Γράφει η Κατερίνα Σιδέρη

Έχετε δει ποτέ σας λιοντάρι σε βιβλιοθήκη; Αν όχι, ελάτε να γνωρίσουμε μαζί τον ήρωα της ιστορίας της Michelle Knudsen που είμαι σίγουρη ότι θα σας μείνει αξέχαστος.
Το λιοντάρι του σημερινού μας βιβλίου, μια μέρα μπήκε στη βιβλιοθήκη και ενώ δεν παράβαινε κάποιον από τους κανόνες, έμεινε ανενόχλητο να τριγυρίζει ανάμεσα στα γεμάτα βιβλία ράφια.
Κάθισε ήσυχο πλάι στα παιδιά και άκουσε παραμύθια και την επόμενη μέρα πήγε πρώτο από όλους για να παραβρεθεί στην αφήγηση. Και κάπως έτσι, σιγά – σιγά απέκτησε ρόλο μέσα στη βιβλιοθήκη, βοηθούσε όπου μπορούσε, έγινε αποδεκτό από τους θαμώνες και φυσικά την ώρα ανάγνωσης βιβλίων, απολάμβανε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά τα παραμύθια.
Ώσπου μια μέρα, παραβίασε έναν κανόνα για καλό σκοπό βεβαία, αλλά όλοι ήξεραν ότι ο κανόνας είναι κανόνας και πρέπει να τηρείται και τότε το λιοντάρι θεώρησε ότι έπρεπε να απομακρυνθεί από κάτι που τόσο αγαπούσε.
Έλειψε σε όλους τους θαμώνες της βιβλιοθήκης, η απουσία του έγινε αισθητή και στο ίδιο έλειπαν τα βιβλία.

Όμως, αγαπητά παιδιά, ένα λάθος πολλές φορές μπορεί να διορθωθεί!

Κάπως έτσι έγινε και στο βιβλίο, με αποτέλεσμα όλοι να διδαχτούμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορούμε να παραβιάσουμε έναν κανόνα, αν υπάρχει ένας καλός λόγος!

Ένα τρυφερό ανάγνωσμα, ένα διδακτικό παραμύθι που έχει να μας προσφέρει ένα πολύτιμο μήνυμα. Πράγματι, οι κανόνες είναι για να τους τηρούμε, αλλά πάντα θα υπάρχουν αυτές οι εξαιρέσεις που θα πρέπει να κρίνουμε και να αποφασίσουμε ότι αξίζει τον κόπο να παραβούμε έναν κανόνα, μονάχα αν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Αξίζει να αναφέρουμε κάποιους από τους πολλούς επαίνους του βιβλίου.
Συμπεριλήφθηκε στα 100 Κορυφαία Βιβλία για Παιδιά Όλων των Εποχών από το περιοδικό Time.
Best seller των New York Times.
Έπαινος στα Βραβεία Book Sense.

Κορυφαίο βιβλίο της χρονιάς για το Amazon.com.
Κορυφαίο βιβλίο της χρονιάς για το School Library Journal και το Child Magazine.

Εικονογράφηση: Hawkes Kevin.
Για παιδιά ηλικίας 4 και άνω.
Η Michelle Knudsen έχει εργαστεί σε πολλές βιβλιοθήκες στη Νέα Υόρκη. Εκτός από το best seller Liabray Lion έχει γράψει πάνω από 50 βιβλία για παιδιά. Διδάσκει δημιουργική γραφή στο Lesley University Low-residency MFA. Ζει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.