«Μια μισοπαντρεμένη, μια ανύπαντρη εγκυμονούσα, ένας άντρας σε διάσταση, μια ώριμη γεροντοκόρη, μια νεαρή γεροντοκόρη, ένας ερωτομαλθακός κι ένας ομοφυλόφιλος που είναι παντρεμένος με άντρα και που έχουν μαζί ένα παιδί.
Δε θα τους παρομοίαζε κανείς και με τα εφτά θαύματα του κόσμου!
Εντάξει! Ούτε όμως και με τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα. Σχεδόν!
Γιατί… κάποιες μικρές αμαρτιούλες οι εθελοντές της εφτάδας τις κάνουν!
Εθελοντές; Α, ναι!
Εντελώς απρόσμενα και απροετοίμαστα, αυτοί οι εφτά Έλληνες ενώνουν τις… δυνάμεις τους και συμμετέχουν σε ένα ευρωπαϊκό πρότζεκτ.
Κι όλα ξεκινούν με έναν γάμο.
Πιο συγκεκριμένα, δύο δευτερόλεπτα πριν από το Αμήν! Ένα σημαδιακό γεγονός αναγκάζει την εφτάδα να συναναστραφεί και να εμπλακεί σε μια δακρύβρεχτη περιπέτεια.
Τα μέρη στα οποία οι εθελοντές έχουν τις συναντήσεις τους ποικίλλουν. Μπορεί να είναι το νεκροτομείο Αθηνών, το αεροδρόμιο, ένα δικαστήριο του… Λος Άντζελες, ακόμη και η Καρδίτσα. Α! Πολλές φορές οι εθελοντές καταλήγουν και σε μια αίθουσα που χρησιμοποιείται για συνεδρίες «Group Therapy».
Το ότι θα κλάψετε μαζί τους είναι σίγουρο.
Αν όμως είναι από τρανταχτό γέλιο, μη νιώσετε ενοχές… σε καμία περίπτωση δε θα φταίτε εσείς!»

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Στις προθήκες των βιβλιοπωλείων, από τις 27/6/16, βρίσκεται το νέο και τόσο διαφορετικό βιβλίο της Θάλειας Κουνούνη με τίτλο: «Greek Θέραπι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Πολυγραφότατη και πολυτάλαντη η κ. Κουνούνη, σε αυτό το πρώτο εγχείρημα της συγγραφής ενός χιουμοριστικού βιβλίου, θα λέγαμε ότι, όχι μόνο δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τους αντίστοιχους ξένους ομότεχνους του είδους, αλλά μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα τους.
Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα σύγχρονο, απολαυστικό, γρήγορο, γεμάτο χιούμορ και «ατάκες» που θα σας κάνουν να γελάσετε αυθόρμητα, μέχρι δακρύων.
Και ενώ η λέξη κλειδί σε αυτήν την περίπτωση είναι το αστείρευτο χιούμορ, το βιβλίο εκτός από χιουμοριστικό, είναι κοινωνικό, γεμάτο συναισθήματα και ευαισθησίες. Είναι σημαντικό και δύσκολο ένα «χιουμοριστικό» βιβλίο να έχει σασπένς και ανατροπές χωρίς να επαναλαμβάνεται, χωρίς να κάνει «κοιλιά» και είναι ακόμα πιο δύσκολο, ο αναγνώστης να έχει αγωνία, να θέλει να δει τι θα γίνει παρακάτω και να το διαβάζει απνευστί.
Αξίες, αλήθειες και μηνύματα περνούν στον αναγνώστη, από την συγγραφέα, με έναν τεχνηέντως «ανάλαφρο» τρόπο για να μείνει ο προβληματισμός που η συγγραφέας καλλιεργεί.
Πανέξυπνος και ο τρόπος που χειρίζεται η κ. Κουνούνη την ιστορία των ηρώων της, μιας εφτάδας που ζει τραγελαφικές –σουρεαλιστικές καταστάσεις, μέσω ενός group therapy.
Θα απολαύσετε ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα γεμάτο περιπέτεια, γέλιο και ένα ευφάνταστο ανατρεπτικό τέλος, με ήρωες απλούς, καθημερινούς και τόσο ζωντανούς, που θα νιώσετε πως υπάρχουν γύρω σας, ή ακόμα και μέσα σας, αφού είναι πιθανόν να βρείτε στοιχεία τους σαν να είναι παρμένα από σας τους ίδιους.
Είναι πραγματικά δύσκολο να σας «συστήσουμε» την περίφημη εφτάδα, καθώς και τους υπόλοιπους ήρωες που τους απαρτίζουν και αυτό γιατί, μόνοι σας θα πρέπει να τους γνωρίσετε, μέσα από την πένα της κ. Κουνούνη, καθώς έτσι θα χαραχτούν στο πρόσωπό σας, τα πρώτα χαμόγελα!
Φαντασία, αφηγηματική ευρηματικότητα, δροσερός και σωστός τρόπος γραφής, ενδιαφέρουσα πλοκή, αληθοφανείς και αυθόρμητοι διάλογοι είναι η απόδειξη πως το «Greek Θέραπι» δεν είναι ένα απλό ευθυμογράφημα, αλλά ένα ευφυές σύγχρονο λογοτεχνικό βιβλίο, που έχει «παντρέψει» το γέλιο και την συγκίνηση, την απλότητα αλλά και την ύπαρξη μηνυμάτων, τις αστείες ατάκες αλλά και κάποιες αξίες ζωής, την καθημερινότητα αλλά και τις προσδοκίες των ανθρώπων.
Δεν γνωρίζω ποιοι είναι οι κώδικες που καθιστούν ένα λογοτεχνικό βιβλίο ως χιουμοριστικό, αυτό που γνωρίζω όμως είναι ότι το «Greek Θέραπι» είναι η απόλυτη πρόταση του φετινού καλοκαιριού και πως… όταν το βιβλίο φτάσει στο τέλος του, θα αναρωτηθείτε αν θα ξανασυναντήσετε τους ήρωες σε ένα επόμενο «Greek Θέραπι» γραμμένο μαγικά από την κ. Κουνούνη.

GreekTherapiEx_Layout 1

«H Αννίτα, αφού ρίχνει ένα δολοφονικό βλέμμα στη θεία (δεν έχει σημασία αν στη συγκεκριμένη περίπτωση δε φταίει για τα νεύρα της – έχει καβάτζα τις αιτίες), σηκώνεται με φόρα από την καρέκλα της και πλησιάζει τον Τρικούπη.
Τον κοιτάει άγρια.
Εκείνος σκιάζεται.
Η Αννίτα κολλάει το πρόσωπό της στο δικό του.
Οι μύτες τους φιλιούνται.
Ο Τρικούπης σκιάζεται πιο πολύ. Αρχίζει να αλληθωρίζει. Και, μεταξύ μας, σαν να του φεύγει και λίγο κάτουρο.
– Θα σε παρακαλούσα πολύ ευγενικά (αλήθεια, έτσι λέει η Αννίτα, δε λέω ψέματα) να αφήσεις στην άκρη όλες αυτές τις παπαριές (εντάξει, αυτό το πιστεύετε και χωρίς να σας διαβεβαιώσω) και να μας πεις πρώτα για πόσα λεφτά μιλάμε!
– Εεε…
– Εξ και ξερός! Λέγε!
Πόσα λεφτά είχε ο Οδυσσέας;»