Υπάρχει τεχνική για να διαβάζεις τη σκέψη του άλλου;
Αν με ρωτούσατε πριν διαβάσω το βιβλίο, θα δυσκολευόμουν να απαντήσω. Όμως αφότου ξεκίνησα να διαβάζω, ήρθα αντιμέτωπη με τεκμηριωμένες τεχνικές και τώρα σίγουρα μπορώ να εκφέρω θετική απάντηση στην ερώτηση.
Το βιβλίο του Henrik Fexeus, είναι αρκετά δομημένο και εύκολο στην ανάγνωσή του. Διδάσκει τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να κατανοήσεις τη σκέψη του συνομιλητή σου και αποσαφηνίζει έννοιες τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε σαν εργαλεία.

Τι σημαίνει η λέξη rapport και πώς λειτουργεί;
Ποια η διαφορά της ασυνείδητης άγνοιας από την ασυνείδητη γνώση;

Δεν είχα γνώση των παραπάνω και φυσικά πολλών ακόμη πραγμάτων που περικλείει ο κύκλος της τέχνης να διαβάζεις τη σκέψη, αλλά ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του βιβλίου, ως αναγνώστης έχω μάθει πολλά.

Μαθαίνεις να «ακούς» τη φωνή σου.
Αναγνωρίζεις τις προσωπικές σου ιδιαιτερότητες.
Μυείσαι στην ευγενή τέχνη της συμφωνίας.
Οδηγείς τον συνομιλητή στο να μιλήσει για τον εαυτό του.
Παρατηρείς τα μάτια, τον ρυθμό επικοινωνίας και τη στάση του σώματος του άλλου.
Ανακαλύπτεις τις αισθητηριακές εντυπώσεις μέσα από τεχνικές.
Αντιλαμβάνεσαι τη δύναμη που κρύβουν τα συναισθήματα, η κατανόηση, η ανταπόκριση και η αναγνώρισή τους.
Βελτιώνεις την εκμάθησή σου σχετικά με την ανίχνευση ψεύδους.
Ανιχνεύεις τις αντιφατικές αντιδράσεις των άλλων και μαθαίνεις να τις ανακαλύπτεις ακόμη και όταν κρύβονται επιμελώς.
Εμβαθύνεις στην παρατήρηση και δεν μένεις στην επιδερμική τοποθέτηση.


Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη, γίνονται κατανοητά μέσα από τα κείμενα που παραθέτει ο συγγραφέας αλλά και από τις ασκήσεις, τα τεστ παρατήρησης και τις αντί- ασκήσεις που σου προσφέρει, τελειοποιώντας όσο καλύτερα μπορεί ο καθένας στις τεχνικές και στις οδηγίες που σου προτείνονται.
Ξεχώρισα το μεγάλο κεφάλαιο της άρνησης με τα πολλά της παρακλάδια, γιατί πολλές φορές άλλα ακούμε και άλλα εννοεί ο συνομιλητής μας και καλό θα είναι να είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε μέσα από την παρατήρηση τι είναι αυτό που τελικά θέλει να μας μεταφέρει.
Και τέλος, εμβάθυνα για να καταλήξω στην ερώτηση φλερτ, αισθησιασμός, ενδιαφέρον ή απλή πρόκληση; Γιατί πολλές φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ανθρώπους που δεν είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε τι ακριβώς επιδιώκουν μέσα από τη συζήτηση.
Μάθε λοιπόν να αναγνωρίζεις τι κρύβουν οι άνθρωποι πίσω από τις λέξεις, μέσα από την τέχνη κατανόησης και αναγνώρισης της σκέψης.

Ο Henrik Fexeus είναι ο διασημότερος και πιο περιζήτητος ομιλητής της Σουηδίας και βραβευμένος πνευματιστής. Έχει πραγματοποιήσει εκπληκτικά ψυχολογικά πειράματα στην τηλεόραση και έγινε ευρέως γνωστός το 2007 με το πρώτο του βιβλίο Η τέχνη να διαβάζεις τη σκέψη. Μάθε τη γλώσσα του σώματος για να πείθεις. Τα τέσσερα επόμενα βιβλία του σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, απέσπασαν αρκετά βραβεία, έχουν πουλήσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Ο Fexeus είναι επίσης αναγνωρισμένος ως ένας από τους κορυφαίους ειδικούς παγκοσμίως στη γλώσσα του σώματος.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, θα βρείτε εδώ.