«Όταν σου λείπει κάποιος, σημαίνει ότι τον αγαπάς. Πρέπει να νιώθεις ευτυχής αν συμβαίνει αυτό, διότι αποδεικνύει την ύπαρξη της αγάπης. Τον πιο σπαρακτικό πόνο τον αισθάνεσαι όταν αυτοί που αγαπάς είναι μακριά σου»

«Οι χειρότερες καταστροφές συμβαίνουν στους ανθρώπους ως αποτέλεσμα κακών αποφάσεων»

«Οι αναμνήσεις πάντα ακολουθούν τους ανθρώπους, αλλά όσες συνδέονται με αντικείμενα, ακόμα κι όταν τα βλέπεις μπροστά σου, μπορούν να φαντάζουν πολύ μακρινές»

«Όταν η ευκαιρία παρουσιάζεται, ο άνθρωπος συνήθως δεν την αντιλαμβάνεται, συνειδητοποιεί την αδυναμία του, όταν η μοίρα έχει ήδη νικήσει και τότε πια είναι πολύ αργά…»

«Δεν είναι παράξενο ότι, όταν τα πράγματα πάνε καλά, κανείς δεν προσεύχεται στον Θεό για τίποτα; Μόνον όταν κάποιος χάσει τα πάντα η προσευχή έρχεται εύκολα, φυσιολογικά, γιατί τότε ο πιστός γνωρίζει τι του λείπει, τι έχει χάσει και τι πρέπει να ζητήσει…»

«Αλλά η μοίρα δεν είναι αυτή που οδηγεί τις ζωές των ανθρώπων; Αν τα αποτελέσματα είναι ευνοϊκά, την ονομάζουν «τύχη» αν όχι, απλώς «μοίρα».

Το μυθιστόρημα «Αιώνια αγάπη» περιγράφει μια αληθινή ιστορία πραγματικής αγάπης, που όμως η μοίρα, το «κισμέτ» των ανθρώπων που την βίωσαν δεν θέλησε να την αφήσει να φτάσει ως το τέλος.
Παρά τις απίστευτες δυσκολίες επιβίωσης που έζησαν οι δύο πρωταγωνιστές, ο έρωτάς τους ήταν αυτός που τους έδινε δύναμη, φτερά να πετάξουν, να αφήσουν πίσω ό,τι αγαπούσαν, τον τόπο που ανήκαν, την οικογένειά τους, τους φίλους τους… γιατί είχαν ο ένας τον άλλο!
Ένα ανελέητο κυνηγητό, ένας πόλεμος που διαλύει τα πάντα, μα ο Σεγίτ και η Σούρα δεν πτοήθηκαν μπροστά σε τίποτα, σε καμία αντιξοότητα, στη φτώχεια, την πείνα, τη δυστυχία, τις αναμνήσεις που τους κρατούσαν δέσμιους με το παρελθόν.
Πάλεψαν και άντεξαν όλες τις δυσκολίες, αντιμετώπισαν με σθένος το άγνωστο μέλλον που τους περίμενε, ο δυνατός έρωτάς τους ήταν το φως που τους οδηγούσε, η ανάσα που τους έδινε ζωή.
Όταν κατάφεραν να ξαναχτίσουν από το μηδέν τη ζωή τους, όταν ξεπέρασαν όλα τα εμπόδια που ο καθημερινός αγώνας για επιβίωση όρθωνε μπροστά τους, τότε η μοίρα άρχισε να κλώθει το σενάριο της απομάκρυνσης του ενός από τον άλλο.
Πώς γίνεται μια τόσο δυνατή αγάπη που κατάφερε να αντέξει σε όλα τα δύσκολα, να αφήσει να εισχωρήσει ανάμεσά τους ο εγωισμός και η αμφιβολία;
Ο μεγαλύτερος αντίπαλος ενός συναρπαστικού έρωτα είναι η ζήλια, οι εγωιστικές σκέψεις, το να αφήνεσαι να οδηγηθείς σε δρόμους που το μυαλό σε παρασύρει.
Όταν χαθεί η φλόγα της επιθυμίας, όταν οι γρήγορες αποφάσεις καθορίζουν το μέλλον που δεν μπορείς να φανταστείς εκείνη τη στιγμή τη βαρύτητά τους, τότε φτάνει η στιγμή που είναι πάρα πολύ αργά για να αλλάξει η πραγματικότητα.
Ένα υπέροχο ταξίδι σε παλιές εποχές, σε μεγάλες αλησμόνητες αγάπες που όμως ο χρόνος δεν κατάφερε ποτέ να σβήσει, γιατί μόνο ό,τι ξεχνιέται χάνεται, ό,τι ριζώνει μέσα στην καρδιά δεν βγαίνει ποτέ!
«Αντίο μοναδική μου αγάπη!»

aionia agaph

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Αιώνια αγάπη
Κουρτ Σεγίτ: Μουσουλμάνος της Κριμαίας, γεννημένος με πλούτο και τίτλο, ωραίος, φιλόδοξος, γενναίος. Σούρα: Ρωσίδα καλλονή, ορθόδοξη, μεγαλωμένη στα παλάτια της Αγίας Πετρούπολης και στον ρομαντικό κόσμο της μουσικής του Τσαϊκόφσκι. Μια χιονισμένη μοσχοβίτικη νύχτα, μπαίνει στη ζωή του Σεγίτ με τη λάμψη ενός μεγάλου, αλλά απαγορευμένου έρωτα. Εκείνος, ως υπίλαρχος στη φρουρά του τσάρου Νικολάου Β, όταν κηρύσσεται η επανάσταση του 1917 βρίσκεται στη μαύρη λίστα των μπολσεβίκων. Εκείνη, επίσης καταδιωγμένη από τους μπολσεβίκους, αποφασίζει να τον ακολουθήσει σε μια απίστευτη περιπέτεια, με μοναδικό σκοπό τους την επιβίωση και όπλο την αγάπη τους. Ζώντας εξόριστοι πια στην Κωνσταντινούπολη, ο έρωτάς τους δοκιμάζεται από τη φτώχεια, τη μοναξιά και την αβάσταχτη νοσταλγία για την πατρίδα τους και τις οικογένειές τους που έχουν αφήσει πίσω. Το βιβλίο έχει ήδη γίνει τηλεοπτική σειρά που σημείωσε σημαντική επιτυχία στην Τουρκία και στη χώρα μας έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό.