Η ποιητική συλλογή της Ευγενίας Δουβή, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, είναι μεστή από πολλές απόψεις.
Ποιήματα καυστικά, ποιήματα γεμάτα αλήθειες χωρίς φτιασίδια, ποιήματα συνειδητοποίησης, ποιήματα ικανά να εκμαιεύσουν τα εσώψυχά μας που για να βγουν στο φως πρέπει να σκάψεις βαθιά μέσα σου.
Ποιήματα που σε στοχάζουν, που σε κάνουν να απορείς, που κραυγάζουν και σε πλανεύουν, ποιήματα που σε μαγνητίζουν να σταθείς πάνω τους λίγο περισσότερο, να τους δώσεις σημασία, να τα αγκαλιάσεις και να κερδίσεις ανακαλύπτοντας τους θησαυρούς τους.

Το όνειρο, ο θάνατος, η πληρότητα, η τελευταία πνοή και ο νους.
Το Χάος, ο έρωτας, η οργή, το δάκρυ που σαν καρφί στο έδαφος πέφτει.
Το αισιόδοξο, το φως και το σκότος.
Το φιλί, η καρδιά και το κόκκινο της ευτυχίας.
Οι στόχοι, οι βλέψεις, τα εναύσματα και οι προτροπές.
Η έννοια του χρόνου, οι εγωισμοί, η υπομονή αλλά και η υποχρέωση.
Η ανία, οι άναρθρες κραυγές και οι εκκωφαντικές σιωπές.
Τα δάκρυα, διέξοδοι και αδιέξοδοι, οι φόβοι και οι θανάσιμες τριβές.
Ένας αγλαός ήλιος αλλά και οι βαθιές σκιές, οι εμμονικές εκρήξεις και οι σκέψεις γεμάτες συμπληγάδες.
Οι ανεκπλήρωτοι έρωτες, οι σκοτεινές πτυχές που αδημονούν να δουν το φως και άλλες που σκιάζονται ακόμα και στη σκέψη του, όλα έχουν τον δικό τους χώρο ανάμεσα στις λέξεις.

Γενικότερα η ανάγνωση ποιημάτων είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Θέλει τριβή, καθαρή σκέψη και σίγουρα εμβάθυνση. Άπλετο χρόνο και ηρεμία. Αγάπη για την ποίηση και ανοιχτούς ορίζοντες. Πάντα διαβάζοντας ποίηση κάτι κερδίζεις, κάπου σκαλώνεις και θεωρώ βέβαιο το ταξίδι του νου σε αχαρτογράφητα πολλές φορές νερά.
Ένα παρόμοιο ταξίδι θα κάνει ο αναγνώστης όταν διαβάσει την ποιητική συλλογή της Ευγενίας Δουβή και ίσως το εισιτήριό του είναι μακράς διάρκειας. Στο χέρι του είναι πότε θα ξεκινήσει το ταξίδι του και πότε θα βάλει πλώρη για την επιστροφή του.
Το σίγουρο είναι όταν αποφασίσει να επιστρέφει, θα είναι αλλιώτικος…

Η Ευγενία Δουβή γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Σήμερα εργάζεται ως δικηγόρος.
Τα Ενήλικα Αιμοσφαίρια είναι το πρώτο της βιβλίο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις γραφή.