια δυνατή φιλία ανθίζει.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΡΩΜΕΝΗ;
Ο Τζέισον του 6Α δεν είναι πια σίγουρος πως αγαπά τη γυναίκα του, όμως έχει ερωτευτεί τη Ρέιτσελ του 6Β.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΟΥ;
Όταν ο Τζάκσον γνωρίζει την Έμιλυ από το 3Α, έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή του. Την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά, όμως χρειάζεται τη βοήθεια της Σάρλοτ, της ντροπαλής και ρομαντικής ενοίκου του 2Α, για να μπορέσει να κατακτήσει την καρδιά της.

«Ένα υπέροχο, καλογραμμένο βιβλίο, γεμάτο συναισθήματα». The Daily Mail
«Μια συγγραφέας ειδική στις ιστορίες αγάπης που φέρνουν δάκρυα στα μάτια». Daily Express

Μπεν Πάστορ
Σκοτεινή κραυγή

Μια νέα υπόθεση μυστηρίου με τον Μάρτιν Μπόρα,
που μας μεταφέρει σε μια από τις πιο ζοφερές στιγμές του 20ού αιώνα.

Μετά τα επιτυχημένα βιβλία Lumen και Απατηλή σελήνη, στη σειρά ιστορικών αστυνομικών μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστή τον αξιωματικό Μάρτιν Μπόρα, η Μπέν Πάστορ επιστρέφει με ένα πυκνό, ατμοσφαιρικό και προσεγμένο μυθιστόρημα.

Τίτλος: Σκοτεινή κραυγή
Συγγραφέας: Μπεν Πάστορ
Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης

Τιμή: 17,70 €

ΡΩΜΗ, 1944
Την ώρα που οι Σύμμαχοι συνεχίζουν τον αγώνα για την απελευθέρωση της ιταλικής χερσονήσου, η Ρώμη βιώνει τις τελευταίες μέρες της ναζιστικής κατοχής. Ο κόσμος των ναζί διαλύεται καθώς ο γερμανικός στρατός, η Γκεστάπο και τα SS ερίζουν για την εξουσία, ενώ παράλληλα διοργανώνουν φανταχτερά έκλυτα πάρτι. Όμως είναι και μια περίοδος επιθέσεων από την ιταλική αντίσταση, συλλήψεων και μαζικών εκτελέσεων, υπό τον ήχο των συμμαχικών βομβαρδισμών έξω από τα τείχη της πόλης.

Ο Μάρτιν Μπόρα, αξιωματικός της Βέρμαχτ, αναλαμβάνει τη λεπτή και περίπλοκη αποστολή να διαλευκάνει όχι μία, αλλά δύο υποθέσεις: τον θάνατο μιας νεαρής γραμματέως της γερμανικής πρεσβείας, η οποία ρίχτηκε στο κενό από το παράθυρο του διαμερίσματός της, αλλά και τη διπλή δολοφονία μιας κυρίας της καλής κοινωνίας και ενός ισχυρογνώμονα καρδινάλιου της Αγίας Έδρας, στο σπίτι της πρώτης. Ο καρδινάλιος γνώριζε προσωπικά τον Μπόρα, αφού και οι δύο δρούσαν μυστικά κατά του Τρίτου Ράιχ.

Έχοντας στο πλευρό του τον επιθεωρητή της ιταλικής αστυνομίας Σάντρο Γκουίντι, ο Μπόρα προσπαθεί να αποκαλύψει την αλήθεια. Παρά τις διαφορές τους, οι δύο άντρες αντιμετωπίζουν το έγκλημα, τον πόλεμο και τη δικτατορία γνωρίζοντας ότι η αξιοπρέπεια του ανθρώπου και η επιλογή να πράξεις το σωστό έχουν πολύ σκληρό τίμημα.

«Η Πάστορ γράφει με συναίσθημα και ακρίβεια και δημιουργεί μια υπέροχα σκοτεινή ατμόσφαιρα». The Times
«Εξαιρετικό ιστορικό αστυνομικό μυθιστόρημα, που αποδίδει με απόλυτη πιστότητα την ατμόσφαιρα μιας πόλης
κατεχόμενης από έναν στρατό στα όρια της απόγνωσης». Sunday Times

Ρόμπερτ βαν Γκούλικ
Το αίνιγμα της κινέζικης καμπάνας

Το πέμπτο βιβλίο της σειράς κινέζικων ιστοριών μυστηρίου
του Ρόμπερτ βαν Γκούλικ, Οι έρευνες του Δικαστή Τι.

Σε αυτή την κλασική μυθοπλασία μυστηρίου o Ρόμπερτ βαν Γκούλικ δημιουργεί μια ευφάνταστη αστυνομική ιστορία με σκηνικό έναν πολύχρωμο κόσμο γεμάτο τελετές και μεγαλειώδεις τελετουργίες που απειλείται από τα πάθη, τη βία και την εκδίκηση. Το αίνιγμα της κινέζικης καμπάνας πρωτοδημοσιεύτηκε το 1958 και συνεχίζει να είναι ένα συναρπαστικό, μοναδικά πειστικό και φρέσκο μυθιστόρημα για τον σημερινό αναγνώστη.

Τίτλος: Το αίνιγμα της κινέζικης καμπάνας
Συγγραφέας: Ρόμπερτ βαν Γκούλικ
Μετάφραση: Χριστιάννα Σαμαρά

Τιμή: 15,50 €

Που-Γιανγκ, 668 μ.Χ.
Όταν ο Δικαστής Τι φτάνει στο Που-Γιανγκ, μια ακμάζουσα πόλη στην καρδιά της κινεζικής Αυτοκρατορίας της Δυναστείας των Τανγκ, για να αναλάβει τα καθήκοντα του περιφερειακού επιτρόπου, οι πολίτες περιμένουν γεμάτοι αγωνία να τον δουν να κλείνει την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της κόρης του κρεοπώλη με το όνομα Ατόφιος Νεφρίτης.

Εντωμεταξύ, στην πόλη κυκλοφορούν παράξενες φήμες ότι ο πλούτος των βουδιστών μοναχών του ναού του Απέραντου Ελέους είναι αποτέλεσμα κάποιας σκοτεινής μηχανορραφίας. Επίσης, ο δικαστής καλείται να επιλύσει μια παλιά οικογενειακή έριδα που στιγματίζεται από αδίστακτα εγκλήματα.

Τα τρία μυστήρια περιπλέκονται τόσο, που δείχνουν ανεπίλυτα. Με τη βοήθεια όμως των πιστών βοηθών του, και χάρη στον δαιμόνιο νου και τις απίστευτες ικανότητές του, ο ντετέκτιβ θα βρει την άκρη του νήματος.

Με δεκαπέντε εικόνες κινεζικής τεχνοτροπίας σχεδιασμένες από τον συγγραφέα

Σπύρος Πετρουλάκης
Το τελευταίο δαχτυλίδι

Επανακυκλοφορεί με ανανεωμένο εξώφυλλο,
το μυθιστόρημα που αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες!

Ο Σπύρος Πετρουλάκης για άλλη μια φορά κατορθώνει να συνθέσει μια δυνατή ιστορία, με πλούσια πλοκή, αγωνία και συνεχείς ανατροπές, αγγίζοντας παράλληλα τις ευαίσθητες χορδές του αναγνώστη με ένα ζήτημα ταμπού για την ελληνική κοινωνία, την παρένθετη μητρότητα.

Τίτλος: Το τελευταίο δαχτυλίδι
Συγγραφέας: Σπύρος Πετρουλάκης

Τιμή: 17,70 €

Η ΕΛΠΙΔΑ
Η Νάσια, ένα γεμάτο όνειρα νεαρό κορίτσι από την Καστοριά, κατεβαίνει στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει τα σχέδιά της. Η πρωτεύουσα την ελκύει όπως το φως την πεταλούδα. Θέατρο, χορός, παραστάσεις αποτελούν για εκείνη έναν ονειρικό και παραμυθένιο κόσμο. Τι θα συμβεί όμως όταν απαντήσει στην αγγελία: «ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΜΗΤΕΡΑ»; Ποια απρόσμενη τροπή θα πάρει η ζωή της;

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ
Άγγελος και Τατιάνα: εκείνη πετυχημένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων, εκείνος καταξιωμένος σχεδιαστής κοσμημάτων. Ζουν την απόλυτη ευτυχία, ώσπου ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα θα ανατρέψει τα πάντα στην τακτοποιημένη ζωή τους. Η Τατιάνα ανακαλύπτει το καλούπι με τα πέντε πανομοιότυπα δαχτυλίδια που είχε σχεδιάσει ο Άγγελος. Για τα τρία πρώτα είναι σίγουρη πού βρίσκονται. Προσπαθώντας, όμως, να ανακαλύψει τα άλλα δύο και τις κατόχους τους, θα κληθεί να πληρώσει ένα μεγάλο τίμημα.

ΠΕΝΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΠΕΝΤΕ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ
Το κόστος για την απόκτησή τους δεν απαιτούσε χρήμα, μα κάτι πολύ πιο ισχυρό.