O Γιώργος Κλεφτογιώργος γεννήθηκε στην Αμφιλοχία και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ασχολήθηκε με τη στιχουργική και συνεργάστηκε με κορυφαίους συνθέτες, διανύοντας σημαντική διαδρομή στην ελληνική δισκογραφία, με περισσότερα από τριακόσια τραγούδια.

Το 2019 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Κράτησε κανένας για ταξί; μια ιστορία σύγχρονη που μιλά την πλαστή ευημερία των τελευταίων ετών που οδήγησαν στις συνέπειες της κρίσης. Φέτος τον Οκτώβρη κυκλοφόρησε και πάλι από τις εκδόσεις Καστανιώτη το δεύτερο μυθιστόρημα με τίτλο Μη με ψάξεις στο Μπουένος Άιρες.


Κεντρικός ήρωας ο Αλέξανδρος. Ένα άντρας με εξαιρετική μόρφωση με πτυχία και ξένες γλώσσες και με πολύ καλές προοπτικές για μια σπουδαία επαγγελματική σταδιοδρομία. Πόσο όμως θα τον βοηθήσουν οι επαγγελματικές του γνώσεις όταν στην εταιρεία που εργάζεται, το οικονομικό αδιέξοδο την οδηγεί στην κατάρρευση; Εκεί, Θα γνωρίσει τη δυναμική, γοητευτική, μυστηριώδη και πολυσχιδή Δανάη και θα γοητευτεί. Μα εκείνη θα βρεθεί στο Μπουένος Άιρες και ο Αλέξανδρος θα τρέξει να την βρει εκεί. Μη με ψάξεις στο Μπουένος Άιρες θα γράψει η Δανάη στον Αλέξανδρο για να τον αποτρέψει να την ακολουθήσει. Μια δραματική έκκληση που ο Αλέξανδρος θα κληθεί να αποφασίσει αν θα πρέπει να την υπακούσει.
Ακολουθώντας έναν άντρα που ψάχνει την αγάπη του στην άκρη της γης θα περιηγηθούμε στην όμορφη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Θα καθίσουμε στο καφέ Τορτόνι, το γνωστό καφέ και στέκι του Χόρχε Λουίς Μπόρχες, αλλά και στέκι πολλών ακόμα συγγραφέων, θα μπούμε στο Ξενοδοχείο Καστελάρ το διάσημο ξενοδοχείο που έμεινε ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα το 1933 όταν επισκέφτηκε την πόλη και σε γνωστά μαγαζιά. Μέσα από τις περιπέτειες και τις αναποδιές που συναντά ο ήρωας κατά την περιήγησή του ο αναγνώστης θα βρει την ευκαιρία να γνωρίσει τόπους και ιστορικές στιγμές που τους καθόρισαν και να απολαύσει τις ακριβείς περιγραφές, οι οποίες δίνονται με εμβριθή λεπτομέρεια και γι’ αυτόν τον λόγο η διήγηση αποκτά μια απροσδόκητη ζωντάνια.


Ένα σύγχρονο καλογραμμένο κινηματογραφικό μυθιστόρημα που καθηλώνει και που φαίνεται να στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα από την στιγμή που κεντρική ηρωίδα είναι και η γυναίκα στην οποία αφιερώνεται το βιβλίο από τον συγγραφέα. Γραμμένο με χιούμορ, με προσεγμένες λεπτομέρειες και πλούσιους διαλόγους και σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση δίνοντας στο ανάγνωσμα τη ζωντάνια και την αίσθηση της αυθεντικότητας της αφήγησης. Ένα αφηγηματικό ταξίδι που θα απολαύσει ο αναγνώστης καθώς θα γεμίσει εικόνες και πληροφορίες ικανές να απογειώσουν την ανάγνωση.

Στην ανατολή του 21ου αιώνα ο Αλέξανδρος, ο ήρωας του βιβλίου, προσλαμβάνεται από μία μεγάλη εταιρεία ενδυμάτων που καταρρέει. Μάταια προσπαθεί να εφαρμόσει όσα έμαθε στις οικονομικές επιστήμες. Την ίδια στιγμή, όμως, μπαίνει στη ζωή του ένας μεγάλος έρωτας, η Δανάη. Καλείται να τη διεκδικήσει στην άλλη άκρη της Γης, στο Μπουένος Άιρες, όπου κατέφυγε ξαφνικά για οικογενειακούς λόγους. Παίρνει το πρώτο αεροπλάνο και τρέχει πίσω της. Θα μπορούσε να πάει και περπατώντας ακόμα! Θα καταφέρει να αντέξει στις νέες συνθήκες, αναγκασμένος να υποστεί στερήσεις και ταπεινώσεις μέχρι να κερδίσει τον έρωτα της ζωής του; Θα αντέξει μέσα στις φλόγες και στα πάθη της Λατινικής Αμερικής χωρίς να καεί; Πολλά από τα πρόσωπα που συναντάει παραπέμπουν σε ήρωες του μαγικού ρεαλισμού ή εμπλέκονται σε ενδιαφέρουσες σουρεαλιστικές ιστορίες. Στο βιβλίο εναλλάσσεται ο παθιασμένος έρωτας με το ανατρεπτικό χιούμορ. Ένας έρωτας που μηδενίζει τις αποστάσεις και τον χρόνο. Ποιος μπορεί, όμως, να τρέξει πιο γρήγορα από τη μοίρα του