Το Φυλλαράκι της ιστορίας μας, ονειρευόταν να ταξιδέψει και να γνωρίσει τον κόσμο. Να δει καινούριους τόπους, άγνωστα μέρη για τα οποία άκουγε να του διηγούνται τα πουλιά και γέμιζε αδημονία.
Ήλπιζε ο Μεγάλος Άνεμος να τον βοηθήσει, να του δώσει την απαιτούμενη ώθηση και να ξεκινήσει το δικό του μεγάλο και συνάμα μαγευτικό ταξίδι. Ναι, το Φυλλαράκι ήταν ονειροπόλο, κάτι που δεν συμμερίζονταν τα πουλιά και τον συμβούλευαν απλά να ακούει από τα στόματά τους πως ήταν ο κόσμος, αλλά εκείνο είχε άλλα σχέδια.
Το μεγάλο γέρικο δέντρο που τον φιλοξενούσε, τον δίδασκε να έχει υπομονή και πίστη, αν και το Φυλλαράκι ένιωθε απογοητευμένο, γερασμένο και χωρίς ιδιαίτερες δυνάμεις, στενοχωριόταν γιατί ο καιρός περνούσε και εκείνο έμενε κολλημένο και αταξίδευτο.


Ώσπου μια μέρα ξαφνικά, ήρθε η στιγμή που περίμενε. Η δική του μεγάλη στιγμή! Η ελευθερία πλέον ήταν δική του! Εμπιστεύτηκε τον Μεγάλο Άνεμο παρά τους φόβους του και άρχισε να απομακρύνεται από το γέρικο δέντρο, χαρούμενο. Είδε πράγματα πρωτόγνωρα, μέχρι που έφτασε η νύχτα και ένα λαμπερό αστέρι, χάριζε παντού τη λάμψη του.
Το Φυλλαράκι μας προσγειώθηκε πάνω στη στέγη ενός στάβλου και μέσα είδε, και τι δεν είδε… μάγους, ζώα, μια μητέρα, έναν πατέρα και ένα βρέφος που όπως του εξήγησε ο Μεγάλος Άνεμος, το βρέφος ήταν Βασιλιάς!
Έκθαμβο το Φυλλαράκι παρακολουθούσε το θείο βρέφος και όταν ο άνεμος του πρότεινε να συνεχίζουν το μεγάλο τους ταξίδι, εκείνο αρνήθηκε. Ένιωθε γεμάτο και δεν ήθελε να δει τίποτα άλλο.
Τα είχε δει όλα!
Το ταξίδι του τελείωσε μόλις που είχε αρχίσει, αλλά εκείνο ένιωθε γεμάτο και ευγνώμων για αυτή του την υπέρβαση, να κάνει κάτι που δεν μπορούσαν πολλοί να τολμήσουν, να γνωρίσει ένα κομμάτι του κόσμου, αλλά και να σταθεί τυχερό και ευλογημένο και να δει από κοντά μια στιγμή πολύτιμη για όλον τον κόσμο.

Είναι ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, που μας δίνει από μια άλλη οπτική γωνία τη γέννηση του Χτιστού και προσδίδει στα παιδιά τη δύναμη που χρειάζονται για να στηρίξουν τα όνειρά τους και να μην τα προδίδουν ποτέ!
Τέλος το βιβλίο συνοδεύεται με θεατρική διασκευή και προσφέρεται για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Εικονογράφηση: Κατερίνα Παϊσίου

Η Στέλλα Τζίβα γεννήθηκε στην Αθήνα. Απέκτησε το πτυχίο πιάνου και στη συνέχεια το δίπλωμα πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο, κοντά στη σολίστ Ανθούλα Παπαδοπούλου. Είναι κάτοχος πτυχίου ωδικής και αρμονίας. Παρακολούθησε μαθήματα αντίστιξης και μελέτησε μοντέρνο πιάνο με τον σολίστ Γιώργο Ψυχογιό.
Έχει γράψει τα βιβλία: Ο Λύκος που μαθαίνει πιάνο, Ο Λύκος και τα 100 μουσικά παιχνίδια, 15 μουσικές εικόνες από ένα καλοκαίρι – μικρές μελωδίες για πιάνο με 5 νότες για 4 χέρια, 15 μουσικές εικόνες από ένα καλοκαίρι – μικρές μελωδίες για πιάνο και φλάουτο ή βιολί, όμποε, μαντολίνο με cd, Οι μελωδίες της ψυχής μας – με κάλαντα, εκκλησιαστικούς ύμνους, χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια, με συνοδείες και Το Φυλλαράκι που ήθελε να ταξιδέψει – Χριστουγεννιάτικη ιστορία με θεατρική διασκευή και παρτιτούρες. Υπήρξε συντάκτρια στα ηλεκτρονικά περιοδικά culturenow.gr και Ηχοδιάστασιςmagazine. Από το 2019 είναι συντάκτρια στο έντυπο περιοδικό Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού. Έχει γράψει στίχους για τους συνθέτες Τατιάνα Ζωγράφου, Πηγή Λυκούδη και Νίκο Πλατύραχο. Είναι εθελόντρια στο Χαμόγελο του Παιδιού και στο Ίδρυμα Μιμηκοπούλου και συνεχίζει να ονειρεύεται και να ελπίζει για έναν καλύτερο κόσμο…

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός.