«… Σκοτάδι, τα πάντα βυθισμένα στο σκοτάδι. Πόνος. Στην αρχή μακριά, ύστερα πιο κοντά και στο τέλος κομμάτι της πραγματικότητας. Κομμάτι μου… Μολονότι εξακολουθούσε να επικρατεί σκοτάδι, τον πόνο μπορούσα να τον δω. Αναλαμπές κίτρινες, κόκκινες και μπλε, πυροτεχνήματα έσκαγαν αθόρυβα πίσω από τα κλειστά μου βλέφαρα…»

Το γνωστό, σε όλο το αναγνωστικό κοινό πλέον, δημοσιογραφικό αλλά και συγγραφικό-λογοτεχνικό ζευγάρι, που υπογράφει τα βιβλία του με το ψευδώνυμο Nicci French, επανέρχεται με ένα νέο ψυχολογικό θρίλερ, που κυκλοφορεί για μια ακόμη φορά από τις εκδόσεις Διόπτρα, με τον πραγματικά αντιπροσωπευτικό τίτλο, που συνοψίζει την ουσία της ιστορίας, «Επιστροφή από το σκοτάδι», σε μετάφραση Αναστασίας Καλλιοντζή.

Μια νεαρή κοπέλα, η Άμπι Ντέβερο, ξυπνάει στο απόλυτο σκοτάδι, χωρίς να έχει ιδέα τι της συμβαίνει. Σύντομα καταλαβαίνει ότι φορά κουκούλα, ένα καλώδιο είναι δεμένο στον λαιμό της, με την άλλη άκρη του να είναι δεμένη με έναν χαλκά στον τοίχο. Με το στόμα της φιμωμένο, δυσκολεύεται ακόμη και η αναπνοή της. Μέσα στον απόλυτο πανικό η Άμπι νοιώθει μάτια να την παρακολουθούν, νοιώθει τρόμο, μοναξιά, τρέλα, ντροπή, νοιώθει τον θάνατο να πλησιάζει.
Όμως η Άμπι δεν το βάζει κάτω. Προτιμάει να πεθάνει μια ώρα γρηγορότερα, παρά να καθίσει με τα χέρια σταυρωμένα. Έτσι, λοιπόν, τολμά να ανατρέψει την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται και ανταμείβεται καταφέρνοντας να δραπετεύσει.
Και εδώ ακριβώς έχουμε την… Επιστροφή από το σκοτάδι!
Η Άμπι, θα διηγηθεί την ιστορία της στους γιατρούς και στους αστυνομικούς, όμως δεν θα τους πείσει. Ένα χτύπημα στο κεφάλι τής έχει δημιουργήσει ένα κενό μνήμης. Δεν θυμάται κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η απαγωγή της, αλλά και κανένα άλλο στοιχείο για να βοηθήσει την έρευνα.
Η αστυνομία γνωρίζει από παλιότερες κλήσεις, τους βίαιους καυγάδες που είχε με τον σύντροφο της. Έτσι, θεωρεί ότι τα σημάδια που έχει στο σώμα της, αλλά και το χτύπημα που προκάλεσε το κενό μνήμης, προέρχονται από έναν ακόμα καυγά και κλείνει την υπόθεση!
Η Άμπι, θα βγει από το νοσοκομείο, έχοντας όμως χάσει από την μνήμη της τις τρεις μέρες προτού βρεθεί στο σκοτάδι. Δεν θα θυμάται ότι έχει χάσει την δουλειά της, ούτε ότι είχε φύγει από το σπίτι, όπου ζούσε με τον σύντροφο της, ούτε πού είχε αφήσει το αυτοκίνητο της, αλλά ούτε πού είναι το νέο της σπίτι με τα πράγματα της.
Οι φίλοι της είναι και αυτοί δύσπιστοι με την ιστορία της και η Άμπι πρέπει να αποδείξει σε όλους ότι κάνουν λάθος, πρέπει να ανακτήσει την μνήμη της, πρέπει να πάρει πίσω την ζωή που της πήραν. Όμως, πρέπει να κάνει γρήγορα γιατί μπορεί η ίδια να μην γνωρίζει τίποτα για τον απαγωγέα της, αλλά αυτός ξέρει πολλά γι αυτήν. Ίσως μάλιστα και να την παρακολουθεί. Ο φόβος και η αγωνία την έχουν κυριεύσει, αλλά η Άμπι είναι αποφασισμένη.
Έπεσε θύμα απαγωγής η Άμπι ή είναι όλα δημιούργημα της φαντασίας της;
Αν απήχθη αληθινά, θα καταφέρει να βρει την άκρη και να δικαιωθεί;
Ένα συναρπαστικό ψυχολογικό και λίγο κλειστοφοβικό θρίλερ με την γνωστή κινηματογραφική γραφή των συγγραφέων. Ένα γρήγορο, κλιμακούμενης έντασης και αγωνιώδες έργο, που καθηλώνει. Ένα βιβλίο που όταν το τελειώσετε, θα σκεφτείτε να σβήσετε το φως και να βρεθείτε στο σκοτάδι!


«ΞΥΠΝΑΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, ΔΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΙΜΩΜΕΝΗ.
ΕΚΕΙΝΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ – ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ…
Η Άμπι Ντέβερο δεν ξέρει πού βρίσκεται, ούτε πώς βρέθηκε εκεί. Είναι τόσο τρομαγμένη, που μόλις και μετά βίας θυμάται πώς τη λένε, αλλά είναι σίγουρη για ένα και μόνο πράγμα: ότι θα καταφέρει να ξεφύγει από αυτόν τον εφιάλτη. Ωστόσο, ακόμη κι αν τα καταφέρει να επιστρέψει πίσω, στον κόσμο των ζωντανών, η Άμπι ξέρει ότι εκείνος θα εξακολουθήσει να βρίσκεται κάπου εκεί έξω, ψάχνοντας να τη βρει. Και την επόμενη φορά, μπορεί να μην τα καταφέρει να ξεφύγει…»
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)