ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ…
ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΡΣΑΜΗ

Τι είναι άραγε η ευτυχία για σένα; Το να βλέπεις τα παιδιά σου ευτυχισμένα;
Σε αυτό το βιβλίο, τα παιδιά μας λένε πότε νιώθουν χαρά και ευτυχία. Και ξέρεις πότε συμβαίνει αυτό; Όταν εσύ, ο γονιός, είσαι χαρούμενος, γεμάτος, υγιής, γελαστός και ικανοποιημένος. Η χαρά των παιδιών σου πηγάζει από τη δική σου στιγμή ευτυχίας: το ζεστό μπάνιο σου, τη βόλτα σου, τη στιγμή που ακούς το αγαπημένο σου τραγούδι….

Αν, λοιπόν, ευτυχία για εσένα είναι η ευτυχία του παιδιού σου, τότε δες βαθιά μέσα σου, βρες τη δική σου στιγμή ευτυχίας, ανάπνευσε… και θα δεις το παιδί σου ευτυχισμένο.

Για παιδιά από 3 ετών.

ΠΟΠΗ ΜΠΕΛΑΛΟΥ
ΕΜΑ ΓΙΑΡΛΕΤ


Μτφρ.: Πετρούλα Γαβριηλίδου


Η Πόπη έχει ΦΟΒΕΡΗ φαντασία… που μερικές φορές τη βάζει σε μπελάδες.
Τι θα γίνει όταν γεμίσει ολόκληρο το δωμάτιό της με πλάσματα της φαντασίας της και πρέπει να τα ξεφορτωθεί ΓΡΗΓΟΡΑ;

Για παιδιά από 3 ετών.
ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΥΣΤΙΚΟ;
ΜΑΡΙΑ ΛΟΪΖΙΔΟΥ



Όταν η φίλη μου η Άννα μού ζήτησε να κρατήσω το μυστικό της, ένιωσα σαν να έκλεινα στη χούφτα μου ένα μαγικό λούνα παρκ, με φώτα και αλογάκια που ανεβοκατέβαιναν στο καρουζέλ. Το μυστικό του Γιάννη μύριζε σαν ένα μαλακό χνουδωτό αρκουδάκι που το χώνεις στην αγκαλιά σου. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πως τρελαινόμουν για τα μυστικά και θεωρούσα πως ο κανόνας να μην το πω πουθενά δεν έπρεπε να σπάσει ποτέ. Μέχρι που η φίλη μου η Τερέζα μού ζήτησε να κρατήσω ένα μυστικό που έμοιαζε με ένα φοβερό τέρας στο τέλος ενός σκοτεινού διαδρόμου…

Μια ιστορία για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τόσο τα φωτεινά όσο και τα σκοτεινά μυστικά.

Για παιδιά από 5 ετών.


ΕΛΛΑ, ΜΙΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΕΛΑΤΗΡΙΟ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΑΣΑΠΗ



Η Έλλα είναι μια διαφορετική πριγκίπισσα. Δε μοιάζει με καμία άλλη γιατί είναιυπερκινητική. Οι περίεργες, ευλύγιστες και χοροπηδηχτές κινήσεις της αναστατώνουν το βασίλειο του Ρίο. Όλοι σχολιάζουν το πόσο παράξενη είναι. Ο πατέρας της, ο βασιλιάς Ιωάννης Άκαμπτος, και το δεξί του χέρι, ο σύμβουλος Ακαμψίας, σκαρφίζονται διάφορα τεχνάσματα προσπαθώντας να φέρουν την πριγκίπισσα στον «ίσιο δρόμο», αλλά όλα τους τα σχέδια φαίνεται να γυρνάνε εναντίον τους. Ώσπου εμφανίζεται ο τσαγκάρης Λυγερός και φέρνει τα πάνω κάτω.

Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα και την αγάπη, που εξερευνά με χιούμορ την ουσία της προσωπικής ευτυχίας.

Για παιδιά από 7 ετών.


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ
ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΛΟΡΑ ΜΟΥΤΣΑ, ΕΝΤ ΣΜΙΘ


Μτφρ.: Έρρικα Πάλλη


Από τα ζυμαρικά μέχρι τα φρούτα του πάθους, από τις μπαγκέτες μέχρι την παέγια, από το ράμεν μέχρι το ραμπουτάν, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν χιλιάδες πιάτα και λιχουδιές.
Αυτό το ξεχωριστό βιβλίο τιμά το φαγητό και τις παραδόσεις από πολλές διαφορετικές χώρες, ενώ τα παιδιά λένε…

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ!

Για παιδιά από 4 ετών.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ


ΠΙΠΗ ΦΑΚΙΔΟΜΥΤΗ – ΝΕΑ ΑΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΣΤΡΙΝΤ ΛΙΝΤΓΚΡΕΝ


H Πίπη Φακιδομύτη ζει στη Βιλεκούλα μ’ έναν πίθηκο κι ένα άλογο. Κάνει πάντα ό,τι της καπνίσει κι είναι απίστευτα δυνατή. Τα άλλα παιδιά σκάνε απ’ τη ζήλια τους κι οι μεγάλοι, μέχρι να τη γνωρίσουν, τη βρίσκουν ανυπόφορη. Η Άνικα και ο Τόμι είναι οι δυο φίλοι της, που ζουν στο διπλανό σπίτι. Καμιά φορά τα χάνουν με τους αλλόκοτους τρόπους της φιλενάδας τους, αλλά τη θαυμάζουν για την καλοσύνη της, τη γενναιοδωρία της και την ικανότητα που έχει να κάνει συναρπαστική και την πιο βαρετή στιγμή.

Για παιδιά από 8 ετών.
ΕΝΟΛΑ ΧΟΛΜΣ 7: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΑΜΑΞΑΣ
ΝΑΝΣΙ ΣΠΡΙΝΓΚΕΡ

Μτφρ.: Δημήτρης Μελικέρτης


Όταν μια νεαρή γυναίκα, η δεσποινίς Λετίσια Γκλόβερ, εμφανίζεται στο κατώφλι του διάσημου Σέρλοκ Χόλμς θέλοντας απεγνωσμένα να μάθει περισσότερα για την τύχη της δίδυμης αδελφής της, η Ενόλα, η πολύ μικρότερη αδελφή του Σέρλοκ, αναλαμβάνει δράση. Όπως μαθαίνει, η αδελφή της Λετίσια, η Φελίσιτι, παντρεύτηκε τον Κόμη του Ντάνχεντς και, σύμφωνα με ένα σύντομο μήνυμα του κόμη, έχει πεθάνει. Η Λετίσια, ωστόσο, είναι πεπεισμένη ότι αυτή δεν είναι η αλήθεια.
Το μήνυμα του κόμη είναι ασαφές και το πιστοποιητικό θανάτου ακόμα πιο ύποπτο. Ο μόνος τρόπος να προχωρήσει η Ενόλα είναι να ενεργήσει ως μυστική πράκτορας. Αλλά για να αποκαλύψει τα μυστικά που φυλάσσονται ερμητικά στο μέγαρο του κόμη, η Ενόλα θα χρειαστεί βοήθεια – από τον Σέρλοκ, από τη δίδυμη αδελφή της αγνοούμενης γυναίκας και από έναν παλιό φίλο, τον νεαρό Υποκόμη Τιούκσμπερι, Μαρκήσιο του Μπασιλγουέδερ!

Για παιδιά από 12 ετών.
ΕΝΟΛΑ ΧΟΛΜΣ 8: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ
ΝΑΝΣΙ ΣΠΡΙΝΓΚΕΡ


Μτφρ.: Δημήτρης Μελικέρτης


Η Ενόλα Χολμς, η πολύ νεότερη και πιο θυελλώδης αδελφή του Σέρλοκ, επιστρέφει με την περιπέτεια της νεαρής κόρης ενός βαρονέτου, της Λαίδης Σέσιλι Άλιστερ, η οποία προσπαθεί να ξεφύγει από τα μοχθηρά σχέδια του πατέρα της.
Δύο φορές στο παρελθόν η Ενόλα έχει σώσει τη Λαίδη Σέσιλι από τα δυσάρεστα σχέδια του πατέρα της, του βαρονέτου Σερ Γιούστας Άλιστερ. Και όταν διώχνουν κακήν κακώς την Ενόλα απ’ το κατώφλι της κατοικίας των Άλιστερ, σύντομα καταλαβαίνει ότι η Λαίδη Σέσιλι χρειάζεται πάλι τη βοήθειά της. Πραγματοποιώντας μια τολμηρή απόδραση, η Ενόλα οδηγεί τη λαίδη στο μυστικό γραφείο της, όπου γρήγορα την εντοπίζει το άτομο που προσέλαβε η μητέρα της Λαίδης Σέσιλι για να βρει το αγνοούμενο κορίτσι – ο ίδιος ο Σέρλοκ Χολμς. Όμως, το κορίτσι έχει ήδη εξαφανιστεί ξανά, και τώρα κυκλοφορεί μόνο του στις επικίνδυνες συνοικίες του Λονδίνου. H Ενόλα θα πρέπει να βρει και πάλι τη Λαίδη Σέσιλι προτού ο Σέρλοκ καταφέρει να την εντοπίσει και να την επιστρέψει στον πατέρα της. Άλλη μια φορά το παιχνίδι αρχίζει για τη νεαρή ντετέκτιβ…

Για παιδιά από 12 ετών.