Οι γιορτές πλησιάζουν όλο και περισσότερο! Γι’ αυτό εμείς επιλέξαμε να… ξεφυλλίσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων με 13 νέα, πολυαναμενόμενα βιβλία, διαθέσιμα σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία, για να σας κρατήσουν την καλύτερη συντροφιά!

Ο Μαύρος Πύργος Ι
Ο Τελευταίος Πιστολέρο
Stephen King

Πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως

Είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στο σύμπαν του Μαύρου Πύργου;
Το πρώτο βιβλίο της επικής μπεστ σέλερ σειράς του μετρ της λογοτεχνίας τρόμου μάς μεταφέρει σε μια ζοφερή ερημιά, όπου μια μοναχική και μελαγχολική φιγούρα, ο Ρόλαντ, διασχίζει τις αμμώδεις, αχανείς εκτάσεις καταδιώκοντας έναν μαυροντυμένο μυστηριώδη άντρα, με σκοπό να ανακαλύψει τι είναι αυτό που συνδέει όλους τους κόσμους. Θα βρει όμως τελικά αυτό που ψάχνει;

Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος

Ο Μαύρος Πύργος IΙ
Το κάλεσμα των τριών
Stephen King

Πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα
Η επική περιπέτεια συνεχίζεται!

Λίγες ώρες μετά τα καταιγιστικά γεγονότα στον Τελευταίο Πιστολέρο, ο Ρόλαντ συνεχίζει τη μοναχική του αναζήτηση προς τον Μαύρο Πύργο, που τον οδηγεί σε μια φαινομενικά αχανή παραλία κατά μήκος της Δυτικής Θάλασσας − έναν τόπο γεμάτο με απόκοσμα τέρατα που σημαίνουν βέβαιο θάνατο. Θα καταφέρει να επιβιώσει, ενώ ο Πύργος πλησιάζει όλο και περισσότερο;

Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος

Νυχτερινός δρόμος
Kristin Hannah

Goodreads Best Historical Fiction Novel

Από τη συγγραφέα του παγκόσμιου μπεστ σέλερ Το Αηδόνι ήρθε ένα φωτεινό, συγκινητικό μυθιστόρημα που καταπιάνεται τόσο με τον πόνο της απώλειας όσο και με τη δύναμη της ελπίδας. Η Τζουντ Φαραντέι δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες των παιδιών της παραμερίζοντας τις δικές της και το αποτέλεσμα είναι η Μία και ο Ζακ να μεγαλώνουν ως δύο ευτυχισμένοι έφηβοι. Όταν η Λέξι Μπέιλ όμως μετακομίζει στην μικρή, κλειστή πόλη τους, συνδέεται με τα δύο παιδιά της Τζουντ με αποτέλεσμα τα πράγματα να παίρνουν πολύ διαφορετική τροπή για όλους…

Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου

Σπάσε τον πάγο
Hannah Grace


Μπεστ σέλερ των New York Times
Πάνω από 50.000 κριτικές στο Amazon


Το πολυαναμενόμενο ρομαντικό μυθιστόρημα της Hannah Grace που έχει κατακτήσει το TikTok ήρθε και στα Ελληνικά!
Όταν μια αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και ο αρχηγός μιας ομάδας χόκεϊ αναγκάζονται να μοιραστούν ένα παγοδρόμιο, η ατμόσφαιρα… ηλεκτρίζεται επικίνδυνα ανάμεσά τους. Τι θα συμβεί;

Μετάφραση: Γιώργος Αγγελίδης

Αιχμάλωτοι στο Κόλντις
Ben Macintyre

#1 στην λίστα των Sunday Times
Έχοντας πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών, ο ιστορικός Ben Macintyre αποκαλύπτει για πρώτη φορά την αλήθεια πίσω από την πλέον διαβόητη φυλακή στην Ιστορία. Πρόκειται ένα συναρπαστικό κρυφτό μεταξύ αιχμαλώτων και δεσμοφυλάκων που επί χρόνια ζούσαν πλάι πλάι. Τι μυστικά κρύβονταν πίσω από τα κλειστά κελιά του Κόλντιτς;

Μετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή

Ηγήσου!
Dale Carnegie & Associates

Πάνω από 50 εκατομμύρια αντίτυπα
Η προσέγγιση της εταιρείας Dale Carnegie στην εκπαίδευση της ηγεσίας βασίζεται στη σοφία και την τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από τη δημιουργία ηγετών για μεγαλύτερο διάστημα από οποιονδήποτε άλλο οργανισμό επαγγελματικής ανάπτυξης.
Το βιβλίο αυτό έχει σχεδιαστεί με βάση το Μοντέλο Επιτυχίας της Ηγεσίας και τις Αρχές Ανθρώπινων Σχέσεων του Carnegie, προσφέρει πρακτικές συμβουλές, προτείνει στρατηγικές και παραθέτει αληθινά παραδείγματα από κορυφαίους ηγέτες σε όλο τον κόσμο.

Μετάφραση: Κατερίνα Μπασαγιάννη

Πούλησε!
Dale Carnegie & Associates

Πάνω από 50 εκατομμύρια αντίτυπα
Η Dale Carnegie & Associates αποκαλύπτει τον πραγματικό σύγχρονο κύκλο πωλήσεων που βασίζεται στην ικανότητα να αντιλαμβάνεστε τι θέλουν (και τι δεν θέλουν) οι πελάτες και να τηρείτε δοκιμασμένες αρχές για τις ανθρώπινες σχέσεις. Ανακαλύψτε τα πέντε στάδια της πώλησης μέσα από αληθινές ιστορίες κορυφαίων πωλητών και έμπειρων εκπαιδευτών πωλήσεων από όλο τον κόσμο.

Μετάφραση: Δάφνη Παπαδούδη

Οδηγός TikTok

Δημήτρης Κουλουμάσης
σε συνεργασία
με τον Δημήτρη Γκαβέρα

Οι πιο διάσημοι TikTokers μοιράζονται τα μυστικά τους!

Θες να δημιουργήσεις έναν επιτυχημένο λογαριασμό στο TikTok για εσένα ή για την επιχείρησή σου; Σου φαίνεται δύσκολο;
Μάθε από τους καλύτερους! Άσε τον Mr Chem να σε ταξιδέψει στο καλύτερο κοινωνικό δίκτυο των τελευταίων χρόνων, το ΤikTok.

Μικροοικονομική
Βασικές Αρχές
Jay Prag

Μια περιεκτική εισαγωγή στη μικροοικονομική, χωρίς εξεζητημένους τεχνικούς όρους, με έμφαση στις έννοιες και όχι στα μαθηματικά, με πραγματικά παραδείγματα και εφαρμογές από την καθημερινή ζωή.
Το βιβλίο καλύπτει το βασικό μοντέλο προσφοράς και ζήτησης και το πώς αυτό ερμηνεύει τις περισσότερες μεταβολές τιμών που παρατηρούνται στην αγορά.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Σταμάτης Κώντσας

Μακροοικονομική
Βασικές Αρχές
Peter E.Kennedy, Jay Prag

image description

Μια εναλλακτική πρόταση στην πατροπαράδοτη προσέγγιση της παράθεσης τεχνικών λεπτομερειών, η οποία προτιμάται στα κλασικά εγχειρίδια. Ένα συνοπτικό βιβλίο που δεν επιμένει σε εξειδικευμένα τεχνικά στοιχεία και που στοχεύει στο να βοηθήσει τους αναγνώστες να κατανοήσουν τις θεμελιώδεις αρχές της μακροοικονομικής και την εφαρμογή τους στην πράξη.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Σταμάτης Κώντσας

Εισαγωγή στις διαφορικές εξισώσεις
JaMartha L. Abell, James P. Braselton

Η πέμπτη έκδοση του βιβλίου Εισαγωγή στις διαφορικές εξισώσεις παρέχει εύληπτες εξηγήσεις και νέα, εμπεριστατωμένα παραδείγματα προβλημάτων. Αυτός ο πολύτιμος διδακτικός πόρος προορίζεται για εισαγωγικά μαθήματα με αντικείμενο τις συνήθεις διαφορικές εξισώσεις τα οποία απευθύνονται σε πρωτοετείς, καθώς και για μαθήματα με θέμα τις σειρές Fourier και τα προβλήματα συνοριακών τιμών για φοιτητές που δεν έχουν συναφείς γνώσεις.

Μετάφραση: Γιώργος Στάμου
Επιμέλεια: Γεώργιος Βογιατζής

Στατική ανάλυση δομικών φορέων
Kenneth M. Leet, Chia-Ming Uang, Joel T. Lanning

Το βιβλίο αυτό εισάγει τους αναγνώστες σε μια σειρά από βασικές μεθόδους που απαιτούνται για την ανάλυση κατασκευών – από τις πιο κλασικές μεθοδολογίες έως τις μητρωικές μεθόδους- στις οποίες στηρίζεται η σύγχρονη ανάλυση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Μετάφραση: Ευάγγελος Αυγενάκης
Επιμέλεια: Σταύρος Κουρκουλής

Εισαγωγή στη ναυτιλιακή πληροφορική

Ο ανερχόμενος κλάδος της ναυτιλιακής πληροφορικής μελετά την εφαρμογή της πληροφορικής και των πληροφοριακών συστημάτων στις θαλάσσιες μεταφορές. Η ναυτιλιακή πληροφορική μπορεί να θεωρηθεί τομέας σπουδών, αλλά και πεδίο εφαρμογής.

Μετάφραση: Καραμαλέγκος Αντώνιος
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Αρτίκης, Δημήτρης Ζήσης