Γίνεται να αγγίξεις κάποιον και ο πόνος του έτσι απλά να σταματήσει;
Φυσικά και γίνεται
Ναι, αυτό σημαίνει αγάπη.
Να αγγίζεις κάποιον και ο πόνος του να σβήνει.
Τι νομίζεις ότι κρύβεται πίσω από τον θυμό;
Ο φόβος.
Και πίσω από τον φόβο;
O πόνος.
Και πίσω από τον πόνο;
Πίσω από τον πόνο υπάρχει η ανθρωπιά!
Πόνος: άμυνα του οργανισμού και του σώματος ή, αλλιώς, ο τρόπος του σώματος να βάλει όρια, να επικοινωνήσει την ανάγκη του. Το καημένο το σώμα δημιουργεί όρια, με τα οποία διαρκώς συγκρούεται. Ασφάλεια ψάχνει! Και τι γίνεται όταν συγκρούεσαι διαρκώς με τα όρια; Δυσκαμψία, ψυχοσωματικά ,αυτοάνοσα, πόνος, αρρώστια, ασθένεια.
Αυτό «Το εγχειρίδιο του πόνου», αυτό το εγχειρίδιο σκέψεων αναφέρεται με έναν μοναδικό τρόπο, γνήσιο, αυθόρμητο, βγαλμένο μέσα απ΄ την καρδιά, στην ανθρωπιά που μπορεί να μας προσφέρει ο πόνος. Μιλά για την ισορροπία μεταξύ της αποδοχής των περιορισμών μας και του μεγαλείου της ανθρωπιάς.
Αυτή εδώ η ιστορία θα σας δώσει να δοκιμάσετε έναν άλλο τρόπο σκέψης , που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας. Ίσως γίνει αφορμή να αναζητήσετε ή να συμφιλιωθείτε με σημαντικές έννοιες όπως το σήμερα, το τώρα, το παρελθόν, το μέλλον, η αιτία, ο πόνος, το συναίσθημα, η αλλαγή, η ποιότητα.
Αυτό το «παραμύθια μεγάλους» έχει νόημα για εσάς για τρεις βασικούς λόγους. Πρώτα απ΄ όλα, όταν κάποιος νιώθει δύσκολα, έχει ανάγκη να του μιλήσουν απλά, με τρόπο κατανοητό και προσιτό. Δεύτερον, για τον πόνο, όπως άλλωστε για όλα μας τα συναισθήματα, χρειαζόμαστε εκπαίδευση από μικρή ηλικία. Τέλος, όταν πονάμε, το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας χρειάζεται ενσυναίσθηση, στοργή και φροντίδα.
Μην αλλάξεις τη ζωή σου, άλλαξε το πώς ζεις.
Μπορεί ,αλήθεια, ο πόνος να είναι και καλός;
Έχει, άραγε, την ικανότητα μια χιουμοριστική ιστορία να ξεκλειδώσει τη θετική του πλευρά στην καθημερινότητά μας;
Όλα αυτά θα απαντηθούν σε αυτό το βιβλίο-μπονσάι της Άνννα Ψαθά.
Ο λόγος της Άννα Ψαθά είναι δουλεμένα αφτιασίδωτος. Αφηγείται σαν λαϊκός παραμυθάς, «ζωγραφίζει» με λέξεις όπως ο αυτοδίδακτος Θεόφιλος εικονογραφούσε και αγιογραφούσε απέριττα τη λαϊκή παράδοση.
Παρά το φορτισμένο περιεχόμενο του βιβλίου, κάπου στο βάθος ακούγεται ένα λυτρωτικό αίτημα επιστροφής στην ανθρωπιά, στην επίγνωση, στην παρατήρηση, στην αιτία, στην ενσυναίσθηση και στην ασφάλεια.
Πρόκειται για μια βαθιά ανθρώπινη, συγκινητική , σαγηνευτική, συναισθηματική ιστορία του πόνου, της ασθένειας, του φόβου και της ανακούφισης.
Διαβάστε το.
Η Άννα Ψαθά γεννήθηκε στην Αθήνα. Θα μπορούσε όμως κάποιος να τη χαρακτηρίσει «πολίτη του κόσμου», αφού τόσο η ενασχόλησή της με τον πρωταθλητισμό όσο και η επαγγελματική της σταδιοδρομία την έχουν ταξιδέψει σε πολλά μέρη εντός και εκτός Ελλάδας. Με εφαλτήριο την αλτρουιστική της διάθεση και το ομαδικό πνεύμα κινείται στον χώρο των εναλλακτικών προσεγγίσεων και της έρευνας, συμμετέχοντας και σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα. Λάτρις της αρμονίας και της σωματικής βελτίωσης, πιστεύει στην εξέλιξη του ανθρώπου και στη διά βίου μάθηση.
No comments!
There are no comments yet, but you can be first to comment this article.