Συγγραφέας του βιβλίου «Cougars» – Εκδόσεις «Maradel Books»

Τέσσερις γυναίκες άνω των σαράντα, που αποφασίζουν να παραδοθούν στον έρωτα μικρότερων αντρών, είναι οι Cougars της Θωμαής Πινακά. Από την ιστορία και τον τρόπο γραφής που επέλεξε, δεν μπορεί παρά να μας κάνει να συμφωνήσουμε μαζί της πως «οι γυναίκες, όσο απελευθερωμένες και εάν είναι σεξουαλικά, είναι ελεύθερες να διαθέσουν τον εαυτό τους μόνο όταν και εάν εκείνες το επιθυμούν». Αυτό που θέλει να μείνει στον αναγνώστη, όπως λέει στο Vivlio-life η συγγραφέας, είναι πως «ο έρωτας δεν έχει ηλικία και πως πρέπει να μάθουμε να μην κρίνουμε τους ανθρώπους γύρω μας, εφόσον δεν έχουμε μπει στα ΄΄παπούτσια΄΄ τους και δεν γνωρίζουμε την ιστορία τους».

Πούμα ή κούγκαρ ή λιοντάρι της Αμερικής. Μιλήστε μας για την επιλογή του τίτλου και την απόφαση να μην είναι στα ελληνικά.
Cougar συνηθίζουν να αποκαλούν τις γυναίκες που συνάπτουν σχέση με μικρότερους άνδρες. Το βιβλίο μου πραγματεύεται ακριβώς αυτό, τη σχέση τεσσάρων γυναικών με μικρότερους άνδρες, οπότε δε θα μπορούσα να βρω πιο ταιριαστό τίτλο. Στην ελληνική γλώσσα δυστυχώς δεν βρήκα κάποια λέξη που να μου φανεί ενδιαφέρουσα ως τίτλος.


Πώς συνδυάζετε τον τίτλο του μυθιστορήματος με το εντυπωσιακό εξώφυλλο στο οποίο κυριαρχεί ένα καθηλωτικό γυναικείο πρόσωπο;
Θεωρώ πώς μια γυναίκα άνω των 40-45 ετών μπορεί να είναι εξίσου καθηλωτική και μυστηριώδης, όπως κάποια μικρότερη ηλικιακά. Οι Cougars μου είναι ακριβώς έτσι και αυτό αποτυπώθηκε και στο εξώφυλλο του βιβλίου μου.


Οι Cougars σας έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες. Τι είναι αυτό που ενώνει τις ηρωίδες σας πέρα από έναν αιφνίδιο θάνατο;
Οι τέσσερις αυτές γυναίκες είναι αδελφικές φίλες από το σχολείο ακόμη, είναι τόσο ίδιες μα και τόσο διαφορετικές, με αποτέλεσμα η μια να συμπληρώνει την άλλη.


Ο θάνατος αυτός, όπως γράφετε αλλάζει την κοσμοθεωρία τους; Ποια στοιχεία συνθέτουν αυτή την κοσμοθεωρία;
Η Αλίσια και η Ρεμπέκα ασχολούνται πολύ με το τι θα πει ο κόσμος, θέλουν να είναι πρότυπα ηθικής. Η Ναόμι από την άλλη δεν επιτρέπει στο εαυτό της να κάνει λάθη, θέλει να είναι η άψογη επαγγελματίας. Η Ρενέ είναι η πιο χαλαρή της παρέας, ανοιχτή σεξουαλικά, αλλά ακόμη και αυτή κομπιάζει σε μια σχέση με νεότερο άνδρα. Όλα αυτά λοιπόν θα αλλάξουν μόλις εισέλθουν στις ζωές του οι νεότεροι άνδρες. Θα κάνουν πράγματα για εκείνους που έκριναν, φοβόντουσαν, που ούτε καν φανταζόντουσαν.


Ποια από τις τέσσερις προσωπικότητες πιστεύετε πως θα αγαπήσουμε οι αναγνώστες και με ποιον χαρακτήρα περάσατε καλύτερα όταν τον σκιαγραφούσατε με την πένα σας;
Θεωρώ πώς ο καθένας μας αγαπάει τον χαρακτήρα στον οποίο είναι κοντά ως χαρακτήρας και ο ίδιος. Εγώ από την άλλη, πέρασα καλύτερα με την Ρενέ, την γιατρό της παρέας καθώς είναι ένας χαρακτήρας πολύ διαφορετικός από εμένα αλλά θα χαιρόμουν να έχω μια τέτοια δοτική και σκερτσόζα φίλη.


Έρωτας, πάθος, επιθυμίες, ανθρώπινες αδυναμίες. Πολλά συναισθήματα εναλλάσσονται στις σελίδες του βιβλίου σας. Ποιο είναι το κορυφαίο συναίσθημα που θέλετε να μείνει στον αναγνώστη φθάνοντας στον επίλογο;
Αυτό που θα ήθελα να μείνει στον αναγνώστη φθάνοντας στον επίλογο είναι ότι ο έρωτας δεν έχει ηλικία και πως πρέπει να μάθουμε να μην κρίνουμε τους ανθρώπους γύρω μας, εφόσον δεν έχουμε μπει στα ΄΄παπούτσια΄΄ τους και δεν γνωρίζουμε την ιστορία τους.


Υπάρχει κι ένα ακόμη βαρύ συναίσθημα. Εκείνο που αφήνει πίσω του μια μεγάλη απώλεια. Με ποιον τρόπο θα διαχειριστούν τον αιφνίδιο θάνατο που θα σημαδέψει της ζωή τους οι ηρωίδες σας;
Ο θάνατος θα κάνεις τις ηρωίδες να παγώσουν αρχικά, να αιφνιδιαστούν, να νιώσουν απόγνωση και στο τέλος να θυμόσουν και να μισήσουν τον θανόντα καθώς με τον θάνατο του βγαίνουν στο φως αλήθειες που πληγώνουν.


Ανάμεσα στα κεφάλαια που πραγματεύεστε είναι και το εξαιρετικά επίκαιρο της κακοποίησης. Ποιο μήνυμα περνάτε στους αναγνώστες μέσα από τον τρόπο που το διαχειρίζεστε;
‘Ότι ο καθένας και δη οι γυναίκες, όσο απελευθερωμένες και εάν είναι σεξουαλικά, είναι ελεύθερες να διαθέσουν τον εαυτό τους μόνο όταν και εάν εκείνες το επιθυμούν.


Με το μυθιστόρημά σας θέλετε – όπως λέτε –να αναδείξετε το πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να κρίνουν τους άλλους ακόμη και εάν δεν γνωρίζουν τι τους ώθησε σε συγκεκριμένες συμπεριφορές. Εξηγείστε μας αυτό το συλλογισμό.
Συνεχώς βλέπουμε ανθρώπους να κρίνουν ανθρώπους επειδή έκαναν εκείνο ή το άλλο. Κανείς μας όμως δεν μπαίνει στην διαδικασία να αναλογιστεί τι βιώματα έχεις αυτός ο άνθρωπος, πόσο μεγάλος είναι ο σταυρός που έχει κουβαλήσει στην εως τώρα ζωή του και εάν οι καταστάσεις τον ώθησαν σε συγκεκριμένες συμπεριφορές γιατί π.χ. έχει πληγωθεί και εκείνος από τους ανθρώπους και αντιδρά με τον συγκεκριμένο τρόπο τον οποίο εμείς κρίνουμε.


Στον ελεύθερο χρόνο σας γράφετε στίχους τραγουδιών. Θα μπορούσαμε να δούμε την υπογραφή σας και σε κάποια ποιητική συλλογή;
Η αλήθεια είναι πως δεν έχω μπει στην διαδικασία να το σκεφτώ έως τώρα. Φυσικά, είμαι από τους ανθρώπους που στην ζωή μου έχω μάθει ποτέ να μην λέω ποτέ. Οπότε ναι, ίσως κάποια στιγμή να το τολμήσω στο μέλλον.
Σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συνέντευξη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στην Νέα Υόρκη του 2018,ένας αιφνίδιος θάνατος αλλάζει την κοσμοθεωρία τεσσάρων γυναικών.
Ναόμι Τζόνσον, μια δυναμική δικηγόρος. Μια γυναίκα παθιασμένη, που δεν έχει μάθει να χάνει.
Ρενέ Πιτ, γιατρός στο επάγγελμα και η ”ντροπή του Ιπποκράτη ” κατά τα λεγόμενα των φιλενάδων της. Η ”ζωηρή” της παρέας καπνίζει, πίνει και λατρεύει τα Junk food.
Αλίσια Κούπερ, διατηρεί το καλύτερο γυμναστήριο της πόλης. Είναι η λογική και η φωνή της συνείδησης, τις ώρες που δεν ψάχνει αγωνιωδώς να βρει τον πρίγκιπα της.
Ρεμπέκα Λι, η μόνη έγγαμη της παρέας, συντηρητική και τυπολάτρης. Παρόλα αυτά είναι μια κομψή και εντυπωσιακή γυναίκα που αγαπάει τον κατά 15 χρόνια μεγαλύτερο σύζυγό της.
Τι θα συμβεί όταν τέσσερις νεότεροι άνδρες εισβάλουν στις ζωές τους; Θα κάμψουν τις αναστολές και τον καθωσπρεπισμό τους; Πώς θα διαχειριστεί η παρέα μια εγκυμοσύνη που άργησε 17 ολόκληρα χρόνια, ένα επαγγελματικό σκάνδαλο, μια σεξουαλική κακοποίηση και μια ασθένεια;

Βιογραφικό
Η Θωμαή Πινακά γεννήθηκε το 1988 στην Κατερίνη Πιερίας και διαμένει στην Σκοτίνα Πιερίας. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο.
Έχει σπουδάσει Συμβουλευτική, Ψυχολογία και Life Coaching. Έχει κάνει εξειδίκευση στην Παιδοψυχολογία-Παιδοψυχιατρική και έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων όσον αφορά τον τομέα της ψυχολογίας.
Στον ελεύθερο χρόνο της γράφει στίχους τραγουδιών. Το Cougars είναι το πρώτο της ολοκληρωμένο έργο. Θέλησε μέσα από αυτό να αναδείξει το πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να κρίνουν τους άλλους ακόμη και εάν δεν γνωρίζουν τι τους ώθησε σε συγκεκριμένες συμπεριφορές.