Βρισκόμαστε 6 μέρες πριν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ο Άγιος Βασίλης έχει πολλές – πολλές δουλειές. Όλα πρέπει να είναι έτοιμα και όλα πρέπει να τα επιθεωρήσει για να είναι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα!!!
Όταν όμως ανοίγει τη ντουλάπα του για να δει τη στολή του και βλέπει να έχει έναν λεκέ από τις τόσες καμινάδες που χρησιμοποιεί για να αφήσει τα δώρα στα παιδιά, τρέχει και τη βάζει γρήγορα – γρήγορα στο πλυντήριο για να προλάβει να την έχει έτοιμη στην ώρα της.
Τα ρούχα πλένονται και είναι έτοιμα να απλωθούν για να στεγνώσουν, αλλά ο Αϊ Βασίλης κοντεύει να τρελαθεί! Όλα τα ρούχα έχουν γίνει μικροσκοπικά, είναι τόσο μικρά που δε χωρούν ούτε σε ένα μυρμήγκι!!!
Κάτι πήγε λάθος!
Απελπισία και άγχος τον περικυκλώνουν!
Πρέπει να σκεφτεί και να βρει γρήγορα λύση, γιατί αλλιώς κινδυνεύει να μη μοιράσει τα δώρα στα παιδιά και να χαλάσει τη μαγεία των γιορτών!!!
Σκέφτεται, σκέφτεται, σκέφτεται και ξαφνικά βρίσκει λύση!!!! Θα ζητήσει τη βοήθεια των παιδιών των πέντε ηπείρων. Θα τους γράψει γράμμα και θα τους ζητήσει να του στείλουν τα ρούχα που χρειάζεται. Άλλα θα στείλουν το σακάκι, άλλα το παντελόνι, αλλά τις κάλτσες, άλλα το πουκάμισο και άλλα τον σκούφο.

Προσοχή:
τα ρούχα πρέπει να είναι Μ – Ε – Γ – Α – Λ – Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α Α!

Αφήνει τα γράμματα να ταξιδέψουν με τον αέρα και περιμένει. Περιμένει, περιμένει αλλά 2 – 3 μέρες τώρα απάντηση δεν έχει και ο Άγιος Βασίλης στενοχωριέται πολύ. Εκείνος που ποτέ δεν ξέχασε κανένα παιδί, αυτά τώρα σε μια δύσκολη στιγμή του, τον ξέχασαν όλα…
Και εκεί που κάθεται λυπημένος, ένα – ένα τα πολύχρωμα και τεράστια πακέτα του χτυπούν την πόρτα.
Ο Άγιος Βασίλης χοροπηδάει από τη χαρά του, σκίζει τα χαρτιά και κλαίει από συγκίνηση. Τα παιδιά τον βοήθησαν και είναι η πρώτη φορά στη ζωή του που και εκείνος παίρνει δώρα!
Και κάπως έτσι όλοι είναι ευτυχισμένοι και ο καλός μας παππούλης αντιλαμβάνεται στη στιγμή γιατί τόσο οι μικροί μας φίλοι τον αγαπούν και τον περιμένουν κάθε χρόνο με λαχτάρα.

Πραγματικά, λάτρεψα το παραμύθι. Η εικονογράφησή του, η κεντρική του ιδέα, τα συναισθήματα που εκπέμπει και η μαγεία των γιορτών που εσωκλείεται στις λέξεις, το κάνουν μοναδικό και ξεχωριστό.

Αυτές τις άγιες μέρες, μοιράστε αγάπη, χαμόγελα και αγκαλιές!
Είναι τα καλύτερα δώρα για τις καρδιές όλων!
Καλές γιορτές!!

Εικονογράφηση: Βαβούρη Ελίζα

Η Ιωάννα Κυρίτση-Τζιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και παιδαγωγικά στη Σχολή Νηπιαγωγών της Αθήνας. Έχει εργαστεί για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια ως νηπιαγωγός σε περιοχές της Αρκαδίας και στις Σπέτσες. Μετά τη διετή μετεκπαίδευσή της στο Διδασκαλείο Νηπιαγωγών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποσπάστηκε για τρία χρόνια στην παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σπετσών – ΑΚΣΣ, στο οποίο ήταν υπεύθυνη ,για ένα χρόνο .
Για τη συγγραφική της δράση έχει τιμηθεί με το βραβείο Unesco – Τμήμα Πειραιώς και Νήσων, και από τον Δήμο Σπετσών. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία της Η μπουγάδα του Άι-Βασίλη (έκδ. 2004) και Επιχείρηση ψείρα (έκδ. 2007).

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.