Η περιπέτεια μιας μπλε κουκίδας – Χριστίνα Κρητικού

Τα έμμετρα παιδικά βιβλία, θεωρώ πως έχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές των παιδιών, για πολλούς λογούς. Είναι διασκεδαστικά, έχουν αστείες παρομοιώσεις που κάνουν τους μικρούς μας φίλους να ξεκαρδίζονται και είναι χαρούμενα ενόσω συνοδεύονται πάντα από παιδικά γέλια.
Έτσι είναι και η περιπέτεια της μπλε κουκίδας!
Εμφανίστηκε σε μια λευκή σελίδα και ξεκίνησε το δικό της προσωπικό ταξίδι. Η κουκίδα μας λοιπόν, είχε όνειρα μεγαλεπήβολα και τρανά. Όνειρα αισιόδοξα, όνειρα ελπιδοφόρα, όνειρα αληθινά!
Ήθελε να ταξιδέψει, να βγει στους δρόμους, να γνωρίσει τον κόσμο και να ανταμώσει με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Παρά τους φόβους και τις αναστολές της, πήρε δύναμη από την ίδια την επιθυμία της, άφησε κατά μέρους τις δειλίες και άρχισε το ταξίδι της γεμάτη προσμονή.
Ένα ταξίδι στο άγνωστο μεν, αλλά γεμάτο πεποιθήσεις, γεμάτο ανυπομονησία. Η κουκίδα μας ταξίδεψε, γνώρισε, διάλεξε, πήρε αποφάσεις και κάποια στιγμή έφτασε στην πολυπόθητη θάλασσα.


Ήταν όμως σίγουρα αυτό το όνειρό της;
Δεύτερες σκέψεις κατέκλισαν το μυαλό της, ένιωσε ασήμαντη μπροστά στην απεραντοσύνη της θάλασσας, ένιωσε μηδαμινή, προς στιγμήν αγχώθηκε, αλλά αναλογιζόμενη το ταξίδι που είχε μόλις διανύσει, ένιωσε σοφή και υπερήφανη για την επίτευξή της!
Το παραμύθι ολοκληρώνεται με όμορφο τρόπο, είναι ζωγραφισμένο με αισιόδοξα χρώματα και φυσικά με τον τρόπο του αναδεικνύει την μοναδικότητα του καθενός μας.
Θα αντλήσουμε στις σελίδες του πολύτιμες συμβουλές για τη διαφορετικότητα, για την αγάπη που πρέπει να έχουμε προς τον εαυτό μας, για την αξία της αποδοχής και της συγχώρεσης και βέβαια για την αναγκαιότητα της ελπίδας στις ζωές μας.
Θα διαβάσετε ένα όμορφο παραμύθι που σίγουρα θα το συνοδεύουν παιδικά γέλια και θα αποκομίσετε, γονείς και παιδιά αξίες πολύτιμες και απαραίτητες για τον χαρακτήρα μας, αποσκοπώντας σε έναν καλύτερο και πιο ανθρώπινο κόσμο.

Ένα διδακτικό παραμύθι, ένα διασκεδαστικό βιβλίο, μια αισιόδοξη νότα για τη ζωή μας.

Την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η Βιβή Μαρκάτου.

Η Χριστίνα Κρητικού κατάγεται απ’ το Πήλιο, γεγονός που αποτέλεσε πολλές φορές πηγή έμπνευσης. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και είναι μητέρα δύο υπέροχων παιδιών. Έχει σπουδάσει Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Γράφει παραμύθια και ποιήματα από παιδί σχεδόν, έχοντας μεγάλη αγάπη στην ομοιοκαταληξία.
Έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, συμμετέχοντας σε αντίστοιχες συλλογικές εκδόσεις, ενώ έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Θεωρεί πως υπάρχει πάντα ένας καλός λόγος για να γραφτεί ένα παραμύθι ή ένα ποίημα. Κανένα παραμύθι δεν περισσεύει, όπως δεν περισσεύει και καμία στιγμή στη ζωή μας… Αγαπημένο της είδος η έμμετρη γραφή, που ψυχαγωγεί, διδάσκει και ενθουσιάζει τους μικρούς αναγνώστες.
Κυκλοφορούν δύο παιδικά βιβλία της, Ο χορός της Ηλιαχτίδας και η Περιπέτεια μιας Μπλε Κουκκίδας, από τις εκδόσεις Διάνοια σε εικονογράφηση Βιβής Μαρκάτου.
Μεγάλο της όνειρο είναι οι μικροί ταξιδιώτες να σεργιανίζουν ανέμελοι στα παραμύθια της, παίζοντας κυνηγητό με ουράνια τόξα…

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια.