Μόλις κυκλοφόρησαν

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 9 ετών

Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες

Φίλες χωρίς αρχή και τέλος της Ιωάννας Μπαμπέτα

εικονογράφηση: Ράνια Βαρβάκη

Η αρχή είναι πάντα σήμερα. Κι όσο για το τέλος… είναι στο χέρι μας.

Για να ξεκινήσεις μια ιστορία πρέπει να πάρεις τα πράγματα από την αρχή. Όμως η Ειρήνη δεν ξέρει πότε ακριβώς ξεκίνησε η ιστορία με την κολλητή της τη Ναταλία. Ίσως από τότε που άρχισε να φτιάχνει λίστες ή από την ημέρα που γεννήθηκαν και οι δυο. Ίσως όμως και από εκείνη τη μέρα που η Ναταλία έσπασε το χέρι της. Κι ο Νικόλας τι ρόλο έπαιξε στη φιλία των δύο κοριτσιών; Μια μαργαρίτα ήταν η αρχή του τέλους ή το τέλος μιας αρχής; Κανείς δεν ξέρει. Αυτό που σίγουρα κατάλαβε η Ειρήνη είναι πως η αρχή είναι πάντα σήμερα. Κι όσο για το τέλος… είναι στο χέρι μας.

Σειρά: Εγώ, η μαμά και τα μυστήρια
Στο σπίτι της Λίντα και της Έµιλι Ράιτ, μαμά και κόρη βοηθάνε η µία την άλλη, γελάνε πολύ, κλαίνε λίγο, τρώνε λαχανικά (αλλά και μάφιν), λένε «ευχαριστώ», «παρακαλώ» και «λυπάμαι». Και λύνουν μυστηριώδεις υποθέσεις. Μαζί.

Διπλό μυστήριο για την Έμιλι της Λουτσία Βακαρίνο

εικονογράφηση: Πάολα Αντίστα
μετάφραση: Δήμητρα Δότση

Το μυστήριο χτυπά και πάλι την πόρτα της Έμιλι και της μητέρας της. Και αυτή τη φορά είναι διπλό!

Όταν η αστυνομία ανακαλύπτει τον κύριο Πάρσον στα δάση του Μπλόσοµ Κρικ, δεν έχει καμία αμφιβολία: ο άτυχος άντρας σκοτώθηκε σε κυνηγετικό ατύχημα! Η Έµιλι βέβαια δεν είναι και τόσο σίγουρη… Όπως και να ’χει πάντως, το μυστήριο χτυπά και πάλι την πόρτα της Έµιλι και της Λίντα. Αυτή τη φορά, σειρά έχει ένας άγνωστος άντρας που τους ζητάει κάτι απίστευτο: να ερευνήσουν… τον ίδιο, γιατί από τότε που έχασε τη μνήμη του, δε θυμάται τίποτα. Παρ’ όλα αυτά είναι σίγουρος πως κάτι πολύ σοβαρό τού έχει συμβεί. Το μοναδικό στοιχείο που υπάρχει, όμως, είναι µια βαλίτσα, µόνο που κι αυτή έχει εξαφανιστεί…

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Για παιδιά από 3 ετών

Σειρά: Διαβάζω, χρωματίζω και κολλάω

Διάβασε τα αγαπημένα σου παραμύθια, χρωμάτισε τις εικόνες και κόλλησε πολλά αυτοκόλλητα για να τις συμπληρώσεις.

Τα τρία γουρουνάκια

Η Κοκκινοσκουφίτσα

Χάνσελ και Γκρέτελ

μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Τρία κλασικά, πολυαγαπημένα παραμύθια, με κείμενο φτιαγμένο έτσι ώστε η ανάγνωση να γίνεται με τη συνεργασία ενήλικα και παιδιού: Ο ενήλικας διαβάζει το κείμενο και το παιδί συμπληρώνει τις εικονογραφημένες λέξεις.
Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει τέσσερις σελίδες με αυτοκόλλητα, καθώς και πολλές σελίδες για χρωμάτισμα και ζωγραφική.