Εσείς τι δηλητήριο προτιμάτε;

O Βοτανολόγος
(The Botanist)

του M. W. Craven

Μετάφραση: Χριστίνα Ριζοπούλου

Κυκλοφορεί στις 3 Νοεμβρίου 2023

Από επιτηρητής αποφυλακισμένων υπό όρους έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς crime μυθιστορημάτων στον κόσμο, μέσα σε λιγότερα από πέντε χρόνια. Πώς; Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: Το πρώτο του βιβλίο με ήρωα τον ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου, Μαριονέτες, απέσπασε το βραβείο Gold Dagger της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα του 2019 και έγινε bestseller σε περισσότερες από 30 χώρες. Τα επόμενα βιβλία του, Μαύρο καλοκαίρι και Ο Φροντιστής, ήταν υποψήφια για το ίδιο βραβείο το 2020 και το 2021. Το Τυφλό Σημείο βραβεύτηκε με το Ian Fleming Steel Dagger της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου ως το καλύτερο θρίλερ του 2022. Και τώρα, ο M.W. Craven επιστρέφει με το πέμπτο βιβλίο της bestselling σειράς, O Βοτανολόγος, που απέσπασε το βραβείο Theakston Old Peculier Crime Novel of the Year 2023!
Ετοιμαστείτε για το πιο πρωτότυπο και συναρπαστικό μυστήριο φόνου «κλειδωμένου δωματίου» που θα διαβάσετε φέτος και ταυτόχρονα αρχίστε να μετράτε αντίστροφα για την 1η Δεκεμβρίου. Γιατί το 2023 ο M.W. Craven «χτυπάει» δύο φορές στα BELL Best Seller: ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παρουσιάζει το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς θρίλερ με πρωταγωνιστή τον τον άνθρωπο που δεν μπορεί να νιώσει φόβο. Τον Μπεν Κένιγκ, που είναι… Ατρόμητος.


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Οι φιλίες του ντετέκτιβ αρχιφύλακα Ουάσινγκτον Πόου μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και περισσεύει ο αντίχειρας. Στη ζωή του υπάρχει η Τίλι Μπράντσο, φυσικά, η άδολη αναλύτρια με την οποία συνεργάζεται. Εξαιρετικά ευφυής, μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε κοινωνική περίσταση σε κόλαση. Επίσης, ο Πόου γνωρίζει –και ταλαιπωρεί– χρόνια τώρα το αφεντικό του, την επιθεωρήτρια Στέφανι Φλιν, όπως και την πιο κοντινή γειτόνισσά του, τη Βικτόρια, εκτροφέα προβάτων στο επάγγελμα, και νταντά του σκύλου του όταν λείπει.

Κι έπειτα υπάρχει η Εστέλ Ντόιλ. Είναι γεγονός πως η ιατροδικαστής με την καυστική γλώσσα δεν υπήρξε ποτέ καλόβολος και αισιόδοξος άνθρωπος, αλλά μήπως αυτή τη φορά της ξέφυγε η κατάσταση; Η δολοφονία του πατέρα της, που βρίσκεται νεκρός με δύο σφαίρες στο κεφάλι, φαίνεται ξεκάθαρη περίπτωση. Η Εστέλ έχει υπολείμματα από εκπυρσοκρότηση στα χέρια της και, ενώ ένα φρέσκο στρώμα χιονιού σκεπάζει τα πάντα γύρω από το σπίτι, τα δικά της είναι τα μοναδικά αποτυπώματα. Από τη στιγμή της σύλληψής της έχει πει μόνο τέσσερις λέξεις: «Ειδοποιήστε τον Ουάσινγκτον Πόου».

Εν τω μεταξύ, ένας δηλητηριαστής με το προσωνύμιο «ο Βοτανολόγος» στέλνει στους πιο απεχθείς ανθρώπους της χώρας ποιήματα και πεπιεσμένα λουλούδια. Διεστραμμένος και ευρηματικός, μοιάζει ικανός να περνάει μέσα από τοίχους και, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που στέλνει στα θύματά του και ανεξάρτητα από τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται, σκοτώνει ατιμώρητος.

Ο Πόου δε συμπαθεί καθόλου τα μυστήρια τύπου «φόνος σε κλειδωμένο δωμάτιο», και τώρα έχει να λύσει δύο από αυτά. Γιατί αν δεν το κάνει, τα πτώματα θα συνεχίσουν να στοιβάζονται…

Ο βραβευμένος με τα αναγνωρισμένου κύρους CWA Gold Dagger και CWA Ian Fleming Steel Dagger Awards, M.W. Craven, επιστρέφει με τη συναρπαστική πέμπτη υπόθεση του ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου, Ο Βοτανολόγος, που απέσπασε το βραβείο Theakston Old Peculiar Crime Novel of the Year 2023.

Τιμή: € 13,90 € ● Σελίδες: 472 ● ΙSBN: 978-960-507-176-9 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01041176

Η ιδιωτική ζωή ενός κατασκόπου
Oι επιστολές του John le Carré

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα – Σαμπατάκου

Σε επιμέλεια του Tim Cornwell

Κυκλοφορεί στις 3 Νοεμβρίου 2023

Η ιδιωτική ζωή ενός κατασκόπου είναι ένα πολύτιμο αρχείο επιστολών γραμμένων από τον πρόσφατα εκλιπόντα Τζον λε Καρέ, που δίνει για πρώτη φορά στους αναγνώστες πρόσβαση στις πιο προσωπικές σκέψεις ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής μας.
Η ανέκδοτη, μέχρι σήμερα, αλληλογραφία του λε Καρέ, έχει συγκεντρωθεί στην όμορφη αυτή πολυτελή, σκληρόδετη έκδοση –επιμελημμένη από τον γιο του Τιμ Κόρνγουελ– και αποτελεί έναν πραγματικό θησαυρό, που αποκαλύπτει άγνωστες ως τώρα σε πολλούς πτυχές του συγγραφέα, όπως το χιούμορ, τη γενναιοφροσύνη και την πνευματώδη πλευρά του.

Ξεκινώντας από την παιδική του ηλικία, τη δεκαετία του 1940, περιλαμβάνει περιγραφές της στρατιωτικής του θητείας, της φοίτησής του στην Οξφόρδη και της εποχής που δίδασκε στο Ίτον τους «Βρετανούς λόρδους με τις μυτερές μύτες, τα άβουλα πηγούνια και τα μουντά γκρίζα μάτια». Περιγράφει την ένταξή του στην MI5 και την ανόρθωση του Σιδηρού Παραπετάσματος, καθώς και την άνθηση της καριέρας του ως μυθιστοριογράφου ως αντίδραση στην οικοδόμηση του Τείχους του Βερολίνου. Μέσα από τις επιστολές του, ταξιδεύουμε μαζί του στο παρελθόν, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ως τη σημερινή εποχή. Αυτό που αναδύεται είναι ένα πορτρέτο όχι μόνο του συγγραφέα ή του κοσμογυρισμένου διανοούμενου, αλλά, κατά τη δική του διατύπωση, της ιδιωτικής ζωής ενός πολύ παθιασμένου και πολύ ανθρώπινου χαρακτήρα πίσω απ’ αυτό το παγκοσμίως γνωστό ψευδώνυμο. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται επιστολές προς τους Γουίλιαμ Μπάροουζ, Τζον Τσίβερ, Στίβεν Φράι, Γκράχαμ Γκριν, σερ Άλεκ Γκίνες, Χιου Λόρι, Ίαν Μακγιούαν, Γκάρι Όλντμαν, Φίλιπ Ροθ, Μάργκαρετ Θάτσερ και πολλούς άλλους.

                                                                               ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η ανέκδοτη μέχρι σήμερα αλληλογραφία του Τζον λε Καρέ, ενός από τους σπουδαιότερους μυθιστοριογράφους της εποχής μας, έχει συγκεντρωθεί σ’ αυτό το βιβλίο – πραγματικό θησαυρό, που αποκαλύπτει άγνωστες ως τώρα σε πολλούς πτυχές του συγγραφέα, όπως το χιούμορ, τη γενναιοφροσύνη και την πνευματώδη πλευρά του.

Η Ιδιωτική ζωή ενός κατασκόπου καλύπτει χρονικά επτά δεκαετίες και καταγράφει όχι μόνο τη ζωή του ίδιου του λε Καρέ, αλλά και τους ταραγμένους καιρούς που έζησε. Μέσα από τις επιστολές του, ταξιδεύουμε μαζί του στο παρελθόν, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ως τη σημερινή εποχή. Βρίσκουμε τον λε Καρέ να γράφει στον σερ Άλεκ Γκίνες για να τον πείσει να δεχτεί το ρόλο του Τζορτζ Σμάιλι και αργότερα να λογομαχεί για την ανηθικότητα του Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας με τον επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας.

Η συναρπαστική αυτή συλλογή επιστολών –προς αναγνώστες του, εκδότες, κινηματογραφικούς παραγωγούς και ηθοποιούς, πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα– αποκαλύπτει τον παθιασμένο, ευφυή και πάντα ευφραδή άντρα που κρυβόταν πίσω από το διάσημο αυτό ψευδώνυμο.

«Η Ιδιωτική ζωή ενός κατασκόπου, μια συλλογή επιστολών που καλύπτουν μεγάλο μέρος της ζωής του [Τζον λε Καρέ], αποτελεί μια φρέσκια ματιά στο ταλέντο και την ευφυΐα του».
New York Times

Τιμή: € 33,00 € ● Σελίδες: 912 ● ΙSBN: 978-960-620-954-3 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170226