Το παραμύθι της Αγγελικής Ζαφειράκη, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, είναι ένα ταξίδι που ξεκινά από την εποχή των ανθρώπων των σπηλαίων και φτάνει στο σήμερα, εστιάζοντας στις διατροφικές προτιμήσεις των ανθρώπων.
Πρόκειται για ένα παραμύθι πλούσιο σε γνώσεις πάνω στο κομμάτι της διατροφής, με στόχο του τη βελτίωση της διατροφική συμπεριφοράς τόσο των παιδιών, όσο και των μεγάλων.
Ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο, μαθαίνουμε ότι οι πρώτοι άνθρωποι που υπήρξαν, τρέφονταν με καρπούς και φυτά, αργότερα πρόσθεσαν στη διατροφή τους το κρέας των ζώων και όταν ανακάλυψαν τη φωτιά, βελτίωσαν το φαγητό τους μαγειρεύοντάς το, αναβαθμίζοντας έτσι και τις εγκεφαλικές τους λειτουργίες.


Η εξέλιξη έχει κάνει αλματώδη βήματα και σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να επιλέγουμε τις τροφές εκείνες που έχουν για τον οργανισμό μας, θρεπτική αξία.
Διαβάζοντας το βιβλίο, ένα είναι σίγουρο, θα αποκομίσουμε γνώσεις για το πολύτιμο βιολογικό ρολόι και τη λειτουργία του, για τις απαιτήσεις που έχει από τον οργανισμό μας και τον τρόπο που μπορεί να απορρυθμιστεί, πράγμα για το οποίο πρέπει να φροντίζουμε για να μη συμβεί.
Φτάνοντας στο σήμερα, έχουμε γίνει πλουσιότεροι σε γνώσεις, ώστε να είμαστε σε θέση να τρεφόμαστε σωστά, ισορροπημένα και υγιεινά, συστατικά που κάνουν ειδικότερα τα παιδιά να είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα.

Ποια είναι η Σεροτονίνη;
Τι πρέπει να τρώμε για να είμαστε υγιείς;
Γιατί έχει αξία το πρωινό μας αλλά και όλα τα γεύματα;
Που βοηθάνε οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες;
Γιατί πρέπει στη διατροφή μας να εντάξουμε το ελαιόλαδο;
Ποιοι χρειάζονται περισσότερο τη βιταμίνη C;
Πόσα σνακ χρειαζόμαστε ανάμεσα σε κάθε γεύμα;
Πόσο ευεργετικό και απαραίτητο είναι στη ζωή μας το νερό;
Ποιες είναι και γιατί μας χρειάζονται οι ενδορφίνες;

Πολλές και εύλογες ερωτήσεις γεννιούνται αβίαστα, μα όλες οι απαντήσεις βρίσκονται ανάμεσα στις σελίδες του πρωτότυπου και διασκεδαστικού αυτού βιβλίου, το οποίο φιλοξενεί ωραία παραδείγματα από γνωστά σε όλους μας παραμύθια, δίνοντας έτσι τις δικές τους συμβουλές που μαθαίνουν με έναν διαφορετικό και συνάμα εύστοχο τρόπο στα παιδιά, πως οι σωστές διατροφικές προτιμήσεις, είναι ανεκτίμητες!

Αγγελική Ζαφειράκη: Διαιτολόγος – Διατροφολόγος – Συγγραφέας
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Eίναι πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος απόφοιτος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Από το 2003 μέχρι σήμερα έχει στην κατοχή της διαιτολογικό γραφείο στο ΧΑΙΔΑΡΙ, παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες στο πελατολόγιο της. Τον Δεκέμβριο του 2020 εκδόθηκε το βιβλίο της «Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ» εκδόσεις iWrite. Από το 2000 μέχρι σήμερα αρθρογραφεί σε επιστημονικά περιοδικά υγείας, έχει μιλήσει σε ραδιοφωνικές εκπομπές και έχει κάνει ομιλίες σε πνευματικά κέντρα, ιδιωτικές σχολές και κολλέγια με κύρια θεματολογία τα οφέλη της υγιεινής διατροφής στον ανθρώπινο οργανισμό.

Εικονογράφηση: Dreyk the pirate.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iwrite.