ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ, ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΛΕΝΤΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Η Ελίσα είναι ένα χαρισματικό κορίτσι που έχει πάθος με το σκάκι. Ταξιδεύει με τη μητέρα της για να πάρει μέρος σε ένα τουρνουά, σε μια διπλανή πόλη και όλα πηγαίνουν καλά, μέχρι τη στιγμή που βγαίνει μόνη της στο πάρκινκ του ξενοδοχείου όπου διεξάγονται οι αγώνες και δεν γυρίζει πίσω. Πέφτει θύμα απαγωγής και τα ίχνη της χάνονται, σαν να άνοιξε η γη και να την κατάπιε.
Όταν ξυπνάει σε ένα θεοσκότεινο μέρος, προσπαθεί να ανασύρει στη μνήμη της όλα όσα συνέβησαν, αν και δεν γνωρίζει ούτε πόσες ώρες πέρασαν από τη στιγμή που έχασε τον κόσμο από μπροστά της, πιστεύοντας ότι λιποθύμησε, ούτε φυσικά το πού βρίσκεται.
Η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι άμεση, αλλά καθώς δεν είναι η μοναδική εξαφάνιση κοριτσιού που συμβαίνει στην περιοχή, όλοι φοβούνται ότι ούτε εκείνη θα καταφέρει να γυρίσει και πάλι στο σπίτι της, κοντά στη μητέρα της.


Η Ελίσα ακούει βήματα να πλησιάζουν και αντιλαμβάνεται ότι είναι ο απαγωγέας της, αλλά δεν μπορεί να δει το πρόσωπό του καθώς εκείνος παραμένει κρυμμένος πίσω από ένα φακό που την τυφλώνει. Όμως ακούγοντας τη φωνή του, διαπιστώνει ότι είναι ένα παιδί, που της συστήνεται ως Ελάιτζα. Τον παρακαλεί να τη βοηθήσει αλλά εκείνος δεν είναι διατεθειμένος να χάσει τη μοναδική του φίλη. Δεν θυμάται από πότε ζει στο Δάσος της Μνήμης, δεν έχει κανέναν φίλο και αρνείται να ειδοποιήσει την αστυνομία, καθώς δεν θέλει το κορίτσι να φύγει από εκεί. Την πληροφορεί ότι βρίσκεται σε ένα υπόγειο κελάρι, σε ένα εγκαταλειμμένο σπίτι, βαθιά μέσα στο δάσος. Το δάσος το οποίο κρύβει τα μυστικά του, όπως και το παράξενο παιδί που έχει απέναντί της. Διαπιστώνει ότι είναι δεμένη με μια χειροπέδη και κάθε κίνησή της τραυματίζει ανελέητα το χέρι της, η πείνα και η δίψα της είναι αφόρητη και το μόνο που έχει είναι το μυαλό της, πρέπει να το βάλει να δουλέψει, να καταφέρει να βρει μία λύση διαφυγής.


Οι ώρες περνούν, οι έρευνες παραμένουν άκαρπες και η Ελίσα δεν γνωρίζει αν είναι μέρα ή νύχτα, περιμένει χωρίς να γνωρίζει τις προθέσεις του απαγωγέα της και φτιάχνει νοερά μια σκακιέρα στο πάτωμα και με τη βοήθεια των κεριών που υπάρχουν στο χώρο, ξορκίζει το σκοτάδι έστω για λίγες στιγμές.
Όταν αντιλαμβάνεται ότι ο άνθρωπος που την άρπαξε μπαίνει στο χώρο, τον αναγνωρίζει από τη μυρωδιά του, αντιδράει και το μόνο που καταφέρνει είναι να την χτυπήσει, να την απειλήσει και να την αφήσει νηστική, μέχρις ότου προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες ζωής της και συνεργαστεί μαζί του, στα παράξενα αιτήματά του.


Είναι αδύνατον να αντιληφθεί κανείς το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση, καθώς όσο η ανάγνωση συνεχίζεται με κομμένη την ανάσα, ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται ότι όλα είναι τοποθετημένα έτσι ώστε οι αποκαλύψεις να ανατρέπουν ό,τι μέχρι πριν από λίγο πίστευε ότι είχε καταλάβει. Τι ρόλο παίζει ο παράξενος Ελάιτζα, γιατί συνομιλεί με τον αδελφό του τον Κάιν, τη Μητέρα και τον Πατέρα, τη Μάγισσα Άννι και από την άλλη λέει στην Ελίσα ότι δεν μπορεί να τη βοηθήσει γιατί καμία κοπέλα στο παρελθόν δεν βοήθησε επίσης; Και τι απέγιναν αυτές οι κοπέλες;
Οι μέρες περνούν και το μήνυμα που στέλνει ο απαγωγέας στη μητέρα της Ελίσα, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν σε προηγούμενες απαγωγές, αναφέρει ότι δεν είναι καλή μητέρα και τα λόγια ακούγονται από το ίδιο της το παιδί. Όμως η Ελίσα με τον δικό της τρόπο στέλνει ένα κωδικοποιημένο στοιχείο για το πού βρίσκεται, καθώς το πανέξυπνο μυαλό της δεν άφησε τίποτε ανεκμετάλλευτο, ακόμη και όταν προσπάθησε να πείσει τον Ελάιτζα ότι ήξερε με ποιο τρόπο θα μπορούσε κι εκείνος να μάθει σκάκι και η ίδια φυσικά θα τον καθοδηγούσε μόλις το αποκτούσε.


Όμως ξαφνικά όλα ξεφεύγουν από τον έλεγχο, αν υπήρχε δηλαδή, και η αστυνομία ανακαλύπτει επιτέλους ένα παράξενο παιδί, σε μια απόμερη αγροικία, με όλες τις ενδείξεις ότι έχει σχέση με την απαγωγή, αλλά τα λόγια του δημιουργούν σε όλους χειρότερη σύγχυση και το γεγονός ότι στο μέρος όπου πιθανότατα ήταν το κορίτσι, μια φωτιά έχει καταστρέψει τα πάντα.
Οι αποκαλύψεις σοκάρουν και το σίγουρο είναι ότι θα κρατάτε την ανάσα σας με τις απίστευτες εξελίξεις και τις ανακαλύψεις που κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί. Τι άνθρωποι υπάρχουν, πόσο διεστραμμένα μυαλά; Και πώς είναι δυνατόν να συνεχίζουν να ξεφεύγουν για χρόνια ολόκληρα χωρίς να αφήνουν πίσω τους ίχνη;


Το Δάσος της Μνήμης κρύβει πολλά μυστικά και κάθε φορά που θα κοιτάζετε από δω και στο εξής τα δέντρα, ψάξτε καλού κακού στα κλαδάκια του μήπως κρέμονται διάφορες κορδέλες που υποδεικνύουν ότι κρύβουν στις ρίζες τους ανθρώπινα όνειρα που κάποιος φρόντισε να μην πραγματοποιηθούν ποτέ…

Ο Ελάιτζα δε θυμάται πια από πότε ζει στο Δάσος της Μνήμης. Είναι το μόνο σπίτι που ξέρει.
Η Ελίσα μόλις έφτασε εκεί. Και θα κάνει τα πάντα για να ξεφύγει.

Όταν ο Ελάιτζα πέφτει πάνω στη δεκατριάχρονη Ελίσα, στο δάσος όπου την κρύβει ο απαγωγέας της, αρνείται να ειδοποιήσει την αστυνομία. Ποτέ δεν είχε έναν φίλο. Δε θέλει να φύγει η Ελίσα. Βέβαια, ξέρει πώς μπορεί να τελειώσει όλο αυτό. Η Ελίσα δεν είναι το πρώτο κοριτσάκι που βρίσκει στο Δάσος της Μνήμης…

Καθώς ο απαγωγέας της γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτος, η Ελίσα συνειδητοποιεί ότι αυτό το παράξενο, μοναχικό παιδί, ο Ελάιτζα, είναι η μόνη της ελπίδα να επιζήσει. Το παιχνίδι που παίζουν, σαν τη γάτα με το ποντίκι, ένα παιχνίδι εξαπάτησης και προδοσίας, θα καθορίσει τις τύχες τους και το αν ένας από τους δύο θα καταφέρει να βγει από το Δάσος της Μνήμης…