Η Ναόμι και η Τίνα Γουίτ, είναι δίδυμες αδερφές που παρά την συγκλονιστική ομοιότητα της εξωτερικής τους εμφάνισης, οι χαρακτήρες τους είναι άκρως αντίθετοι. Η Τίνα, είναι το κακό κορίτσι της οικογένειας, αντιδραστική, εγωμανής, άπληστη και κλέφτρα. Η Ναόμι, αν και δείχνει αφελής, είναι αγαπητή, συναισθηματική, δίκαιη, πρόσχαρη, στοργική και καλόβολη, πολλές φορές σε βαθμό που να παραγκωνίζει τα θέλω και τις προτεραιότητές της, για λογαριασμό των άλλων.
Η τελευταία, θα βρεθεί στην πόλη Νοκεμάουτ μετά από κλήση της Τίνα που χρειάζεται εσπευσμένα τη βοήθειά της και θα έρθει αντιμέτωπη με προβλήματα που είχε ήδη δημιουργήσει η αδερφή της, αλλά και με ένα 11χρονο κορίτσι που θα πάρει υπό την προστασία της, τη Γουέιλεϊ.


Η Ναόμι έχει να αντιμετωπίσει μια πληθώρα ανθρώπων που θεωρούν ότι είναι η αδερφή της και να διαχειριστεί μια σωρεία θεμάτων ενόσω η Τίνα την άφησε χωρίς αυτοκίνητο, χωρίς λάπτοπ και χωρίς χρήματα. Αρωγοί της θα βρεθούν πολλοί, με προτεστάντες τους αδερφούς Νοξ και Νας Μόργκαν.
Ο Νας, είναι ο όμορφος αρχηγός της τοπικής αστυνομίας και ο Νοξ, είναι ο σέξι, εξυπηρετικός και γκρινιάρης φύλακας άγγελός της που παρά την ενοχλητική συμπεριφορά του, της προσφέρει όλα όσα χρειάζονται για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον θαλπωρής για το κορίτσι της αδερφής της που έχει αρχίσει να συμπαθεί.
Η πόλη είναι μικρή και ο καθένας σπεύδει να δώσει μια χείρα βοηθείας στην καλοσυνάτη και καλοπροαίρετη Ναόμι. Η Λίζα Τζέι, γιαγιά των Νας και Νοξ, της προσφέρει ένα όμορφο σπίτι για διαμονή, χωρίς ενοίκιο. Η Σέρι, της προτείνει δουλειά σερβιτόρας, στο καουμπόικο μπαρ Χόνκι Τονκ, που τυγχάνει να ανήκει στον Νοξ. Η Σλόαν η βιβλιοθηκάριος, πέραν της φιλίας της θα προσπαθήσει να της αυξήσει με κάποιες έξτρα ώρες εργασίας, το πενιχρό της εισόδημά της και γενικά όλοι θα την αγκαλιάσουν με περίσσεια στοργή και αγάπη και θα την εντάξουν στην καθημερινότητα της Νοκεμάουτ που θα ταραχτεί από απρόσμενα γεγονότα.


Η Ναόμι, που βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μιας και παράτησε τον χειριστικό και εγωιστή Γουόρνερ στα σκαλιά της εκκλησίας, αρχίζει να συνηθίζει στην ιδέα μας νέας ζωής όπου με τη στήριξη του κολλητού της Στέφαν Λιάο και τον Νοξ να την περιτριγυρίζει ανεβάζοντάς της στα ύψη την ερωτική διάθεση, προσπαθεί να βάλει σε τάξη τα αισθήματά της.
Η απρόσμενη επίσκεψη των γονιών της Λου και Μάντι, ο πυροβολισμός του Νας, η κοινωνική λειτουργός Σοάρεζ, η νέα σχολική χρονιά, ένα κερδοφόρο λαχείο, η εργασία στη βιβλιοθήκη, τα ψώνια στο εμπορικό κέντρο, ένα βάζο γεμάτο ποντίκια, η άδικη συμπεριφορά της δασκάλας, η κλοπή ενός φορέματος, ένα καλά κρυμμένο φλασάκι και η γέννηση ενός παράφορου έρωτα γεμάτου ένταση και πάθος, θα εναλλάσσουν το σκηνικό της ιστορίας και θα προσδίδουν στον αναγνώστη άλλοτε ευχάριστα και άλλοτε δυσάρεστα συναισθήματα.


Η γλυκύτατη, διασκεδαστική, οργανωτική και χωρίς πολλές φορές αυτοπεποίθηση Ναόμι που νοιάζεται για όλους βάζοντας τα θέλω της σε δεύτερη μοίρα, θα ζήσει μοναδικές ερωτικές στιγμές δίπλα στον Νοξ, αλλά ο τελευταίος φοβούμενος τις ευθύνες, τη δέσμευση και κατά κύριο λόγο φοβούμενος τον ίδιο του τον εαυτό, θα καταστρέψει τα πάντα…
Γιατί ο Νοξ αποκαλεί τη Ναόμι Μαργαρίτα και η Ναόμι τον αποκαλεί Βίκινγκ;
Μπορεί μια πρωτάρα να κερδίσει μια παρτίδα πόκερ;
Πόσο δυνατό κρότο κάνει ένα αντίο που αδίκως εξομολογείται;

Τα ερωτήματα βρίσκουν απαντήσεις στις σελίδες του όμορφου και καλογραμμένου βιβλίου όταν τα λιμνάζοντα νερά θα ταράξει μια εξαφάνιση ή καλύτερα απαγωγή που όλοι θα σπεύσουν να βοηθήσουν για την εξιχνίασή της.

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο της Λούσι Σκορ, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, επέλεξα την παρακάτω:
…όταν εμπιστεύεσαι κάποιον και τον αφήνεις να σε δει έτσι όπως πραγματικά είσαι, η προδοσία είναι χίλιες φορές χειρότερη απ’ ότι αν δεν του είχες δώσει εξαρχής τα όπλα να σε πληγώσει…

Ένα βιβλίο για την αγάπη. Ένα βιβλίο που υμνεί τη γενναιότητα που χρειαζόμαστε για να αγαπάμε, όπως εύστοχα αναφέρει η συγγραφέας στο σημείωμά της, αποβάλλοντας τον φόβο που μπορεί να μας στερήσει την ευτυχία και μοναδικές, πολύτιμες στιγμές. Ένα βιβλίο για τη συγχώρεση, τη δεύτερη ευκαιρία, την επανένταξη και τον εναγκαλισμό των ανθρώπων που νοιάζονται πραγματικά και προσφέρουν ανιδιοτελώς.

Η ΛΟΥΣΙ ΣΚΟΡ είναι δημοσιογράφος της εφημερίδας Wall Street Journal και συγγραφέας #1 μπεστ σέλερ στο Amazon και στους New York Times. Λατρεύει να γράφει σύγχρονες ρομαντικές κομεντί που εκτυλίσσονται σε μικρές πόλεις και πάντα στο τέλος των βιβλίων της χαρίζει στον αναγνώστη αυτή την όμορφη αίσθηση του «ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα». Τα μυθιστορήματά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, κάνοντας τους αναγνώστες σε όλον τον κόσμο άλλοτε να κλαίνε και άλλοτε να γελάνε με την καρδιά τους. Ζει στην Πενσιλβάνια με τον σύζυγό της και τη γάτα τους. Όταν δεν περνά τον χρόνο της πλάθοντας σαγηνευτικούς ήρωες και ακαταμάχητες ηρωίδες, η Λούσι ξεκουράζεται, πίνει μεγάλες ποσότητες καφέ και απολαμβάνει να διαβάζει όλα τα ρομαντικά μυθιστορήματα που υπάρχουν στην υφήλιο!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.