Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για παιδιά από 3 ετών

Σειρά: Μικρές Καληνύχτες
Το ξωτικό και ο δράκος της Μαριλίτας Χατζημποντόζη
εικονογράφηση: Αγγελική Ρελάκη

Όταν έχεις βάλει έναν στόχο, τίποτα δεν σε σταματά!

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ξωτικό που το έλεγαν Φαρλό. Που βαριόταν τα ίδια και τα ίδια. Που το ’βαλε σκοπό του να φτάσει στην άκρη του κόσμου κι ακόμα παραπέρα. Τι θα κάνει όμως όταν θα βρεθεί μπροστά του ο δράκος Αταξίδευτος; Ένας δράκος φοβερός και τρομερός, μεγαλύτερος κι από οχτώ κοιλάδες κι οχτώ λόφους; Τότε, λοιπόν, θα βρει μια λύση τόσο μαγική όσο κι ετούτη η ιστορία!
Με Qr code που περιλαμβάνει την αφήγηση της ιστορίας από την ίδια τη συγγραφέα.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της: Η Ανεμώ και το Σπασικλάκι και Τα τρελόπαιδα.

Για παιδιά από 4 ετών

Ξέρεις πού ζει η αγάπη; της Λίζα Βάισμπροντ
εικονογράφηση: Νίνι Αλάσκα
μετάφραση: Μαρία Μαντή

Αν ψάχνεις την αγάπη, θα τη βρεις σε μικρές χειρονομίες τρυφερότητας.

Ο Τομ θέλει να μάθει πώς μοιάζει η αγάπη. Πώς θα μπορέσει όμως να το ανακαλύψει; Αφού η αγάπη δεν έχει διεύθυνση ούτε τηλέφωνο. Τότε ο παππούς Καρλ έχει μια ιδέα. Παίρνει τον Τομ από το χέρι και του δείχνει όλες τις στιγμές στις οποίες το αγόρι μπορεί να αναγνωρίσει την αγάπη – να τη δει, να τη γευτεί και να τη νιώσει. Γιατί η αγάπη ζει στα νόστιμα μπισκοτάκια που φτιάχνει η γιαγιά, στο χαμόγελο του μπαμπά, σ’ ένα φιλικό χέρι βοήθειας…
Ένα όμορφο εικονογραφημένο βιβλίο για το εκπληκτικό συναίσθημα που αναβλύζει μέσα από τις μικρές χειρονομίες τρυφερότητας.

ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Για παιδιά από 4 ετών

Τα δάκρυα δεν είναι για πάντα της Ελίζαμπεθ Βέρντικ
εικονογράφηση: Μαριέκα Χέινλεν
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Όλοι κλαίμε μερικές φορές. Και δεν πρέπει να νιώθεις τύψεις για αυτό.

Όλοι κλαίμε μερικές φορές. Το βιβλίο αυτό εξηγεί στα παιδιά ότι αυτό είναι φυσιολογικό, τα απενοχοποιεί και τους αναγνωρίζει το δικαίωμα να κλαίνε, καθησυχάζοντάς τα ταυτόχρονα ότι τα δυσάρεστα συναισθήματα δεν θα κρατήσουν για πάντα. Επίσης τους μαθαίνει τρόπους για να κατανοούν και να διαχειρίζονται τα έντονα συναισθήματα, όπως η θλίψη και η απογοήτευση, με τρόπους απλούς, όπως να ζητήσουν μια αγκαλιά, να αποτραβηχτούν για λίγο ώστε να μπορέσουν να ηρεμήσουν, να σκεφτούν πράγματα για τα οποία αισθάνονται ευγνωμοσύνη κ.λπ.
Με κείμενο απλό και σύντομο ώστε να διαβάζεται εύκολα και να είναι κατανοητό για τα παιδιά. Με ευχάριστη εικονογράφηση.
Στο τέλος του βιβλίου οι ενήλικες θα βρουν πληροφορίες, συμβουλές, θέματα για συζήτηση και ιδέες για δραστηριότητες μαζί με το παιδί.

Δείτε όλα τα βιβλία της Ελίζαμπεθ Βέρντικ που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 8 ετών

Σειρά: Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ
Ψηλά τα χέρια! του Γίργκεν Μπανσέρους
μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης, Μαρία Αγγελίδου
εικονογράφηση: Ραλφ Μπούτσκοβ

Κυκλοφορεί και με μαλακό εξώφυλλο
Μπορεί ένας ντετέκτιβ να βρει την άκρη μιας μπερδεμένης ιστορίας με μοναδικό στοιχείο μια μυρωδιά; Ο Κλουζ μπορεί!

Ο Κλουζ δεν ασχολείται με ένοπλες ληστείες και φόνους. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι η δουλειά του είναι βαρετή. Ακόμα και χωρίς πιστόλια και μαχαίρια, υπάρχουν στιγμές που του επαγγελματία ντετέκτιβ τού κόβεται η χολή. Κι αυτό ακριβώς συμβαίνει στη μυστηριώδη υπόθεση που του αναθέτει η Μαρί, η ανιψιά της Όλγας. Πώς γίνεται και το ταχύμετρο ενός παρκαρισμένου φορτηγού γράφει κάθε νύχτα 72 ακριβώς χιλιόμετρα; Ποιος το παίρνει και πού πάει; Άραγε μπορεί ένας ντετέκτιβ να βρει την άκρη μιας μπερδεμένης ιστορίας με μοναδικό στοιχείο μια μυρωδιά; Και είναι δυνατόν να εξιχνιάσει μια υπόθεση στον ύπνο του;

Μια αστυνομική σειρά για μικρούς αναγνώστες, με ήρωα ένα εννιάχρονο αγόρι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ήρωες των κλασικών αστυνομικών μυθιστορημάτων. Η σειρά τιμήθηκε το 2006 με το βραβείο Hansjörg-Martin-Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων. Έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα.

Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ».

Για παιδιά από 10 ετών

Το Σταυροδρόμι του Οπουδήποτε της Κρεσίντα Κάουελ
μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου

Μια οικογένεια με μαγικό παρελθόν. Ένα αγόρι με ένα κρυφό χάρισμα που ξεπερνά και την πιο τρελή φαντασία.

Ο Κ2 Ο’Χίροου μοιάζει με συνηθισμένο αγόρι – άλλωστε, αυτός και η δίδυμη αδελφή του Ίζαμπερντ έχουν ορκιστεί να μη φανερώσουν το μαγικό παρελθόν της οικογένειάς τους. Ούτε καν τα εκνευριστικά ετεροθαλή αδέλφια τους Θίο και Μέιμπελ δεν έχουν ιδέα ότι υπάρχει στ’ αλήθεια μαγεία. Πιστεύουν ότι ο Κ2 είναι το πιο άχρηστο άτομο που έχουν γνωρίσει στη ζωή τους.
Ωστόσο, ο Κ2 έχει ένα κρυφό χάρισμα: σχεδιάζει χάρτες κόσμων που ξεπερνούν και την πιο τρελή φαντασία. Κόσμων με εξακόσια φεγγάρια, φλεγόμενους ποταμούς και σκοτεινές, δαιδαλώδεις ζούγκλες με αρπακτικά φυτά που μυρίζουν τον φόβο. Αυτό που δεν γνωρίζει ο Κ2, όμως, είναι ότι οι χάρτες που σχεδιάζει είναι πραγματικοί.
Όταν η μικρή αδελφούλα τους Άνιπεκ πέφτει θύμα απαγωγής, τα ετεροθαλή αδέλφια θα πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους, να βρουν τον δρόμο για έναν από εκείνους τους κόσμους και να ξεκινήσουν μια τολμηρή αποστολή διάσωσης. Μ’ ένα φοβερό τέρας κι ένα τρομαχτικό δολοφονικό ρομπότ στον δρόμο τους, θα πρέπει να μάθουν γρήγορα να συνεργάζονται, γιατί το μέλλον της οικογένειάς τους απειλείται…

«Φανταστική μαγεία, το χαρακτηριστικό θεοπάλαβο χιούμορ της Κάουελ, πλούσιοι οικολογικοί προβληματισμοί και η πολυπλοκότητα της οικογενειακής αγάπης πλέκονται εξαιρετικά στο πρώτο βιβλίο μιας υπέροχης νέας σειράς».
The Guardian

«Όπως στις καλύτερες ιστορίες φαντασίας, υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο συνηθισμένο δράμα και στη συναρπαστική περιπέτεια… Μια εύθυμη αναρχική ιστορία, που θίγει το θέμα της παιδικής απώλειας με πραγματική ψυχολογική εμβρίθεια».
The Telegraph

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης η σειρά της Κρεσίντα Κάουελ «Στον καιρό των μάγων» που περιλαμβάνει τέσσερα βιβλία.

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Για παιδιά από 10 ετών

Καλώς ήρθες στην περίοδό σου! των Γιούμι Στάινς & Δρα Μελίσα Κανγκ
μετάφραση: Δέσποινα Δρακάκη

Ένας απλός οδηγός με καθόλου χαζές απορίες για να της δείξεις ποια έχει το πάνω χέρι.

Μπορεί η πρώτη περίοδος να τρομάζει τα έφηβα κορίτσια, να τους φαίνεται κάτι παράξενο και να τα ζορίζει κάπως, πόσο μάλλον να ρωτούν διάφορα γι’ αυτήν!
Δεν είναι ανάγκη όμως να είναι έτσι!
Αυτό το βιβλιαράκι είναι γεμάτο ειλικρινείς συμβουλές για όλα όσα χρειάζεται να ξέρουν: από το πώς είναι οι κράμπες μέχρι αν νιώθουν το αίμα να βγαίνει αλλά και τι πρέπει να κάνουν αν η σερβιέτα έχει διαρροές και τρέξει στα ρούχα.
Στο Καλώς ήρθες στην περίοδό σου! θα βρουν αληθινά παραδείγματα, αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο και ερωτήσεις αληθινών εφήβων (και απαντήσεις από πραγματικούς ειδικούς) για να δείξουν στην περίοδό τους ποια είναι το αφεντικό.

Ένας ειλικρινής, διασκεδαστικός οδηγός, ιδανικός για προεφήβους, από τη Δρα Μελίσα Κανγκ (πρώην γιατρό Ντόλι) και τη Γιούμι Στάινς (μια πολυτάλαντη εξαιρετική γυναίκα). Μαζί έχουν γράψει τον έναν και μοναδικό οδηγό που θα χρειαστούν ΠΟΤΕ τα έφηβα κορίτσια σχετικά με την περίοδο. Είτε πρόκειται για ένα αγχωμένο εννιάχρονο είτε για τον γονιό ενός παιδιού στην προεφηβεία με πολλές ερωτήσεις είτε απλά για κάποια ή κάποιον που έχει μερικά κενά στις γνώσεις της/του, αυτό το βιβλίο προσφέρει κάθε πληροφορία που χρειάζεται με τον πιο καθησυχαστικό και ευχάριστο τρόπο.

«Όποιο κορίτσι ή γυναίκα κάθε ηλικίας ολοκληρώνει το βιβλίο αυτό, νιώθει πιο δυνατή».
Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών

«Δυναμικός και προσιτός, ο οδηγός αυτός είναι σαν μαζορέτα που εμψυχώνει την ομάδα σου!»
Kirkus