Κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις Εκδόσεις Πατάκη

«Όμορφε κόσμε, πού είσαι», το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέα-φαινόμενο Σάλλυ Ρούνεϋ

Τέσσερις νέοι, λίγο πριν τα 30, αναζητούν έναν όμορφο κόσμο, ή καλύτερα τη θέση τους σε αυτόν. Το βιβλίο σκαρφάλωσε ήδη από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του στην κορυφή της λίστας των ευπώλητων στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

«Νεφελοκοκκυγία», το νέο μυθιστόρημα του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα του Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε Άντονυ Ντορ

Η Νεφελοκοκκυγία είναι ένα μυθιστόρημα ύμνος στη φαντασία και στη συμπόνια, που διαδραματίζεται στην Κωνσταντινούπολη του 15ου αιώνα, σε μια μικρή πόλη της πολιτείας του Άινταχο σήμερα και σε ένα διαστρικό σκάφος στο εγγύς μέλλον, κάποιες δεκαετίες μετά. Ο Ντορ δημιούργησε ένα υπέροχο μωσαϊκό από εποχές και τόπους με συνδετική ύλη αυτή καθαυτή την ιδιότητά μας να συνδεόμαστε με τη φύση, μεταξύ μας, με εκείνους που έζησαν πριν από εμάς και με εκείνους που θα είναι εδώ όταν εμείς θα έχουμε πια φύγει.

«Θα ‘ναι νύχτα στο Καράκας» της Καρίνα Σάινθ Μπόργο

Το πορτρέτο μιας γυναίκας που ξεφεύγει απ’ όλα τα στερεότυπα αντιμέτωπη με μια ακραία κατάσταση. Με το πρώτο της μυθιστόρημα, η δημοσιογράφος Καρίνα Σάινθ Μπόργο γίνεται η μεγάλη λογοτεχνική είδηση της χρονιάς. «Ένα σύνθετο και δυνατό μυθιστόρημα για την εμπόλεμη Βενεζουέλα με το βλέμμα στραμμένο στον Μπόρχες», σύμφωνα με τους New York Times.

«Ο μισθοφόρος» του δεξιοτέχνη του ιστορικού μυθιστορήματος Στίβεν Πρέσσφιλντ

Στο πρώτο του μυθιστόρημα για τον αρχαίο κόσμο μετά από δεκατρία χρόνια, ο επιτυχημένος συγγραφέας του Οι πύλες της φωτιάς και του Άνεμοι πολέμου επιστρέφει με ένα συναρπαστικό έπος κατάκτησης και εξέγερσης, αιματοχυσίας και πίστης.

«Δίδαξε. Μπορείς; Τι χρειάζεται για να χτιστεί η επόμενη γενιά» της βραβευμένης με το Global Teacher Prize (γνωστό ως «το Νόμπελ της Διδασκαλίας») Andria Zafirakou

Η ιστορία της Άντριας αποτελεί ένα ενωτικό κάλεσμα αφύπνισης που αποκαλύπτει την πραγματική εικόνα της ζωής των μαθητών σήμερα˙ την ίδια στιγμή, με τρόπο που δεν μπορεί παρά να συγκινεί, μας φέρνει σε επαφή με τους εξαιρετικούς ανθρώπους που διαμορφώνουν την επόμενη γενιά.