«Όλοι λένε ψέματα, σωστά; Κάποια στιγμή στη ζωή του, κάθε άνθρωπος που ζει σε αυτή τη γη θα πει κάποιο ψέμα, μικρό ή μεγάλο. Κανείς δεν είναι αναμάρτητος, όσον αφορά την τέχνη του ψέματος».

Σίγουρα όλοι οι άνθρωποι έχουν πει κάποιο ψέμα στη ζωή τους, θα συμφωνήσετε όλοι σε αυτό. Τι γίνεται όμως όταν τα ψέματα γίνονται δεύτερη φύση και δεν μπορεί να ξεχωρίσει ούτε ο ίδιος ο ψεύτης πού αρχίζει η αλήθεια και πού σταματά το ψέμα; Στο βιβλίο της Άσνταουν τα ένοχα μυστικά είναι τόσα πολλά που οι ήρωες έχουν περάσει χρόνια ολόκληρα ζώντας μέσα στην ψεύτικη ιστορία που δημιούργησαν και θεωρούν ότι έτσι θα συνεχίσουν, ότι ποτέ δεν θα βγει η αλήθεια στο φως.


Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ψυχολογικό θρίλερ, όπου οι δύο αδελφές έχουν χτίσει τη ζωή τους μακριά η μία από την άλλη, καθώς έχουν να βρεθούν δεκαέξι ολόκληρα χρόνια και η κάθε μία έχει στο μυαλό της ότι έχει βλάψει την άλλη και γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην ξανανταμώσουν ποτέ ξανά. Άλλωστε συνήθισαν να ζουν μέσα στην ψεύτικη φούσκα που δημιούργησαν. Όταν όμως συναντιούνται στην κηδεία της μητέρας τους όλα αλλάζουν και αγκαλιάζονται σαν να μην πέρασε μια μέρα, συνειδητοποιούν ότι όσα τις ενώνουν είναι πιο ισχυρά από όσα τις χώρισαν για τόσα πολλά χρόνια.

Πιστεύουν ότι μπορούν να ζήσουν μαζί κι έτσι η μεγαλύτερη κατά ένα χρόνο αδελφή, προσκαλεί την μικρή να ζήσει στο σπίτι της, στο μικρό νησί της, μαζί με τον σύζυγο, την δεκαπεντάχρονη κόρη του χήρου άντρα της και το ενός χρόνων μωρό της. Η μικρή αδελφή προσφέρεται να κρατάει το μωρό και έτσι κυλούν οι πρώτοι μήνες με υπέροχες στιγμές, οικογενειακή θαλπωρή και αγάπη.


Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όμως, συμβαίνει το απροσδόκητο, καθώς η μικρή Ντέιζι εξαφανίζεται, ενώ η Τζες που την πρόσεχε βρίσκεται λιπόθυμη στο πάτωμα και δεν μπορεί να θυμηθεί απολύτως τίποτε, δεν μπορεί να ξέρει ποιος άρπαξε το μωρό. Έτσι ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί το μωρό και οι καταθέσεις όλων έχουν τεράστια σημασία για την αστυνομία. Έλα όμως που όσο περνούν οι μέρες, οι αποκαλύψεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν έχουν πει την αλήθεια σχετικά με τις κινήσεις τους το συγκεκριμένο βράδυ… Τι ώρα γύρισαν οι γονείς, πού ήταν και κυρίως γιατί έκρυψαν σημαντικές πληροφορίες από τη ζωή τους.


Με ένα συνεχές φλας μπακ μαθαίνουμε την πορεία της ζωής των δύο αδελφών, πώς μεγάλωσαν και κυρίως γιατί αναγκάστηκε η μικρή να φύγει από το σπίτι και να κόψει κάθε επικοινωνία με τους δικούς της. Η Έμιλυ, η μεγάλη αδελφή είναι συντετριμμένη με την απαγωγή της κόρης της, τους θεωρεί όλους υπεύθυνους και το μόνο που κάνει είναι να πίνει από το πρωί μέχρι το βράδυ σε συνδυασμό με τα χάπια που την κρατούν να μην καταρρεύσει από την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνει. Είναι όμως κι εκείνη εντελώς αθώα; Τι ρόλο παίζει ο χαρακτήρας της, ο ισχυρός και ανελέητος εγωισμός της και κυρίως η ζήλια που πάντα ένιωθε για τη μικρή της αδελφή;


Καλά κρυμμένα μυστικά αναγκάζονται να βγουν στο φως και να αλλάξουν τα πάντα, όλα όσα για χρόνια πίστευαν ότι ίσχυαν καταρρέουν. Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει το παρελθόν του καθενός για την τραγωδία που βιώνουν σήμερα;
Με την αφήγηση της Τζες μαθαίνουμε τη δική της πλευρά της ιστορίας και η συγγραφέας μας συμπληρώνει τα κενά μέσα από τις σκέψεις της Έμιλυ και όλων όσων συμβαίνουν στην παράξενη αυτή οικογένεια, καθώς κανένας δεν γνωρίζει πραγματικά τον άλλο.


Μια ιστορία γεμάτη με ψέματα, μίσος και ζήλια που οδηγεί σε αποξένωση και δυστυχώς, μόνο αν αποκατασταθεί η αλήθεια, αν βγουν στην επιφάνεια όλα όσα κρύβει ο καθένας στην ψυχή του, μπορεί να βρει την ισορροπία και την γαλήνη.
Οι σχέσεις των ανθρώπων δίνονται με τόσο ωραίο τρόπο, το γιατί ο καθένας αναγκάζεται να καταφύγει σε αυτό που τον βολεύει κάθε φορά και υιοθετεί το ψέμα του ως το μόνο που θα έπρεπε να γίνει για να προστατέψει τους γύρω του. Ή μήπως το μόνο που επιδίωκε ο καθένας λέγοντας τα συγκεκριμένα ψέματα ήταν να απολαύσει ο ίδιος όσα θεωρούσε ότι οι άλλοι του στερούσαν;


Το σίγουρο είναι ότι μόνο η αλήθεια λυτρώνει και μόνο τότε μπορεί κάποιος να κοιτάξει το μέλλον κατάματα και να κατανοήσει ότι η ζωή έχει έναν τρόπο να λύνει τα προβλήματα από μόνη της!

Μπορείς να ξεχάσεις; Μπορείς να συγχωρήσεις;

Ύστερα από δεκαέξι χρόνια που ζουν ολότελα αποξενωμένες, δυο αδελφές, η Τζέσικα και η Έμιλι, συναντιούνται ξανά. Αφήνοντας πίσω τους το παρελθόν, προσπαθούν να έρθουν κοντά η μια στην άλλη. Η ζεστασιά που τις ένωνε κάποτε επιστρέφει και η Τζες μετακομίζει στο σπίτι της Έμιλι. Η ζωή τους δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Μέχρι τη μέρα που η Ντέιζι, το μωρό της Έμιλι, εξαφανίζεται την ώρα που το πρόσεχε η Τζες. Και τότε η τέλεια ζωή που είχε χτίσει προσεχτικά η Έμιλι αρχίζει να καταρρέει… Έπρεπε άραγε να εμπιστευτεί την αδελφή της ύστερα από όλα όσα είχαν συμβεί;

Ένα ανατρεπτικό ψυχολογικό θρίλερ στα άδυτα μιας οικογένειας που δεν την ενώνει η αγάπη αλλά τα ένοχα μυστικά…