Το σημερινό βιβλίο που θα σας παρουσιάσω, είναι πολύτιμο για τους μικρούς μας φίλους. Παίζοντας και διασκεδάζοντας, τα παιδιά μαθαίνουν μαζί με τους μεγάλους τα χρώματα, τα σχήματα, τους αριθμούς, τους μήνες, τις εποχές, τα γράμματα της αλφαβήτας, μέσα από εύστοχα και χαριτωμένα ποιηματάκια με ομοιοκαταληξίες.
Μαθαίνουν για το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, μαθαίνουν για τη δύναμη της ανάγνωσης, μαθαίνουν για την πολύτιμη ειρήνη.
Οι σελίδες του υπέροχου αυτού βιβλίου, φιλοξενούν δραστηριότητες προσιτές για τις ηλικίες τους, όπως η ζωγραφική, οι χειροτεχνίες, οι κατασκευές και οι αντιστοιχίσεις, και επιπρόσθετα τα αινίγματα και οι σπαζοκεφαλιές κεντρίζουν το ενδιαφέρον τους, οξύνουν το νου τους και προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης συνδυάζοντας το παιχνίδι με τη μάθηση και τη γνώση.


Ο βοριάς, η ελιά, το πεύκο, το τζιτζικάκι, το δάσος, η αλεπού, η βαρκούλα αλλά και το φεγγαράκι, έχουν τη δική τους ιστορία να διηγηθούν στα παιδιά και να τα ταξιδέψουν, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους και εμπλουτίζοντας τη φαντασία τους.
Οι γραμματικές και λεξιλογικές ασκήσεις που περιμένουν υπομονετικά στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, θα μάθουν στους μικρούς μας φίλους τα επίθετα, τα ρήματα, τα ουσιαστικά, τα συνώνυμα, τα λίγα και τα πολλά ή αλλιώς τον ενικό και τον πληθυντικό αριθμό, τα αντίθετα, τα υποκοριστικά και τους ρηματικούς χρόνους, με τρόπο κατανοητό και προσιτό χωρίς να φαίνονται δύσκολα και βαρετά.
Η μάθηση γίνεται εύκολη και μαγική μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού, κάτι που καταφέρνει να συγκεράσει στο βιβλίο της η Ισαβέλα Τηλεμάχου, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας θα βρείτε στο τέλος του άρθρου.
Η παραστατική εικονογράφηση και η επιλογή χρωμάτων των Ισαβέλα και Ελένη Τηλεμάχου, θα δώσει μια ακόμη πινελιά ανεμελιάς και χαράς, τόση ώστε να προσδώσει στον ελεύθερο χρόνο τους τη μαθησιακή ανάπτυξη και το εκπαιδευτικό παιχνίδι.
Τέλος, μικροί μου φίλοι πάρτε ψαλίδι, πάρτε μπογιές, πάρτε χαρτί, κόλλα και κουμπιά, πάρτε μακαρόνια, ναι καλά διαβάσατε και ετοιμαστείτε για το ταξίδι μας!
Α! μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας την καλή σας διάθεση, το φωτεινό σας χαμόγελο, αλλά και έναν μεγάλο για να σας βοηθήσει στα δύσκολα!
Καλά μαθησιακά ταξίδια, σε λιμάνια ηλιόλουστα και απάνεμα!

Η Ισαβέλα Τηλεμάχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε στο τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται ως καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας.
Από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη συγγραφή ποιημάτων, παραμυθιών, λογοτεχνικών βιβλίων αφού η αγάπη της προς την ελληνική γλώσσα ήταν έκδηλη. Η φαντασία και η δεξιοτεχνική χρήση της γλώσσας την έκαναν να αποσπάσει αρκετά βραβεία σε πανελλήνιους και τοπικούς διαγωνισμούς.
Το πρώτο της βιβλίο «Ο Γιαννάκης και οι Ντράγκονς» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη τον Μάρτιο του 2019 τιμήθηκε από τον Ε.Π.Ο.Κ. ως ένα από τα «Βιβλία της χρονιάς 2019». Το παραμύθι «Το σκιουράκι που έμαθε να ζητά συγνώμη» αποτελεί μια συνεργασία με τις εκδόσεις «Αναζητήσεις» που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο το 2020 και τα «Λεξομπερδέματα του καλοκαιριού» είναι το τρίτο της βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του δημοτικού.
Όλα τα βιβλία της είναι εγκεκριμένα στις σχολικές βιβλιοθήκες της Κύπρου από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κομνηνός.