Κυκλοφόρησε στις 27 Μαΐου το πολυαναμενόμενο βιβλίο της Lucinda Riley με τίτλο “Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ“, το 6ο βιβλίο της σειράς: ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ, από την εκδοτική της οικογένεια στην χώρα μας, τις Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα βιβλία της Lucinda Riley χαρακτηρίστηκαν ως “εκδοτικό φαινόμενο” και έγιναν παγκοσμίως γνωστά αφού ήδη κυκλοφορούν σε 38 χώρες . Είναι καλοδουλεμένα, καλογραμμένα και πλούσια σε πλοκή βιβλία, τόσο κοινωνικού όσο και ιστορικού περιεχομένου. Η στρωτή γραφή της Lucinda και η εξαιρετική μετάφραση της Σοφίας Τάπα, που έχει μεταφράσει όλα της τα έργα, δίνει στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό ένα στρωτό κείμενο αναδεικνύοντας τη γραφή της Lucinda . Έχουν εκδοθεί τα 6 βιβλία της σειράς και η συγγραφέας θα μας δώσει και το έβδομο βιβλίο , αργότερα. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το κάθε βιβλίο μπορεί να διαβαστεί και αυτόνομα, καθώς στο κάθε ένα περιγράφεται η ζωή και η περιπλάνηση της αδερφής πρωταγωνίστριας”.

 

Σίγουρα το αναγνωστικό κοινό γνωρίζει την σειρά “Οι κόρες των αστεριών“, όμως οι Εκδόσεις Διόπτρα, δημοσίευσαν στο blog τους μια εξαιρετική παρουσίαση που αξίζει να διαβάσετε και γι αυτό σας μεταφέρουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

“… Έξι κορίτσια γεννημένα με μια μοίρα άδικη, σκορπισμένα στις τέσσερις γωνιές της γης, καταλήγουν στα αζήτητα και στην ορφάνια. Μα ξαφνικά η τύχη μοιάζει να τους χαμογελά, όταν τα υιοθετεί ένας μυστηριώδης δισεκατομμυριούχος, ο Πα Σαλτ. Από εκεί που o εκκεντρικός αυτός άντρας ήταν μόνος κι έρημος στη ζωή, αποκτά έξι κόρες: Τις Κόρες των Αστεριών, αφού αποφασίζει να δώσει στην καθεμιά τους ένα όνομα από τον αστερισμό των Πλειάδων.

Κάθε κόρη είναι ξεχωριστή και έχει το δικό της παρατσούκλι: η Μαία είναι η ωραία, η Άλι η αρχηγός, η Σταρ η ειρηνοποιός, η ΚεΚε η πραγματίστρια, η Τίγκι η ψυχομάνα και η Ηλέκτρα ο δυναμίτης!
Τα έξι κοριτσάκια γλιτώνουν από τη φτώχεια και τη δυστυχία, μεγαλώνοντας με περίσσεια αγάπη στην Ατλαντίδα, ένα σπίτι που βρίσκεται πάνω στη λίμνη της Γενεύης και μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Τα χρόνια περνούν και η κάθε μια τραβά τον δρόμο της, μέχρι τον θάνατο του λατρεμένου πατέρα τους.
Ο αναπάντεχος χαμός του τις συγκλονίζει και τις κάνει να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα και να αμφισβητήσουν ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό. Επιστρέφουν και οι έξι στο σπίτι των παιδικών τους χρόνων για να τιμήσουν τη μνήμη του Πα Σαλτ και εκεί τις περιμένει μια μεγάλη έκπληξη που ταράζει τα νερά. Ο πολυαγαπημένος τους πατέρας, κρίνοντας ότι έχει έρθει η ώρα να ανακαλύψουν την καταγωγή τους, έχει αφήσει στην καθεμιά τους από ένα γράμμα με κάποιο στοιχείο από το παρελθόν τους.
Κάποιες δεν είναι έτοιμες ακόμη γι’ αυτό ή δεν επιθυμούν να αναστατώσουν τη ζωή τους ξεκινώντας μια τέτοια αναζήτηση. Όμως θα τα φέρει έτσι η ζωή, που όλες τελικά θα το κάνουν. Γιατί πώς μπορείς να προχωρήσεις στο μέλλον, αν δεν γνωρίζεις πρώτα το παρελθόν σου;
Ξεκινούν ένα ταξίδι ζωής με μοναδικό εφόδιο ένα γράμμα και ένα στοιχείο για τους προγόνους τους. Τα όσα θα ανακαλύψουν θα είναι σημαδιακά για τη μετέπειτα ζωή τους. Θα τις κάνουν να χαρούν, να λυπηθούν, να οργιστούν, να κινδυνεύσουν, να αναρωτηθούν, να αμφισβητήσουν…
Και πρώτα απ’ όλα, τον ίδιο τον Πα Σαλτ. Ποιος ήταν στ’ αλήθεια αυτός ο άνθρωπος; Κανείς δεν φαίνεται να ξέρει πού πήγαινε στα πολλά ταξίδια που έκανε τόσα χρόνια… Γιατί τις υιοθέτησε και τις έξι; Και το κυριότερο, αφού τα αστέρια των Πλειάδων είναι επτά, πού βρίσκεται η έβδομη κόρη; Γιατί δεν έψαξε ποτέ του να τη βρει και να τη φέρει κοντά τους;
Κάθε βιβλίο της σειράς «Οι Κόρες των Αστεριών» είναι αφιερωμένο στην ιστορία ζωής της κάθε κόρης, ταξιδεύοντας τον αναγνώστη και σε κάθε γωνιά της γης.
Πλέκοντας αριστοτεχνικά τον μύθο με την Ιστορία, και χάρη στη σχολαστική έρευνά της, η Lucinda Riley μάς γνωρίζει χώρες μακρινές, τοπία μαγευτικά, πολιτισμούς ξεχωριστούς, ιστορίες ζωής συναρπαστικές, που όμως όσο κι αν συνταράζουν και κλονίζουν, βασιλεύει πάντοτε μέσα τους η ελπίδα.
“…Μπορεί οι εκατοντάδες σελίδες από το κάθε βιβλίο να σε τρομάζουν και να είσαι επιφυλακτικός. Είναι κι αυτό μέρος μιας υπέροχης διαδικασίας: βλέπεις ένα βιβλίο, σε ελκύει αλλά δεν μπορείς να φανταστείς τον θησαυρό που κρύβει μέσα του.
Οι «Κόρες των Αστεριών» θα μπορούσαν άνετα να είναι μια πολύ επιτυχημένη σειρά στο Netflix (μας ακούει το Netflix που δίνουμε ιδέες;;; ). Η ζωή της κάθε μιας από τις Κόρες, θα γίνει μέρος της ζωής σου!
Θα θυμώσεις, θα στεναχωρηθείς, θα χαρείς. Πολύ περισσότερο, θα ταξιδέψεις. Σε διάφορες γωνιές της γης: Θα περάσεις απ’ την Ισπανία όπου θα χορέψεις φλαμένκο και θα δοκιμάσεις τάπας, τη Βραζιλία, όπου θα σταθείς μπροστά απ’ το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, θα «ακούσεις» τη φιλαρμονική ορχήστρα στο πανέμορφο Μπέργκεν της Σουηδίας, θα γεμίσεις με τα χρώματα, τα αρώματα και τους ανθρώπους στην Κένυα…
Οι εικόνες μέσα απ’ την πένα της Lucinda Riley καταφέρνουν να ζωντανεύουν μέσα σου. Θα ταξιδέψεις στον χρόνο, σε εποχές παλιές, θα γνωρίσεις διαφορετικά έθιμα και κουλτούρες. Θα γίνεις μέρος στις πιο συγκινητικές και συνάμα γοητευτικές ιστορίες.
Μπορεί τα βιβλία να είναι ογκώδη, αλλά η πλοκή ρέει χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη. Πάντα θα θέλεις λίγο ακόμη γιατί οι Κόρες είναι μια ιστορία μαγευτικά γραμμένη, με σημαντικά διδάγματα και δυνατές συγκινήσεις…”
Η Lucinda Riley & ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ
στις Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

https://www.dioptra.gr/suggrafeas/lucinda-riley/

                              

Η κόρη του Ήλιου

“Για όλο τον υπόλοιπο κόσμο η Ηλέκτρα Ντ’ Απλειάζ είναι μια γυναίκα που έχει τα πάντα: είναι παγκοσμίου φήμης μοντέλο, όμορφη και πλούσια.
Κι όμως, κάτω από τη λάμψη, κρύβεται μια γυναίκα με εύθραυστη ψυχολογία που κλονίζεται από τον θάνατο του πατέρα της, του μυστηριώδους δισεκατομμυριούχου Πα Σαλτ, ο οποίος έχει υιοθετήσει τις έξι κόρες του από τις τέσσερις γωνιές της γης.
Δυσκολεύεται να διαχειριστεί τον χαμό του, γεγονός που την κάνει να στραφεί ακόμα περισσότερο στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά. Κι ενώ οι κοντινοί της άνθρωποι ανησυχούν για την υγεία της, εκείνη δέχεται ένα γράμμα από μια άγνωστη, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η γιαγιά της και με την παρουσία της ίσως φέρει αναπάντεχες ανατροπές στη ζωή της…
Η Κόρη του Ήλιου, η έκτη επική ιστορία της σειράς Οι Κόρες των Αστεριών με πωλήσεις πολλών εκατομμυρίων σε όλο τον κόσμο, μας ταξιδεύει από το Μανχάταν στις μαγευτικές αχανείς πεδιάδες της Αφρικής.
Ανακαλύψτε τον εαυτό σας στην καρδιά της ιστορίας!”
(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Πηγή: [τα αποσπάσματα από το blog των εκδόσεων ΔΙΟΠΤΡΑ]
https://blog.dioptra.gr/blog/2020/06/15/oi-kores-twn-asteriwn/?fbclid=IwAR0_xU-8P-M0G-0CIASRv-LIerGvJPPOdgV8ISvUjvG4tE1VcANd9QwgN14