«…Το μόνο που ελπίζω, φίλοι και αναγνώστες, είναι, γυρίζοντας τις σελίδες αυτού του βιβλίου, να περάσατε καλά!»
Mary Higgins-Clark

Ναι, Mary Higgins-Clark, αρχίζω έτσι την παρουσίαση του βιβλίου σου, ΔΑΝΕΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ, γιατί πραγματικά, πέρασα καλά και πιστεύω ότι αυτό θα πουν και όλοι οι αναγνώστες αυτού του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε εξαιρετική μετάφραση, από την Γωγώ Αρβανίτη.
Γκρεκ Άλντριχ, σύζυγος και ατζέντης της διάσημης δολοφονημένης ηθοποιού Νάταλι Ρέινς.
Τζίμι Ίστον, ένας σεσημασμένος κακοποιός, που η μαρτυρία του, οδηγεί τον Γκρεκ, δύο χρόνια μετά στο δικαστήριο, ως βασικό ύποπτο για την δολοφονία της γυναίκας του.
Τεντ Ουέσλι, εισαγγελέας, αναθέτει την υπόθεση του Γκρεκ, στην Έιμι Γουάλας, την τριανταδυάχρονη, μεταμοσχευμένη, χήρα, αντιεισαγγελέα, που νιώθει ότι αυτή είναι η δυσκολότερη και σπουδαιότερη στιγμή στην καριέρα της.
Και άλλοι σημαντικοί ήρωες, υπάρχουν σ’ αυτήν την εξαιρετική μυθοπλασία. Άλλοι κρατούν τα κλειδιά της υπόθεσης, άλλοι λιγότερο σημαντικοί, όλοι όμως σωστά ψυχογραφημένοι, που με τη δράση τους συμβάλλουν στην εξέλιξη της ιστορίας.
Πρόκειται για ένα πολύ καλογραμμένο βιβλίο, με ενδιαφέρουσα ιστορία και πλοκή. Πλοκή, γεμάτη αγωνία και ένταση, περιπέτεια και εκπλήξεις, με κορύφωση, ίσως όχι την πολύκροτη δίκη και την απόφαση του δικαστηρίου, όσο αυτό που οδηγεί στην τελευταία μεγάλη έκπληξη στο τέλος του βιβλίου.
Αν και το εξώφυλλο, είναι ίσως παραπάνω ρομαντικό από όσο θα έπρεπε, πρόκειται για ένα αστυνομικό- δικαστικό δράμα, μια περιπέτεια, που εξελίσσεται μέχρι την τελευταία σελίδα, με γρήγορους ρυθμούς και με μια αφήγηση, που κάνουν τον αναγνώστη να «βλέπει» κινηματογραφικά την εξέλιξη. Δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθεις ότι βρίσκεσαι μέσα στο δικαστήριο και παρακολουθείς τα τεκταινόμενα.
Και, αν και δεν είναι ένα «ιατρικό» βιβλίο, ίσως οι αναγνώστες, κάποια στιγμή αναρωτηθούν και οι ίδιοι για το ερώτημα που η επιστήμη, αν και το έχει θέσει, δεν το έχει απαντήσει ακόμα. Το θέμα της κυτταρικής μνήμης (από τον λήπτη) κατά τις μεταμοσχεύσεις οργάνων. Η συγγραφέας όπως η ίδια λέει, έχει γράψει αρκετά μυθιστορήματα, που θίγουν το θέμα των ιατρικών θαυμάτων και φαίνεται ότι τα έχει διαχειριστεί διακριτικά.
Μια ευρηματική ιδέα, ένα βιβλίο, που αξίζει να διαβαστεί , και όπως αναφέρθηκε…

«Έντονο και ανατρεπτικό. Θα σας εκπλήξει ως την τελευταία σελίδα.»
Publishers Weekly

daneiki kardia

«Η Νάταλι Ρέινς, ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του Μπρόντγουεϊ, βρίσκεται δολοφονημένη στο σπίτι της. Αμέσως οι υποψίες στρέφονται στον ατζέντη και εν διαστάσει σύζυγό της Γκρεγκ Άλντριχ. Δεν του απαγγέλλονται όμως κατηγορίες παρά δυο χρόνια αργότερα, όταν ο Τζίμι Ίστον, ένας επαγγελματίας εγκληματίας, ισχυρίζεται ότι ο Άλντριχ τον είχε προσλάβει για να δολοφονήσει τη γυναίκα του. Η δίκη που θα ακολουθήσει είναι η σπουδαιότερη στην καριέρα της γοητευτικής τριανταδυάχρονης εισαγγελέα Έιμι Γουάλας και η δυσκολότερη, καθώς τα συναισθήματα που γεννιούνται στη μεταμοσχευμένη της καρδιά
αψηφούν κάθε λογική
Η πιο μαγευτική ιστορία της Mary Higgins-Clark έως σήμερα, ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα για τα μυστήρια που κρύβει η ανθρώπινη καρδιά.»
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)