Η σημερινή παρουσίαση, αφορά ένα υπέροχο παραμύθι για μικρούς αλλά και για μεγάλους, ένα μαγευτικό ταξίδι στους 9 μήνες κύησης του εμβρύου, το οποίο θα μας το διηγηθεί το ίδιο το έμβρυο, το μετέπειτα μωράκι.

Αλήθεια, έχει αναλογιστεί κανείς, πώς νιώθει το έμβρυο αυτούς τους 9 μήνες;

Αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του;

Συμμετέχει ενεργά σε όσα συμβαίνουν στον κόσμο των μεγάλων;

Έχει ανάγκες που δεν μπορούμε να τις καλύψουμε;

Φοβάται, πονάει, κοιμάται, διασκεδάζει, θυμώνει, γελάει;

Όλα θα τα μάθουμε μέσα από την πρωτότυπη ιδέα της Γιώτας Ανδρομιδά που σε συνεργασία με τον γιατρό της, γυναικολόγο αναπαραγωγής κο Βασίλη Κελλάρη και τη φαντασία των παιδιών που έβαλαν τα χρώματα και ζωγράφισαν με την ψυχή τους τις αφηγήσεις της συγγραφέως, δημιουργήθηκε ή καλύτερα γεννήθηκε ένα τρυφερό και διασκεδαστικό παραμύθι, μια πηγή ενημέρωσης προσιτή σε μια απαιτητική και περίεργη ηλικιακή ομάδα, όπως είναι τα παιδιά.
Οι μικροί μας φίλοι, αλλά και οι μεγάλοι, θα μάθουν πολύτιμες συμβουλές για την εγκυμοσύνη, για το έμβρυο που μεγαλώνει στη φιλόξενη κοιλίτσα της μαμάς του, για τις αυξανόμενες ανάγκες του, για τα παράπονά του και για τη σταδιακή δημιουργία του σε μωράκι, μέσα σε 9 μοναδικούς μήνες τόσο για τη μητέρα, όσο και για το ίδιο το έμβρυο και θα μας βοηθήσει να αντιληφθούμε, πώς είναι η ζωή του στα πρώτα του στάδια, στο πρώτο του σπίτι.


Θα εκπλαγείτε από τις γεμάτες ουσία ζωγραφιές που δημιούργησαν οι μαθητές, με τα χαμογελαστά πρόσωπα και τις μεγάλες κοιλιές στις εγκύους μαμάδες, τις ξεκαρδιστικές και αθώες φυσιογνωμίες αλλά και από την διασκεδαστική προσέγγιση που έχουν για το όλο θέμα.
Το παραμύθι αυτό, είναι μια ευαισθητοποιημένη κίνηση που αξίζει να αγκαλιάσουμε όλοι μας, μιας και πέραν των γνώσεων που θα αποκομίσουμε, θα συνδράμουμε το σωματείο Be-live, διότι μέρος των εσόδων από την πώληση του παραμυθιού, θα διατεθεί για την οικονομική ενίσχυση του εν λόγω σωματείου ΜΚΟ.
Πρόκειται για μια πράξη αγάπης, μια πρωτόγνωρη πηγή ενημέρωσης, μια σπουδή για τη ζωή των εμβρύων και για το πώς ίσως βιώνουν εκείνα αυτήν τη μετάβαση από το προστατευτικό περιβάλλον της κοιλιάς, στο δυνατό φως του κόσμου μας.


Αξίζει να αναφέρω ότι, ο πρόλογος του παραμυθιού του γυναικολόγου και ενός εκ των ιδρυτών της Be-live κου Βασίλη Κελλάρη θα σας συγκινήσει και θα σας χαρίσει ένα αληθινό και πηγαίο χαμόγελο στα χείλη, ξέχειλο από αγάπη. Οι γυναίκες δε που έχουν βιώσει το θαύμα της μητρότητας, θα ανοίξουν το δικό τους ξεχωριστό σεντούκι αναμνήσεων και θα αναπολήσουν τις προσωπικές μοναδικές στιγμές που σημάδεψαν τη ζωή τους αυτούς τους 9 πρώτους μήνες της κοινής τους ζωής με το μωράκι τους.
Διαβάστε το παραμύθι μαζί με τα παιδιά σας και αν είναι σε μικρή ηλικία, παρατηρείστε τις εκφράσεις του προσώπου τους, γελάστε με τις ξεκαρδιστικές τους στιγμές κάθε φορά που εστιάζουν το βλέμμα τους στις ζωγραφιές ή την απορία τους όταν τους διαβάζετε όλα όσα έχει «γράψει» το έμβρυο και απαντήστε με υπομονή στις ερωτήσεις όλο περιέργεια που ξεπηδούν συνεχώς από το μυαλό τους.

Η Γιώτα Ανδρομιδά είναι νηπιαγωγός. Εργάστηκε σε πρότυπα ιδιωτικά σχολεία στα πρώτα της βήματα και στη συνέχεια σε δημόσια νηπιαγωγεία, όπου διδάσκει έως σήμερα.
Συμμετείχε σε δράσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα, στα πλαίσια δημιουργικής απασχόλησης παιδιών μονογονεϊκών οικογενειών, διάγνωσης δυσκολιών νηπίων και παιδιών σχολικής ζωής, καθώς και σε πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων με κέντρο το παιδί.
Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευρασία.