Ζητούνται γυναίκες από 18 έως 32 ετών για να συμμετάσχουν σε έρευνα έναντι γενναιόδωρης αμοιβής.
Θα διασφαλιστεί η ανωνυμία των συμμετεχόντων.

Είναι βιβλία που σε καθηλώνουν και σε κάνουν να αναρωτιέσαι πόσο βαθιά έχουν μελετήσει τον ψυχισμό του ανθρώπου, τα σημάδια της προσωπικότητάς του, τη στάση που εκπέμπει το σώμα με κάθε του κίνηση. Ένα τέτοιο βιβλίο είναι και το «ΑΝΩΝΥΜΗ #52», του συγγραφικού διδύμου Σάρα Πεκάνεν και Γκριρ Χέντρικς.


Ένα ψυχολογικό θρίλερ τόσο εθιστικό όσο χειριστική γίνεται η ψυχίατρος που επιλέγει την ανυποψίαστη Τζέσικα, η οποία θέλησε να συμμετάσχει σε μια έρευνα προκειμένου να βγάλει εύκολα και γρήγορα χρήματα.
Ποιος δεν θα ήθελε να κερδίσει εύκολα χρήματα; Όταν μάλιστα πρόκειται για ακίνδυνες ερωτήσεις που αφορούν την ηθική, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απαντήσεις ειλικρινά, έτσι όπως αισθάνεσαι μέσα σου τις απαντήσεις. Αυτό κάνει και η Τζέσικα. Απαντάει ειλικρινά μέσα από την καρδιά της σε θέματα που αφορούν την ηθική διάσταση των πράξεών μας. Δεν γνωρίζει όμως ότι πολύ σύντομα θα κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση στην εντυπωσιακή γιατρό που έχει οργανώσει την εν λόγω έρευνα και ονομάζει τις συμμετέχουσες με τον όρο Υποκείμενο νούμερο … Η ίδια είναι το νούμερο #52.


Παραξενεύεται όμως όταν μετά το πέρας του ερωτηματολογίου, δέχεται την πρόσκληση να συναντήσει κατ, ιδίαν τη γιατρό, την οποία μάλιστα στο μυαλό της είχε φανταστεί έναν μεσήλικα και συμπαθητικό άντρα. Κάνει λάθος, όπως και τόσα πολλά στη συνέχεια που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πού θα την οδηγούσαν.
Η Δρα Σίλντς είναι μια πανέμορφη, νέα και εντυπωσιακή γυναίκα, τόσο τέλεια που τη μαγνητίζει και δέχεται άνευ όρων ό,τι της ζητάει να κάνει, ακόμη και όταν πρόκειται για προσωπικά δεδομένα τα οποία χωρίς δισταγμό της αποκαλύπτει. Με αυτό τον τρόπο όμως γίνεται υποχείριο στα χέρια της και δένεται μαζί της με μυστικά που δεν μπορεί να κατανοήσει. Και φυσικά κερδίζοντας δώρα και πάρα πολλά χρήματα, τα οποία έχει απόλυτη ανάγκη.


Μπορεί μια απατημένη γυναίκα να χρησιμοποιήσει οποιονδηποτε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο προκειμένου να μάθει τον πραγματικό χαρακτήρα του συζύγου της, τα κρυμμένα μυστικά του; Και πού είναι ικανή να φτάσει; Και τι κοινό μπορεί να έχει το Υποκείμενο νούμερο #5, μια νέα κοπέλα που συμμετείχε κι εκείνη στην έρευνά της και αυτοκτόνησε λίγους μήνες πριν; Τι κοινό μπορεί να έχει με το Υποκείμενο νούμερο #52;


Ένα βιβλίο που θα σας καθηλώσει με τον έξυπνο τρόπο της πρωτοπρόσωπης αφήγησης ο οποίος εναλλάσσεται σε κάθε κεφάλαιο, τόσο από τη Δρα Σίλντς όσο και από τη Τζέσικα. Ένα τέλειο ψυχογράφημα της ανθρώπινης ύπαρξης, του τρόπου που σκεφτόμαστε και αντιδρούμε χωρίς να αντιλαμβανόμαστε. Και ένας πανέξυπνος άνθρωπος ο οποίος έχει μελετήσει σε βάθος τις αντιδράσεις του σώματος, τις εκφράσεις του προσώπου, και έχει την ικανότητα να «βλέπει» μέσα στην ψυχή και να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, είναι σίγουρα πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος. Η κάθε ασήμαντη φαινομενικά λεπτομέρεια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και την ικανότητα να διαβάζει την κάθε λεπτομέρεια έχει μόνο η Δρα Σίλντς.
Είναι πραγματικά από εκείνα τα βιβλία που δεν θα θέλετε να αφήσετε από τα χέρια σας και θα σας κάνει να αναρωτηθείτε πού μπορεί να φτάσει ένας απελπισμένος άνθρωπος που έχει εμμονή με την αλήθεια; Και είναι άραγε έτοιμος να μάθει όλη την αλήθεια;

image description

Η Τζέσικα Φάρις δηλώνει συμμετοχή. Στην αρχή οι ερωτήσεις είναι τυπικές. Σύντομα όμως γίνονται προσωπικές και χειριστικές, μέχρι που η Τζέσικα ασφυκτιά και δεν μπορεί να ξεχωρίσει τι είναι πραγματικότητα και τι μέρος του πειράματος.
1η ερώτηση: Θα μπορούσες να πεις ψέματα χωρίς να νιώσεις ενοχή;
2η ερώτηση: Έχεις πληγώσει ποτέ βαθιά κάποιον που αγαπάς;
3η ερώτηση: Μπορεί ένα έγκλημα να μείνει ατιμώρητο;

Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ
Το νέο μυθιστόρημα αγωνίας και εμμονής από τις συγγραφείς του best seller Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ


Η Τζέσικα, μια εικοσιοκτάχρονη μακιγιέζ που ζει στο Μανχάταν, αρπάζει την ευκαιρία να κερδίσει γρήγορα χρήματα, συμμετέχοντας σε μια έρευνα «ηθικότητας». Γνωρίζει τη γοητευτική και μυστηριώδη Δρα Σιλντς, η οποία φροντίζει να αυξάνει την αμοιβή της, αυξάνοντας παράλληλα και τις πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις της από την Τζέσικα. Μια ιστορία για δύο γυναίκες που κρύβουν μυστικά, τα οποία αποκαλύπτονται αριστοτεχνικά μέσω τις διπλής αφήγησης. H Χέντρικς και η Πεκάνεν κλιμακώνουν την ένταση καθώς εκτυλίσσεται το μυθιστόρημα, δημιουργώντας μια υποβλητική ατμόσφαιρα και αποκαλύπτοντας ένα εντελώς απρόσμενο φινάλε.


H ΑΝΩΝΥΜΗ #52 υπήρξε #1 NEW YORK TIMES BEST SELLER και έλαβε περισσότερες από 40.000 κριτικές 4* και 5* στο Goodreads


Είπαν για το βιβλίο:
«Σε αφήνει άναυδο. Αξέχαστο. Σοκαριστικό
Publishers Weekly
«Αληθινά αριστοτεχνικό.»
Karin Slaughter
«Ένα θρίλερ διαβολικά έξυπνο, με ανατροπές που σε κρατάνε σε διαρκή αγωνία.»
The New York Times
«Ιλιγγιώδες… Με άφθονες ανατροπές στην πλοκή.»
The Wall Street Journal
«Προσδεθείτε, γιατί δεν θα μπορέσετε να το αφήσετε από τα χέρια σας
Glamour
«Σφιχτή πλοκή και άφθονο σασπένς
The Washington Post

Η Σάρα Πεκάνεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη συγγραφέας. Έχει γράψει οκτώ μυθιστορήματα και, μαζί με την Γκριρ Χέντρικς, το μυθιστόρημα Η σύζυγος ανάμεσά μας που έγινε best seller στον κατάλογο των New York Times και κυκλοφόρησε σε 35 χώρες με περισσότερες από ένα εκατομμύριο πωλήσεις.
Η Γκριρ Χέντρικς είναι η συν-συγγραφέας του best seller Η σύζυγος ανάμεσά μας. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και, πριν ασχοληθεί με τη μυθιστοριογραφία, εργάστηκε για περισσότερες από δύο δεκαετίες ως υπεύθυνη εκδόσεων στον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.