Είναι μια όμορφη παραμονή Χριστουγέννων. Όλα είναι κάτασπρα από το χιόνι, τα τζάκια φιλοξενούν δυνατές φλόγες που ζεσταίνουν τα σπίτια και οι μυρωδιές από τα εδέσματα που ετοιμάζουν οι νοικοκυρές, κατακλύζουν την ατμόσφαιρα.
Το μωράκι μας παρακολουθεί την αυξημένη κίνηση του δρόμου, όταν ο μπαμπάς εισβάλοντας σαν σίφουνας στο δωμάτιο, ενημερώνει ότι στο πάρκο που τόσο αγαπούν, έχουν πέσει κάποια δέντρα λόγω του χιονιού.
Πράγματι το πάρκο ήταν μια εικόνα απογοητευτική. Τα δέντρα είχαν σπάσει και οι φωλιές των ζώων που κατοικούσαν εκεί, είχαν καταστραφεί. Τόσο τα σπουργίτια όσο και τα σκιουράκια, οι φίλοι του μικρού μας μωρού, τον ενημέρωσαν για όλα όσα έχουν συμβεί και εκείνο με τη σειρά του τους είπε να οργανώσουν συμβούλιο και να παρευρεθούν όλα τα ζώα.


Όταν συγκεντρώθηκαν, απόφαση δεν μπορούσαν να πάρουν. Όλα έλεγαν την άποψή τους, ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους ήταν ελάχιστος και λύση δεν φαινόταν στον ορίζοντα. Ευτυχώς ο γεροπλάτανος, αποφάσισε να λάβει δράση. Έδωσε αρμοδιότητες στον μηχανικό των ζώων τον κο κάστορα και με τη βοήθεια όλων άρχισαν οι εργασίες!
Η όψη του πλατάνου άλλαξε. Μικρά σπιτάκια φτιάχτηκαν στη σειρά και ένα μεγάλο δωμάτιο με τζάκι ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει όλα τα ζώα που έχασαν τα σπιτάκια τους. Όμως κάτι έλειπε, κάτι που θα τους έκανε να νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων και ο κάστορας δεν άργησε να το σκεφτεί και φυσικά να το υλοποιήσει.
Μια φάτνη με τον μικρό Χριστούλη ετοιμάστηκε με τη συνδρομή όλων και φώτισε στις καρδιές τους αγάπη και ζεστασιά, παρά το χιόνι που επικρατούσε. Η ημέρα των Χριστουγέννων βρήκε ζωάκια και ανθρώπους γεμάτους αγαλλίαση, ξέχειλους από γιορτινή διάθεση και ευχαρίστηση γιατί με το ομαδικό πνεύμα είχαν καταφέρει πολλά.
Για μία ακόμη φορά η μαγεία των Χριστουγέννων τους τύλιξε όλους και με χαμόγελα στα πρόσωπά τους έζησαν ευτυχισμένες γιορτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την πώληση του παραμυθιού, θα διατεθούν στο ίδρυμα «ΝΕΑΝΙΚΗ ΑΡΩΓΗ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».

Σχέδιο: Παναγιώτης Τσαούσης

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γλαρόλυκοι.