Το νέο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Μίνωας, περιλαμβάνει βιβλία υψηλής λογοτεχνικής αξίας από καταξιωμένους συγγραφείς που θα λατρέψουν οι μεγάλοι και βιβλία που θα εξάψουν την φαντασία και τον ενθουσιασμό των παιδιών. Νέοι συγγραφείς, νέες κατηγορίες βιβλίων, καινούριες αλλά και αγαπημένες σειρές, πολύτιμες εκδόσεις και καινοτόμες προτάσεις, θα παρασύρουν μικρούς και μεγάλους σε ένα μοναδικό ταξίδι ανάγνωσης!

Παιδικά βιβλία και για όλη την οικογένεια

Guinness World Records 2022
Ένα βιβλίο για όλη την οικογένεια

Εμπνευστείτε και προσπαθήστε να δημιουργήσετε το δικό σας ρεκόρ!

Πρωτότυπα ανθρώπινα κατορθώματα, παράξενα ρεκόρ, αξιοπερίεργα γεγονότα αλλά και μοναδικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στο φυσικό περιβάλλον, στο πρώτο σε πωλήσεις βιβλίο όλων των εποχών παγκοσμίως!
Στις σελίδες του θα βρείτε απίστευτες πληροφορίες για μια ευρεία γκάμα κατηγοριών: σπορ, κινηματογράφος, βιβλία, μουσική, επιστήμη και τεχνολογία.

Τίτλος: Guinness World Records 2022
Μετάφραση: ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ Ι.-LEXIS TRANSLATION
Τιμή: 35,00 €

Ανακαλύψτε τις ελληνικές συμμετοχές, αλλά και τους ανθρώπους που ξεπέρασαν τα όρια.

Τα περισσότερα αδέλφια που έπαιξαν σε αγώνα NBA
Ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο έπαιξαν σε έναν αγώνα μεταξύ των Λος Άντζελες Λέικερς και των Μιλγουόκι Μπακς στις 31/3/2021. Το ρεκόρ αυτό ισοφαρίζει με εκείνο των αδελφών Χολιντέι (ΗΠΑ), Τζάστιν, Τζρου και Έιρον, στον αγώνα μεταξύ Νιου Όρλεανς Πέλικανς και Ιντιάνα Πέισερς που πραγματοποιήθηκε στις 28/12/2019!

Το νεαρότερο άτομο που επισκέφθηκε όλες τις χώρες της Ευρώπης
Ο Τζάβις Κόμαρ Κέντο (Μαυρίκιος, γεν. 30/11/2000) ολοκλήρωσε ένα πανευρωπαϊκό τουρ στις 25/1/2020 σε ηλικία 19 ετών και 56 ημερών. Η ταξιδιωτική του περιπέτεια, την οποία κατάφερε να συνδυάσει με ένα προπτυχιακό πρόγραμμα πλήρους φοίτησης, διήρκεσε σχεδόν δύο χρόνια και ολοκληρώθηκε στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.

Αγαπώ τη Γη…

Η σημασία του πλανήτη μας μέσα από τα μάτια των παιδιών!

Σε αυτό το βιβλίο τα παιδιά αναφέρουν όλους τους λόγους για τους οποίους αγαπούν τη Γη. Η απλή εικονογράφηση σε συνδυασμό με τις απλές απαντήσεις τους μας υπενθυμίζουν την ομορφιά και τη μοναδικότητα του πλανήτη στον οποίο ζούμε.

Τίτλος: Αγαπώ τη Γη…
Μετάφραση: Δέσποινα Δανιήλ
Εικονογράφηση: Ντάνιελ Χάουρθ

Τιμή: 11,10 €

Όλοι αγαπούν την πολύτιμη Γη και, πάνω απ’ όλους, την αγαπάς εσύ!

Ένα βιβλίο που μας υπενθυμίζει, με απλά λόγια, την ομορφιά και τη μοναδικότητα του πλανήτη στον οποίο ζούμε, καθώς και το πόσο σημαντική είναι, τελικά, η προστασία του.

Είμαι 3 ετών – Ιστορίες για την ηλικία μου

Ιστορίες με τους αγαπημένους ήρωες της Disney!

Μια νέα σειρά υπέροχα εικονογραφημένων βιβλίων προστίθεται στην παιδική κατηγορία των εκδόσεων Μίνωας. Σε αυτήν παρουσιάζονται ιστορίες με τους ήρωες της Disney, που απευθύνονται κάθε φορά σε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Ο πρώτος τίτλος της σειράς περιλαμβάνει ιστορίες για παιδιά 3 ετών.

Τίτλος: Είμαι 3 ετών – Ιστορίες για την ηλικία μου
Προσαρμογή πρωτότυπων κειμένων: Εμανουέλ Κοσέ
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα

Τιμή: 13,30 €

Πέντε ιστορίες που θα σε κάνουν να ονειρευτείς τη μέρα που θα γίνεις 3 ετών!

Ντάμπο το ελεφαντάκι, Η ιστορία της ταινίας
Μπάμπι το ελαφάκι, Η ιστορία της ταινίας
Το Βιβλίο της Ζούγκλας, Η ιστορία της ταινίας
Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας, Στρατηγός Πατς
Η Λαίδη και ο Αλήτης, Μια συναρπαστική διάσωση

Τζέιν Όστεν
Πειθώ

Σύγχρονες και διασκεδαστικές εικονογραφημένες διασκευές
που φέρνουν τα παιδιά πιο κοντά στα διαμάντια της κλασικής λογοτεχνίας!

Κυκλοφορεί το τρίτο βιβλίο της επιτυχημένης παιδικής σειράς «Η υπέροχη Όστεν», που παρουσιάζει με προσιτό τρόπο στα παιδιά τον υπέροχο κόσμο των μυθιστορημάτων της διάσημης συγγραφέως. Στο τέλος κάθε βιβλίου δίνονται πολλές πληροφορίες για την ίδια, την κοινωνία, την ένδυση και τη συμπεριφορά των ανθρώπων την εποχή εκείνη.

Τίτλος: Πειθώ
Συγγραφέας: Τζέιν Όστεν
Διασκευή: Ναρίντερ Ντάμι
Μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή
Εικονογράφηση: Εγκλαντίν Κελμάνς

Τιμή: 12,20 €

Στα δεκαεννιά της, η Ανν Έλιοτ συμμορφώθηκε με την επιθυμία των δικών της και ακύρωσε τον αρραβώνα της με τον αγαπημένο της Φρέντερικ Γουέντγουορθ, που ήταν αξιωματικός του ναυτικού. Χρόνια αργότερα, ο Γουέντγουορθ, πλοίαρχος πλέον, επιστρέφει και η Ανν συνειδητοποιεί ότι είναι ακόμη ερωτευμένη μαζί του. Όμως, ο δρόμος για την αληθινή αγάπη είναι γεμάτος εμπόδια. Θα καταφέρουν η Ανν και ο Φρέντερικ να ξανασμίξουν;

Κωνσταντίνα Αρμενιάκου
Η ψείρα δεν είναι κατοικίδιο

Μια νέα σειρά βιβλίων για να αγαπήσετε το νηπιαγωγείο
και τους μικρούς του ήρωες, που είναι όλοι τους αστέρια!

Οι εκδόσεις Μίνωας εγκαινιάζουν μια νέα παιδική σειρά βιβλίων για το νηπιαγωγείο. Ιστορίες με χιούμορ, φαντασία, παιχνίδια και ζαβολιές! Αυτές είναι οι διασκεδαστικές περιπέτειες των μαθητών του 1ου Νηπιαγωγείου Αστερούπολης.
Το πρώτο βιβλίο της σειράς παρουσιάζει ένα θέμα που αφορά όλους τους γονείς με παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας. Γονείς και εκπαιδευτικοί θα βρουν το κατάλληλο ανάγνωσμα για να μιλήσουν στα παιδιά για τις ψείρες, με τρόπο απλό και κατανοητό.

Τίτλος: Η ψείρα δεν είναι κατοικίδιο
Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου
Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος

Τιμή: 9,99 €

Η Μελίνα αγαπάει πολύ τα ζώα, αλλά οι γονείς της δεν της παίρνουν κατοικίδιο. Ευτυχώς, η φίλη της η Σοφία έχει ψείρες και, αν κολλήσει μία, θα αποκτήσει το δικό της ζωάκι και… ούτε ψείρα ούτε ζημιά! Μα η ψείρα δεν είναι ένα φρόνιμο κατοικίδιο και σίγουρα δεν έχει θέση στο νηπιαγωγείο…

Δρ. Κατρίν Ντολτό
Καλοί και κακοί

Ο τέταρτος τίτλος της σειράς παιδικών βιβλίων της γνωστής παιδιάτρου,
που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως.

Η Κατρίν Ντολτό, με τη βοήθεια της επιστημονικής συνεργάτιδάς της Κολίν Φορ-Πουαρέ, μοιράζεται τη μοναδική γνώση της για την παιδική ηλικία μέσα από τα βιβλία της σειράς. Εμφανίζεται πάντοτε στο τέλος του βιβλίου ως Δρ. Κατ. και απευθύνεται στα ίδια τα παιδιά σαν να τα έχει μπροστά της, στο γραφείο της.
Η σειρά «Τόσο απλά» απεικονίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον κόσμο των παιδιών: όσα τα απασχολούν, όσα τα μπερδεύουν, όσα τα στεναχωρούν… Απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών, στους γονείς τους και στους ενήλικες με τους οποίους συναναστρέφονται, ενώ μέσα από την εκφραστική και τρυφερή εικονογράφηση αναδεικνύονται με εξαιρετικό τρόπο διάφορες στιγμές της καθημερινότητάς τους.

Τίτλος: Καλοί και κακοί
Συγγραφέας: Δρ. Κατρίν Ντολτό
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Εικονογράφηση: ®obin

Τιμή: 7,70 €

Κανείς δεν είναι μόνο καλός ή μόνο κακός. Όλοι κάνουμε καλά ή κακά πράγματα, συχνά, μάλιστα, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Εξαρτάται από τη στιγμή… Τόσο απλά!

«Όσο περισσότερα καταλαβαίνουμε τόσο καλύτερα μεγαλώνουμε»,
Δρ. Κατρίν Ντολτό

Μάρω Θεοδωράκη
Μαμά, σ’ αγαπώ!

Η πιο γλυκιά ιστορία για την πιο δυνατή σχέση της ζωής μας!

Η αγαπημένη συγγραφέας των παιδιών, Μάρω Θεοδωράκη, επιστρέφει με μια τρυφερή ιστορία για το πρώτο και σπουδαιότερο πρόσωπο στη ζωή. Μια ιστορία πασπαλισμένη με ενσυναίσθηση και αγάπη άνευ όρων!

Τίτλος: Μαμά, σ’ αγαπώ!
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

Τιμή: 12,20 €

Όταν η μαμά χαμογελάει, τότε όλο το σπίτι χαμογελάει! Γιατί η μαμά έχει ένα μαγικό ραβδάκι που όλα τα αλλάζει και με τα μαγικά της χαρίζει στοργή και τρυφερότητα κάθε στιγμή!

Ακόμα και όταν τα μικρά της κάνουν τις ζαβολιές τους, εκείνη έχει πάντα ανοιχτή την αγκαλιά της. Ακόμα κι όταν λείπει όλο το παγωτό απ’ το ψυγείο, τότε πάλι η μαμά θα γελάσει, όπως θέλει να γελούν και τα παιδιά της.

Στη χαρά, στη λύπη, στα εύκολα και στα δύσκολα, η μαμά είναι εκεί για να τους κρατήσει το χέρι τόσο δυνατά όσο κανένας άλλος.

Ιωάννα Μπαμπέτα
Μυθικές ηρωίδες

Το ταξίδι στην ελληνική μυθολογία συνεχίζεται…

Η αγαπημένη συγγραφέας Ιωάννα Μπαμπέτα επανέρχεται με έναν νέο τίτλο στη σειρά «Γνωρίζω τη Μυθολογία». Μια σειρά εμπνευσμένη από τους μύθους και τους θρύλους της αρχαίας Ελλάδας. Το κείμενο αποτελείται από έξυπνες ομοιοκαταληξίες, ενώ η εικονογράφηση δίνει μια μοντέρνα πινελιά.

Τίτλος: Μυθικές ηρωίδες
Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα
Εικονογράφηση: Θάνος Τσίλης & Μιχάλης Κυλάκος

Τιμή: 9,99 €

Στη Μυθολογία μας υπάρχουν πριγκίπισσες ξακουστές. Γυναίκες που έζησαν περιπέτειες και κλείστηκαν σε φυλακές. Τις ερωτεύτηκαν βασιλιάδες αλλά και άνθρωποι απλοί. Ήρωες αλλά και θεοί. Φημίζονταν για την ομορφιά τους, την εξυπνάδα αλλά και τη ζεστή καρδιά τους.
Ας τις γνωρίσουμε!

Κολά Γκουτμάν & Μαρκ Μπουταβάν
Ο Μούργος &
Ο Μούργος στο σχολείο

Ο πιο αξιολάτρευτος και σκανταλιάρης σκύλος του κόσμου!

Οι εκδόσεις Μίνωας καλωσορίζουν τη νέα ξεκαρδιστική σειρά παιδικών βιβλίων με τον τίτλο «Μούργος» και με ήρωα έναν καλοκάγαθο αδέσποτο σκύλο που αποδεικνύεται χίλιες φορές καλύτερος από τους ανθρώπους που συναντά στον δρόμο του… Οι ιστορίες του Μούργου θα ενθουσιάσουν τα παιδιά!

Τίτλος: Ο Μούργος
Συγγραφέας: Κολά Γκουτμάν
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Εικονογράφηση: Μαρκ Μπουταβάν

Τιμή: 6,60 €

Τον λένε Μούργο. Μυρίζει σαν άπλυτη κάλτσα, είναι γεμάτος ψύλλους και δεν μπορεί να ξεχωρίσει το αριστερό από το δεξί. Ωστόσο, κάτω από το τρίχωμά του, το οποίο μοιάζει με τριμμένη μοκέτα, κρύβεται ένα γλυκό και τρυφερό πλάσμα. Θα καταφέρει ο Μούργος να βρει το αφεντικό των ονείρων του;

Εμανιέλ Μασονό
Ο Τίμος είναι ευγενικός

Μια νέα ιστορία του αγαπημένου φίλου των παιδιών!

Σε όλα τα βιβλία της σειράς παρουσιάζονται θέματα γύρω από την καθημερινότητα των μικρών μας φίλων. Στο τέλος κάθε ιστορίας υπάρχει και ένα απίθανο δώρο-έκπληξη!

Τίτλος: Ο Τίμος είναι ευγενικός
Συγγραφέας: Εμανιέλ Μασονό
Μετάφραση: Εύη Γεροκώστα
Εικονογράφηση: Μελανί Κομπ

Τιμή: 9,99 €

Ο Τίμος μαθαίνει, με τη βοήθεια του μπαμπά και της μαμάς, πώς να είναι ευγενικός. Δεν είναι και τόσο δύσκολο άλλωστε!

Μαρία Δασκαλάκη
Περιπέτεια στο μεγάλο κάστρο &
Τα μυστικά του πέτρινου γεφυριού

Επανακυκλοφορούν με νέο εξώφυλλο εικονογραφημένο από την Κριστίν Μενάρ.

Κάθε ιστορία της σειράς «Μυστική αποστολή» διαδραματίζεται σε ένα διαφορετικό μέρος της χώρας μας. Στόχος είναι οι μικροί αναγνώστες να έρθουν σε επαφή με τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας, με την πολιτιστική και πολιτισμική του παράδοση αλλά και με την ιστορία του.

Τίτλος: Περιπέτεια στο μεγάλο κάστρο
Συγγραφέας: Μαρία Δασκαλάκη

Τιμή: 7,99 €

Ο Στέφανος και η παρέα του περπατούν στα επιβλητικά τείχη που αγκαλιάζουν το Μεγάλο Κάστρο, στην παλιά πόλη του Ηρακλείου, ψάχνοντας για ξεχασμένες στοές πίσω από σκουριασμένες πόρτες. Τι ρόλο θα παίξει στις περιπέτειές τους η ηλικιωμένη Ναταλία Νικηφόρου, που τους κοιτά πίσω από τις κουρτίνες του παλιού αρχοντικού της; Τι σχέση έχουν τα παιδιά με τον μικρότερο αδερφό και τον πατέρα της, που εξαφανίστηκαν το 1943; Τι θα αποκαλύψει ο παππούς του Στέφανου που θα τα ανατρέψει όλα; Θα καταφέρουν τα παιδιά να λύσουν το μυστήριο;

Τίτλος: Τα μυστικά του πέτρινου γεφυριού
Συγγραφέας: Μαρία Δασκαλάκη

Τιμή: 7,99 €

Ο Κωνσταντίνος θα συναντήσει για πρώτη φορά τον ξάδερφό του στο μικρό χωριό του Ζαγορίου από το οποίο κατάγεται ο πατέρας του. Στη Γερμανία όπου μένουν αρρωσταίνει συνέχεια και η αλλαγή περιβάλλοντος ελπίζουν να του κάνει καλό. Όμως ποια είναι η ηλικιωμένη γυναίκα με το τατουάζ στο χέρι που πουλά σαλιγκάρια στα γύρω χωριά; Τι σημαίνει το παράξενο όνομά της; Γιατί κουβαλά μαζί της ένα κίτρινο αστέρι; Τα παιδιά μαθαίνουν μια καινούρια λέξη: Ολοκαύτωμα. Ανακαλύπτουν έτσι μια πλευρά της Ιστορίας που δεν είχαν ακούσει ποτέ κι αρχίζουν να σκαλίζουν τη ζωή της ηλικιωμένης… Θα ρίξουν φως στα μυστήρια που την τυλίγουν; Θα φέρουν εις πέρας τη μυστική τους αποστολή;

Άρθουρ Κόναν Ντόιλ
Σέρλοκ Χολμς: Η ναυτική συνθήκη

Βιβλία για τους μικρούς λάτρεις του μυστηρίου!

Ειδικά διασκευασμένες για παιδιά, με υπέροχη εικονογράφηση, οι ιστορίες του Σέρλοκ Χολμς θα μυήσουν τους μικρούς αναγνώστες στον κόσμο του μεγαλύτερου ντετέκτιβ όλων των εποχών. Μέσα από περιπέτειες γεμάτες απρόοπτα, τα παιδιά θα αναπτύξουν τις αξίες της φιλίας και της δικαιοσύνης.

Ανακάλυψε τον παγκοσμίου φήμης ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς, που έχει λύσει εκατοντάδες μυστήρια. Στον ελεύθερο χρόνο του είναι μελισσοκόμος.

Τίτλος: Σέρλοκ Χολμς – Η ναυτική συνθήκη
Συγγραφέας: Άρθουρ Κόναν Ντόιλ
Μετάφραση: Χαρά Κατσαρή
Εικονογράφηση: Αριάνα Μπελούτσι

Τιμή: 8,99 €

«Γουάτσον, θα μπορούσες να φέρεις τον φίλο σου τον κύριο Σέρλοκ Χολμς ως εδώ για να με βοηθήσει; Η θέση μου στο ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ έδειχνε σίγουρη, ώσπου ξέσπασε αυτή η τρομερή συμφορά. Πολύ φοβάμαι ότι η καριέρα μου έχει ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ!»

Η κλοπή ενός άκρως απόρρητου εγγράφου από το Γραφείο Εξωτερικών Υποθέσεων αυξάνει κατά πολύ τις πιθανότητες για ξέσπασμα του πολέμου. Γιατί όμως ο κλέφτης περιμένει δέκα εβδομάδες ώσπου να πουλήσει αυτήν τη συνθήκη; Ο Χολμς και ο Γουάτσον μπαίνουν στα άδυτα της διεθνούς διπλωματίας για να ανακαλύψουν τελικά ότι ο κίνδυνος μπορεί να προέλθει αποκεί που δεν το περιμένει κανείς.

Αλεσάντρο Γκάτι & Πιερντομένικο Μπακαλάριο
Το λιμάνι της απάτης

Το ενδέκατο βιβλίο της εξαιρετικά δημοφιλούς σειράς «Σέρλοκ, Λουπέν & εγώ», που είναι μεταφρασμένη σε 20 γλώσσες και έχει γνωρίσει διεθνή επιτυχία.

Τρεις μυθιστορηματικοί ήρωες συναντιούνται για πρώτη φορά: ο εμβληματικός ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο Αρσέν Λουπέν, ένας από τους κλασικούς παραδοσιακούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας, δημιούργημα του Μορίς Λεμπλάν, και η Αϊρίν Άντλερ. Τρία ξεχωριστά παιδιά, τρία μυαλά που θα σημαδέψουν την ιστορία του εγκλήματος!

Τίτλος: Το λιμάνι της απάτης
Συγγραφέας: Αλεσάντρο Γκάτι & Πιερντομένικο Μπακαλάριο
Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
Εικονογράφηση: Ιάκοπο Μπρούνο

Τιμή: 11,99 €

Ένας παλιός φίλος επιστρέφει από το παρελθόν για να προτείνει στον πατέρα της Αϊρίν μια κερδοφόρα επένδυση, πολύ ξεχωριστή: την αγορά ενός κάστρου στη Σκοτία. Η Αϊρίν, ο Σέρλοκ κι ο Αρσέν συνοδεύουν τον κύριο Άντλερ στο ταξίδι του στον βορρά. Η ομορφιά της έπαυλης, όμως, στις όχθες του ποταμού Κλάιντ δεν είναι αρκετή για να κρύψει την απειλητική ατμόσφαιρά της. Ανησυχητικά νυχτερινά μηνύματα και η άφιξη ενός εκκεντρικού ταξιδιώτη που έρχεται από μακριά κάνουν το μυστήριο ακόμα πιο πυκνό. Και η Αϊρίν πρόκειται να ανακαλύψει ότι η αλήθεια που κρύβεται ανάμεσα στα τείχη του κάστρου ίσως αλλάξει για πάντα τη ζωή της.

Ένιντ Μπλάιτον
Το μυστήριο του φλεγόμενου εξοχικού &
Το μυστήριο του κρυφού δωματίου

Νέα σειρά βιβλίων από τη συγγραφέα που διαβάστηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο! Κυκλοφορούν οι δύο πρώτοι τίτλοι, σε ολοκαίνουριες, προσεγμένες εκδόσεις.

Γενιές αναγνωστών μεγάλωσαν διαβάζοντας τις περιπέτειες της Ένιντ Μπλάιτον, με πρωταγωνιστές παρέες παιδιών που καταφέρνουν πάντα να λύνουν μυστήρια, ξεπερνώντας, με υποδειγματική ευστροφία, όλα τα εμπόδια.
Τα 5 λαγωνικά αποτελούνται από τα αδέλφια Μπέτι και Πιπ, Χάρι και Ντέζι και τον Φρέντι. Την παρέα συμπληρώνει ο Μπάστερ, ο σκύλος τους. Στις διακοπές τους βρίσκονται όλοι μαζί και εξιχνιάζουν αστυνομικές υποθέσεις χωρίς να τους φοβίζει τίποτα!

Τίτλος: Το μυστήριο του φλεγόμενου εξοχικού
Συγγραφέας: Ένιντ Μπλάιτον
Μετάφραση: Γιολάντα Πατεράκη

Τιμή: 8,99 €

Μια εφιαλτική λάμψη κάνει τη νύχτα μέρα στο Πίτερσγουντ. Το γραφείο του κυρίου Χικ καίγεται και εκεί κρύβονται πολύτιμα έγγραφα που γίνονται στάχτη. Τα 5 λαγωνικά είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση και να εξιχνιάσουν την πρώτη τους υπόθεση. Ένας παράξενος ζητιάνος, τα περίεργα ίχνη από μια λαστιχένια σόλα παπουτσιού και ένα κομμάτι ύφασμα τους μπερδεύουν. Είναι η ώρα του Μπάστερ να αναλάβει δράση και να ξετρυπώσει τον ένοχο…

Τίτλος: Το μυστήριο του κρυφού δωματίου
Συγγραφέας: Ένιντ Μπλάιτον
Μετάφραση: Νάνσυ Καπελάρη

Τιμή: 8,99 €

Έφτασαν οι διακοπές των Χριστουγέννων αλλά τα 5 λαγωνικά, αντί να ξεκουραστούν, αναζητούν μια καινούρια υπόθεση. Ο Πιπ ανακαλύπτει ένα επιπλωμένο δωμάτιο σε μια μεγάλη έρημη έπαυλη. Σε ποιον ανήκει αυτό το δωμάτιο και τι συμβαίνει εκεί μέσα; Τα 5 λαγωνικά αποφασίζουν να λύσουν το μυστήριο, χωρίς όμως να υποψιάζονται την παγίδα που έχει στηθεί…

Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ

Η συγκλονιστική μαρτυρία της Άννας Φρανκ, διασκευασμένη ειδικά για παιδιά.

Το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ», από τη σειρά «Κλασικοί θησαυροί» είναι μια συγκινητική, ιστορική μαρτυρία, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από εξήντα γλώσσες και θεωρείται από τα πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο.

Η σειρά «Κλασικοί θησαυροί» συλλέγει τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της παγκόσμιας και της ελληνικής λογοτεχνίας και τα παρουσιάζει διασκευασμένα για παιδιά, ώστε να μην ξεχαστούν ποτέ!

Τίτλος: Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ
Συγγραφέας: Άννα Φρανκ
Διασκευή: Μαρία Δασκαλάκη
Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Τιμή: 11,99 €

Όταν η οικογένεια της Άννας Φρανκ αποφάσισε να κρυφτεί για να γλιτώσει από τους διωγμούς των Γερμανών κατά των Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κανείς δε φανταζόταν ότι θα έμεναν μακριά από όλα για περισσότερα από δύο χρόνια. Ζώντας σε μια μυστική σοφίτα, στο πίσω μέρος ενός κτιρίου στο Άμστερνταμ, μαζί με άλλους επτά συγκατοίκους, το δεκατριάχρονο κορίτσι ξεδιπλώνει στο χαρτί σκέψεις, φόβους, ελπίδες και όνειρα για τη ζωή και το μέλλον της.

Σπύρος Πετρουλάκης
Φρούτα και λαχανικά, εμπρός, μαρς!

Μια ιστορία με πρωταγωνιστές φρούτα και λαχανικά
που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες!

Ο αγαπημένος Σπύρος Πετρουλάκης μας χαρίζει ένα υπέροχα εικονογραφημένο παραμύθι που μαθαίνει στα παιδιά την αξία της σωστής διατροφής. Το τραγούδι των Φρούτων και των Λαχανικών σε στίχους και μουσική το ίδιου του συγγραφέα, μπορείτε να ακούσετε σκανάροντας το QR Code που θα βρείτε στο βιβλίο.

Τίτλος: Φρούτα και λαχανικά, εμπρός, μαρς!
Συγγραφέας: Σπύρος Πετρουλάκης
Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Τιμή: 12,20 €

Έγινε μια μέρα των φρούτων η συγκέντρωση
κι εκεί αποφασίσανε να κάνουνε παρέλαση.

Γιατί; Μα για να μάθουν στα παιδιά τα ονόματά τους, αλλά και τα οφέλη που προσφέρουν. Έτσι οι μικροί μας φίλοι δε θα ξεχάσουν ποτέ τα φρούτα και τα λαχανικά και θα τα προτιμούν στην καθημερινή τους διατροφή.

Εμπρός, μαρς, λοιπόν!
Η παρέλαση μας περιμένει!

Να κρατάει τη σημαία η μπανάνα η ωραία
και το κόκκινο το μήλο που ’χει το νεράντζι φίλο.

Σαρλότ Πουσέν
ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙ, από τη γέννηση έως 3 ετών
Μάθε με πώς να είμαι ο εαυτός μου

Η Μοντεσσοριανή εκπαιδεύτρια μας δείχνει τον τρόπο για να χτίσουμε μια σχέση
με το παιδί μας που να βασίζεται στην εμπιστοσύνη και στον σεβασμό.

Ανακαλύψτε την ισορροπία που θα προσφέρει στο παιδί ηρεμία, αυτονομία, αυτοπεποίθηση, όπως επίσης χαρά και ικανοποίηση από τις γνώσεις που θα αποκτά, και εμπιστοσύνη προς τον εαυτό του και τους άλλους.

Τίτλος: Μοντεσσόρι, από τη γέννηση έως 3 ετών
Μάθε με πώς να είμαι ο εαυτός μου
Συγγραφέας: Σαρλότ Πουσέν
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Τιμή: 14,40 €

Τα πρώτα τρία χρόνια είναι τα πιο σημαντικά στη ζωή ενός ανθρώπου. Η πρωτοπόρος Μαρία Μοντεσσόρι παρατήρησε την αξία αυτής της περιόδου και των «ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της». Γι’ αυτό η παιδαγωγική της μέθοδος βοηθάει το παιδί να αναπτυχθεί με βάση τον δικό του ρυθμό και τη δική του ιδιαίτερη προσωπικότητα, καθώς εξελίσσει σταδιακά όλες του τις ικανότητες.

Η μοντεσσοριανή εκπαιδεύτρια Σαρλότ Πουσέν μας δείχνει πώς να χτίσουμε μια σχέση με το παιδί μας που να βασίζεται στην εμπιστοσύνη και στον σεβασμό. Να το βοηθάμε τόσο όσο χρειάζεται, να το παρατηρούμε, να το ενθαρρύνουμε με όλη μας την καλή διάθεση.

Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται η μοντεσσοριανή προσέγγιση από τη γέννηση του παιδιού μέχρι και τα τρία του χρόνια:

• Τα στάδια ανάπτυξης και οι ανάγκες του παιδιού.
• Απτές συμβουλές, συγκεκριμένα παραδείγματα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
• Πάνω από 100 απλές παιδαγωγικές δραστηριότητες.
• Ιστορίες και μαρτυρίες από ειδικούς και επαγγελματίες της μοντεσσοριανής εκπαίδευσης.

«Το νόημα της μοντεσσοριανής φιλοσοφίας είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια μέθοδος. Βασίζεται στην επισταμένη παρατήρηση του παιδιού κατά τη διάρκεια των πρώτων του χρόνων. Μας υπαγορεύει να σεβόμαστε την προσπάθεια του παιδιού στον δρόμο προς την ανακάλυψη του κόσμου, των άλλων και, κυρίως, του εαυτού του».
Αντρέ Ρομπερφρουά, Πρόεδρος του Μοντεσσοριανού Ιδρύματος της Γαλλίας και Πρεσβευτής της Διεθνούς Μοντεσσοριανής Εταιρείας (Association Montessori Internationale – AMI)