Ο Μικρός Πρίγκιπας – Ημερήσιο Ημερολόγιο 2024

Οι εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, εμπνευσμένες από το ξεχωριστό βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας», δημιούργησαν ένα μοναδικό και ιδιαίτερο ημερολόγιο για το 2024.
Κάθε μήνας έχει το δικό του χρώμα, διαθέτει χώρο για τις καθημερινές μας σημειώσεις και μια μικρή παράγραφο δανεισμένη από το ομώνυμο βιβλίο, ικανή να μας αφυπνίσει, να μας προβληματίσει αναζητώντας τα βαθύτερα νοήματά της, ώστε να σταθεί αφορμή να αλλάξουμε τόσο τη νέα χρονιά που βρίσκεται προ των πυλών, όσο και τον εαυτό μας.
Θα μπορούσα να τις αναφέρω όλες, μα ξεχώρισα τις πιο πολύτιμες για μένα, ευελπιστώντας να αποτελέσουν εφαλτήριο και για εσάς για το έτος 2024.

μόνο με την καρδιά μπορεί να δει κανείς σωστά. Ό,τι είναι ουσιώδες, είναι ορατό στα μάτια…

για κάποιους, που είναι ταξιδιώτες, τα αστέρια είναι οδηγοί. Για άλλους δεν είναι τίποτα άλλο παρά μικρές φωτεινές κουκίδες στον ουρανό…

σε αγαπώ φυσικά… το σφάλμα είναι δικό μου που δεν το γνώριζες όλον αυτόν τον καιρό. Αυτό, όμως, δεν έχει σημασία…

το να ξεχνάς έναν φίλο είναι λυπηρό. Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί ώστε να έχουν έναν φίλο. Κι ύστερα, αν τον ξεχνούσα, τότε μπορεί να καταντούσα σαν τους μεγάλους, που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο εκτός από τους αριθμούς…

Ένα βιβλίο διαχρονικό, ένα βιβλίο κόσμημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ένα βιβλίο για μικρούς αλλά κυρίως για μεγάλους, θα γίνει το φετινό μας ημερολόγιο και θα κάνει τη χρονιά μας ξεχωριστή, όμορφη, δημιουργική και ταξιδιάρα…

Ταξίδεψε την κάθε μέρα του χρόνου παρέα με τον Μικρό Πρίγκιπα και που ξέρεις, ίσως γίνεις και εσύ ένας από τους καλούς του φίλους.

Ημερήσιο Ημερολόγιο 2024 – Τα Μονοπάτια της Ευτυχίας
Κατερίνα Τσεμπερλίδου

Το ημερήσιο ημερολόγιο «Τα Μονοπάτια της Ευτυχίας», είναι η συνέχεια του ημερήσιου ημερολογίου του 2023, «Το Ταλέντο να Ζεις Ευτυχισμένα». Ένα ακόμη δημιούργημα της Κατερίνας Τσεμπερλίδου, συγγραφέας του βιβλίου «η Ευτυχία είναι Απόφαση», ένα μικρό βιογραφικό της οποίας θα βρείτε στο τέλος του άρθρου.
Σκληρόδετο, με μια ξεχωριστή φράση για κάθε μέρα της νέας χρονιάς, με μεγάλα κενά για τις δικές μας προσωπικές σημειώσεις, τις δικές μας καταγραφές, τις δικές αναμνήσεις. Ένα ημερολόγιο που θα «φυλακίσει» μέσα του τα χρώματα, το άρωμα, την αύρα, τους στόχους, τα όνειρα και το όραμα της νέας χρονιάς.
Στάσου λοιπόν φίλε αναγνώστη και κατέγραψε ότι νιώθεις στις σελίδες του. Τήρησε ημερολόγιο. Είναι μια πολύτιμη συμβουλή αλλά και συνήθεια που θα σε χαλαρώσει, να σε φέρει πιο κοντά στον εαυτό σου, θα σε αποφορτίσει και θα σε κάνει σταδιακά καλύτερο άνθρωπο, όσο κι αν δεν το πιστεύεις.
Σε κάθε αρχή του μήνα, μας περιμένει ένα μικρό κείμενο για περεταίρω σκέψη. Θα μοιραστώ μαζί σας τα κείμενα που εγώ ξεχώρισα και ίσως, λέω ίσως γίνουν και τα δικά σας αγαπημένα.

δεν χρειάζεται συνεχώς να παλεύεις με τον εαυτό σου, να τον πιέζεις και να απαιτείς από αυτόν τα πάντα. Χαλάρωσε και δείξε εμπιστοσύνη σε όσα ξεδιπλώνονται στη ζωή σου μέρα με τη μέρα…

όπως τα φρούτα ωριμάζουν με αφθονία έτσι και ο άνθρωπος χρειάζεται την προσωπική του ανάπτυξη για να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητές του. Βελτιώνεις την αυτογνωσία σου και την αυτοπεποίθησή σου, αυξάνεις τις δεξιότητές σου και ικανοποιείς τις φιλοδοξίες σου. Ακτινοβολείς υγεία, πίστη στον εαυτό σου, πάθος για τα σχέδιά σου, μαθαίνεις από τα λάθη σου, η ζωή σου έχει σκοπό…

Πού ξέρεις… φέτος ίσως είναι η χρονιά σου!

Ταξίδεψε μαζί της απόλαυσε κάθε στιγμή,
ζήσε με όλες σου τις δυνάμεις,
αγάπησε αληθινά,
πάσχισε για τους στόχου σου
και κυνήγησε τα όνειρά σου!

Καλή χρονιά με υγεία, φως και αισιοδοξία!

Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου είναι συγγραφέας, happiness blogger, inspirational speaker και πιστεύει στη θετική σκέψη. Είναι δημιουργός δύο ιστότοπων, του tsemperlidou.gr, με θέμα του την ευτυχία, και του vivlio.gr, όπου παρουσιάζει τα βιβλία που διαβάζει. Ταυτόχρονα, είναι ομιλήτρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με θέματα την ευτυχία, τις γυναίκες, την ηγεσία και την επικοινωνία.
Λατρεύει τα βιβλία και τα ταξίδια. Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου σπούδαζε νομικά, αλλά από μια σύμπτωση βρέθηκε στον χώρο της διαφήμισης. Εργάστηκε σε μία από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες της Ελλάδας ως κειμενογράφος, διευθύντρια δημιουργικού και πρόεδρος.
Δημιούργησε πάνω από 500 διαφημιστικές καμπάνιες και τα σλόγκαν της έχουν γράψει ιστορία. Έχει κερδίσει, μαζί με την ομάδα της, 324 διαφημιστικά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει πολλά βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, βιβλία αυτογνωσίας), πολλά από τα οποία έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Το πρώτο της μπεστ σέλερ, η συλλογή διηγημάτων ΟΧΙ ΠΙΑ SEX, ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΙ, προκάλεσε αίσθηση, ταράζοντας τα νερά στους λογοτεχνικούς κύκλους. Το βιβλίο Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ δημιούργησε μια νέα τάση στην Ελλάδα για τον θετικό τρόπο ζωής.

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.