Ημερολόγιο Ψυχοθεραπείας
Κατερίνα Σιαμπάνη

Το βιβλίο απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας αλλά και σε κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται για την αυτογνωσία και την ψυχολογία. Χωρίς περιττές ορολογίες, σκοπεύει να κάνει τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας προσιτή, ελκυστική, παρακινητική και συναρπαστική για τους αναγνώστες. Οι πηγές συγγραφής του συγκεκριµένου βιβλίου ποικίλουν, µε υλικό όχι µόνο από την ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία, αλλά και από τη µυθολογία, την τέχνη, τη λογοτεχνία, το θέατρο, τη φιλοσοφία και διάφορες πνευµατικές παραδόσεις Ανατολής και Δύσης.

Το βιβλίο αποτελεί ένα µοίρασµα εµπειρίας του κόσµου της ψυχοθεραπείας, έτσι όπως την έχει βιώσει η συγγραφέας ως ψυχοθεραπεύτρια.

Η Συγγραφέας

Η Κατερίνα Σιαµπάνη γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Βέροια Ηµαθίας. Στη Θεσσαλονίκη εγκαταστάθηκε για σπουδές στην ψυχολογία και από τότε δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Μετά τις σπουδές της εργάστηκε για τη ΧΕΝΘ και τη ΧΕΝΕ στο παράρτηµα της Καλαµαριάς µε την ιδιότητα του επαγγελµατικού στελέχους, οργανώνοντας και συντονίζοντας οµάδες για έφηβες και ενήλικες γυναίκες και οµάδες συµβουλευτικής αγωγής γονέων µε παιδιά προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας. Παράλληλα εργάστηκε στη Γραµµατεία του Συντονιστικού Συµβουλίου του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης για την αιµοδοσία παιδιών µε µεσογειακή αναιµία. Το 1999 µε 2000 γνώρισε την ψυχοθεραπεία Gestalt και ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στο Gestalt Foundation Θεσσαλονίκης. Παράλληλα έκανε το µεταπτυχιακό της στη Συµβουλευτική Ψυχολογία. Εκπαιδεύτηκε στην Art-Therapy ενσωµατώνοντας στην ψυχοθεραπεία την αγάπη της για την τέχνη. Εργάστηκε εθελοντικά στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης µε αντικείµενο την ψυχολογική υποστήριξη ατόµων που πάσχουν από διάφορες µορφές καρκίνου. Από το 2002-2003 εργάζεται στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, στην αρχή εθελοντικά και στη συνέχεια επαγγελµατικά συντονίζοντας οµάδες ψυχολογικής στήριξης περιθαλπόντων, οµάδες ψυχοθεραπείας ατόµων µε Ήπια Νοητική Διαταραχή και οµάδες Εικαστικής θεραπείας σε άτοµα που πάσχουν από τη νόσο Alzheimer και άλλες µορφές άνοιας. Από το 2007 ξεκίνησε να ιδιωτεύει στον επαγγελµατικό της χώρο «Το Κλειδί», όπου δίνει διαλέξεις, οργανώνει οµάδες αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης, βιωµατικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια τόσο στον επαγγελµατικό της χώρο, όσο και σε φορείς και Δήµους. Αρθρογραφεί σε περιοδικά σχετικά µε την ψυχοθεραπεία και τις ανθρώπινες σχέσεις. Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο µε τίτλο «Βαδίζοντας µαζί. Η θεραπεία Gestalt στην άνοια». Ενδιαφέροντά της είναι η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η ποίηση, η πολιτική, η µουσική και το θέατρο.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Ημερολόγιο Ψυχοθεραπείας
Συγγραφέας: Κατερίνα Σιαμπάνη
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 13 ευρώ
Σελίδες: 284

Eν σώματι υγιεί
Ιωάννης Μπάκνης

Καλή υγεία δεν σηµαίνει απουσία ασθένειας. Όταν λέµε «ασθένεια», εννοούµε συνήθως τα ενοχλητικά συµπτώµατα, που µας κάνουν να αντιληφθούµε ότι κάτι δεν πάει καλά. Όµως, τα συµπτώµατα δεν είναι η ασθένεια, δεν είναι η αιτία, αλλά είναι το αποτέλεσµα. Για να πάψει να υπάρχει το πρόβληµα, πρέπει να εξαλειφθεί η αιτία.
Διότι, όπως η ασθένεια δεν συµβαίνει τυχαία, έτσι και η υγεία δεν επιτυγχάνεται τυχαία. Υπάρχουν νόµοι και κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του ανθρώπινου σώµατος. Μελετώντας αυτούς τους νόµους, θα δούµε ότι υγεία είναι πολλά περισσότερα από την απουσία της ασθένειας· είναι η ευεξία, η αφθονία της ενέργειας, η ευτυχία, η ίδια η Ζωή.
Στο βιβλίο αυτό θα µελετήσουµε αναλυτικά -όχι θεωρητικά αλλά βιωµατικά, µε παραδείγµατα και οδηγίες- τους βασικούς πυλώνες που εγγυώνται την καλή υγεία, δηλαδή την Άσκηση, τη Διατροφή και την Ψυχική Υγεία. Χωρίς αυτούς τους πυλώνες είναι αδύνατον να στηριχθεί το οικοδόµηµα της υγείας, δηλαδή της ευεξίας, της µακροζωίας, της καλής ποιότητας ζωής.
Και επειδή η υγεία και η ζωή είναι έννοιες ταυτόσηµες και η µία είναι προϋπόθεση της άλλης, ο ευκολότερος τρόπος για να έχεις υγεία είναι να αγαπήσεις τη ζωή.

Ο Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Μπάκνης γεννήθηκε το 1967 στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια εκεί και αποφοίτησε από το λύκειο της περιοχής. Όµορφα χρόνια γεµάτα περιπέτεια και επαφή µε τη φύση εξαιτίας της συµµετοχής του από τα πέντε χρόνια του µέχρι τα δεκαεπτά στους Προσκόπους. Ο αθλητισµός και το ξεπέρασµα των ορίων, ψυχικών και σωµατικών, ήταν πάντα κάτι που τον έλκυε. Στα είκοσι τρία του γνώρισε την επί τριάντα ένα συναπτά έτη σύντροφό του µε την οποία απέκτησαν δύο αγόρια. Όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκε µε ζήλο και εξειδίκευση και διακρίθηκε στην ορειβασία, τον αλπινισµό, την αναρρίχηση, το αγωνιστικό µπόντι µπίλντινγκ, τους αγώνες motocross, την ελεύθερη κατάδυση, το ορεινό τρέξιµο αποστάσεων και υπεραποστάσεων, τους δυσκολότερους αγώνες εµποδίων στην Ελλάδα. Εκπαιδεύτηκε στη γιόγκα και αποφοίτησε από σχολή προπονητικής µε ειδίκευση στο Fitness.
Στα περισσότερα από τα προηγούµενα συµµετείχε και η σύντροφός του, αθλήτρια και η ίδια, δασκάλα χορού, προπονήτρια Fitness και πολεµικών τεχνών. Η συµµετοχή του σε όλα τα προηγούµενα, δεν έµεινε απλώς στο επίπεδο της απόλαυσης και της συµµετοχής, αλλά εξελίχθηκε σε µια επισταµένη µελέτη και µε ζήλο αναζήτηση αυτού που λέγεται «νους υγιής εν σώµατι υγιή». Τα τελευταία δεκατρία χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως εκπαιδευτές-προπονητές στην περιοχή της Ν. Καλλικράτειας όπου και διαµένουν. Σήµερα στα πενήντα τρία του, ως εν ενεργεία αθλητής και εκπαιδευτής και έχοντας κατακτήσει ένα υψηλό επίπεδο υγείας και ευεξίας, επιθυµεί να µεταδώσει σε κάθε αναγνώστη του πρώτου του βιβλίου αυτή τη γνώση και εµπειρία του. Στόχος του είναι να ενθαρρύνει, να κινητοποιήσει, να ανατρέψει στερεότυπα και να βάλει το λιθαράκι του στη δηµιουργία ενός κόσµου µε περισσότερη υγεία και ευεξία!

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Εν Σώματι Υγιεί
Συγγραφέας: Ιωάννης Μπάκνης
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 12 ευρώ
Σελίδες: 134