Ένα αγαπημένο ζευγάρι πελαργών ο Κλεπέταν και η Μαλένα, πετούν ελεύθεροι και εξερευνούν τους τόπους που επισκέπτονται ανάλογα τις εποχές, όταν συνεχώς μεταναστεύουν σε θερμά κλίματα.
Μια μέρα λοιπόν, κανένας δεν θυμάται πώς, η Μαλένα τραυματίστηκε στο φτερό της, τόσο πολύ που ούτε μέχρι τη φωλιά τους δεν μπορούσε να πετάξει. Ευτυχώς που ένας καλός άνθρωπος βρέθηκε στο δρόμο τους και προσφέρθηκε να τους βοηθήσει. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε μια όμορφη και αγαπημένη οικογένεια.
Ο άνθρωπος, η γάτα του και το αγαπημένο ζευγάρι των πελαργών, για ένα ολόκληρο καλοκαίρι πέρασαν μαζί όμορφες στιγμές. Όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, αμέσως μετά ήρθε το φθινόπωρο και σε ελάχιστο χρόνο θα έφτανε φουριόζος και βιαστικός ο κρύος χειμώνας.


Με πόνο ψυχής το ζευγάρι αποφάσισε ότι ο Κλεπέταν έπρεπε να φύγει για τροπικά κλίματα ενώ η Μαλένα μη μπορώντας να πετάξει, θα έμενε πίσω να τον περιμένει. Κάποιος τρόπος θα υπήρχε για να νιώθουν κοντά ο ένας στον άλλον, κι ας ήταν μακριά και ας ένιωθαν τώρα πολύ λυπημένοι.
Τα ζευγάρι χώρισε, η απουσία ήταν εμφανής, η έλλειψη και η θλίψη τους καταπλάκωνε και δεν ήξεραν αν έπρεπε να χαίρονται στιγμές ενόσω ήταν χώρια.
Πιστεύοντας στη δύναμη της συντροφικότητας αλλά και εκείνη της αγάπης, βρήκαν τον τρόπο να επικοινωνούν, να χαίρονται και να ροκανίζουν τον χρόνο έως ότου να είναι ξανά μαζί.
Αυτή η μέρα δεν άργησε να έρθει. Οι αμφιβολίες έμειναν μετέωρες και οι πελαργοί ήταν ξανά μαζί νιώθοντας σαν να μην πέρασαν ούτε μια μέρα χωριστά.

Μέσα από το όμορφο αυτό παιδικό βιβλίο, θα μάθουμε να διαχειριζόμαστε τις ξαφνικές και απρόσμενες αλλαγές και θα συμφιλιωθούμε με τα διαστήματα απουσίας των δικών μας ανθρώπων. Θα μάθουμε ότι πάντα με κάποιον μαγικό τρόπο μπορούμε να νιώσουμε αυτούς που αγαπάμε δίπλα μας και κάνοντας υπομονή να περιμένουμε με λαχτάρα την αντάμωση, την αγκαλιά, την επανένωση.
Η ελπίδα είναι εκείνη που καταλαγιάζει και παραγκωνίζει την απουσία και επιπλέον μας τροφοδοτεί με δύναμη για τα υπομείνουμε τον απαιτούμενο χρόνο μέχρι να ξαναβρεθούμε με όσους αγαπάμε.

Εικονογράφηση Santoso Charles & Μεταφραστής Μανδηλαράς Φίλιππος

H Caron Levis είναι συγγραφέας πολλών εικονογραφημένων βιβλίων, μεταξύ των οποίων και τα This Way, Charlie και Ida, Always που έχει εικονογραφήσει ο Charles Santoso. Είναι καθηγήτρια και σύμβουλος στο πρόγραμμα γραφής για παιδιά και έφηβους του κέντρου New School της Νέας Υόρκης και διπλωματούχος κοινωνική λειτουργός. Η Κάρεν χρησιμοποιεί το θέατρο και το γράψιμο για να εξερευνήσει τα βιβλία, τα συναισθήματα και τη φαντασία, με τα παιδιά που συμμετέχουν στα εργαστήρια συγγραφής που εμψυχώνει. Όταν της λείπουν οι φίλοι της ή τα μέλη της οικογένειάς της που είναι μακριά, γράφει γράμματα, κοιτάει φωτογραφίες και στέλνει φιλιά στον άνεμο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.