Διανύουμε ήδη τις μέρες του Νοέμβρη και μπαίνουμε αισίως στον Δεκέμβρη, τον τελευταίο μήνα ενός έτους – σταθμό (όπως αποδείχτηκε) για τη ζωή μας. Κι αυτό γιατί, πέρα από τις καταστροφολογίες, τις δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον, το τέλος του κόσμου και πάει λέγοντας… καθημερινά βιώνουμε ένα τέλος γύρω μας σε όλα τα στερεότυπα που ξέραμε ως σήμερα. Κάθε μέρα κάτι αλλάζει, όλα αλλάζουν στον κόσμο όπως το είχαμε συνηθίσει και καλούμαστε να μάθουμε να ζούμε -όχι με λιγότερα- (αυτό είναι το λιγότερο) αλλά προσπαθούμε να κρατηθούμε ζωντανοί, να παλεύουμε να μην ξεχάσουμε ότι είμαστε άνθρωποι, ότι η αδικία, η φτώχεια, η ψευτιά πάντα υπήρχε γύρω μας, είναι κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Ναι, αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι μοναδικό φαινόμενο. Όσο κι αν θες να έχεις καλή διάθεση, να σκέφτεσαι θετικά, να μην το βάλεις κάτω, να δεις τα όμορφα πράγματα γύρω σου, κάτι θα δεις, κάτι θα ακούσεις, κάτι θα συμβεί και θα σου γυρίσει τα πάνω κάτω.

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι από τη φύση τους παλαιστές, προσπαθούν να επιβιώνουν σε όποια δύσκολη κατάσταση και αν τους τύχει, που έχουν βιώσει την αρρώστια, το θάνατο, τη μοναξιά, την απόγνωση και όμως έχουν καταφέρει και στάθηκαν στα πόδια τους, στάθηκαν όρθιοι και ξέρετε γιατί; Γιατί στηρίχτηκαν σε έναν άνθρωπο που τους έδειξε αγάπη, γιατί ξεπέρασαν μέσα από τη δυστυχία τους τα δύσκολα και κράτησαν μόνο την αξία της ζωής, την αξία της μάχης που έδωσαν.

Ας προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που μπορεί να γίνει βράχος και να μας συγκρατήσει, μπορεί να είναι ο αδελφός, ο φίλος, ο σύντροφός μας.

Αξίζει να ανακαλύψουμε από την αρχή την αξία των απλών πραγμάτων στη ζωή μας και αυτό θα γίνει μόνο αν έχουμε αγάπη και πίστη ότι θα βγούμε νικητές.

Αναζητήστε αυτό που πραγματικά σας εκφράζει, ένα όμορφο τοπίο να επισκεφτείτε και να νιώσετε ότι γυρίσατε όλο τον κόσμο, ένα αγαπημένο τραγούδι που θα σας κάνει να ταξιδέψετε, ένα πρόσωπο που σας έχει λείψει και που μαζί του μπορείτε να είστε αληθινά ο εαυτός σας.

Άλλωστε το μόνο που αξίζει είναι να ζήσετε όμορφες ευτυχισμένες στιγμές και η παρακαταθήκη που θα αφήσετε πίσω σας σε όσους σας αγάπησαν και πίστεψαν σε εσάς! 

 

Ιουλία Ιωάννου